meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

"ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο Βαγγέλης και ο Παναγιώτης μιλάνε στο κοινό τουςΟ Βαγγέλης και ο Παναγιώτης μιλάνε στο κοινό τους


Στα γραφεία των Médecins Sans Frontières Greece (Γιατροί Χωρίς Σύνορα) βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 23 Μάιου 2017 ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης και ο Βαγγέλης Αυγουλάς.

25 άτομα, εθελοντές – διοικητικά στελέχη και προσωπικό αποστολών της οργάνωσης, συζήτησαν με το Βαγγέλη Αυγουλά και τον Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, δύο νέους με αναπηρία όρασης και κινητική αναπηρία αντίστοιχα, τις δυσκολίες χωρίς σύνορα που συναντούν καθημερινά ανά τον κόσμο οι άνθρωποι με αναπηρίες, στον αγώνα τους για επιβίωση και κοινωνική ένταξη.

Η συζήτηση κράτησε περίπου δύο ώρες, ενώ το ενδιαφέρον των εθελοντών που έχουν συναντήσει τη δυστυχία, τον πόλεμο και τις κακουχίες ανά τον κόσμο, ήταν αμείωτο για τις δυσκολίες που στις πολιτισμένες χώρες και στις πολιτισμένες κοινωνίες, μπορεί να τίθενται στους ανθρώπους με αναπηρία από αγνοία ή και  από έλλειψη βούλησης.

Στη συζήτηση τέθηκαν ευρύτερα κοινωνικοί και πολιτικοί προβληματισμοί, ενώ συμφωνήθηκε –λόγω των πολλών αιτημάτων-, η ομιλία να επαναληφθεί σύντομα και σε άλλα ενδιαφερόμενα στελέχη της οργάνωσης, στα Αγγλικά.

Το κοινό της ομιλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου