meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BOCCIA ΑΜΕΑ!

Ομαδική φωτογραφία όλης της ομάδας του τυρταίου

Πολλές οι συγκινήσεις, εκπληκτικό το θέαμα και αξιοζήλευτες οι δυνάμεις των αθλητών στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia, αναδεικνύοντας των αθλητισμό των ΑμεΑ!

Πρωταθλητής Ελλάδας για 16η συνεχή χρονιά, αναδείχθηκε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (Αετοί Αθήνας), στα ατομικά της κατηγορίας ΒC3 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπότσια που διεξήχθη στο κλειστό του Περιστερίου (Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας).

Στα ατομικά, τα περισσότερα χρυσά μετάλλια (συνολικά 3) κατέκτησε ο Τυρταίος, ο οποίος είχε ακόμη ένα ασημένιο και ένα χάλκινο. Τα χρυσά μετάλλια πήραν οι Δημήτρης Κυριακίδης (BC1), Χρήστος Κυπριώτης (BC2) και Νίκο Βασίλη (BC4).

οι αθλητές με τα μετάλλια τουςΑπονομές μεταλλίων

Ο Τυρταίος ήταν ο πρωταγωνιστής και στα ομαδικά. Κατέκτησε τα χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες BC1/2 και BC4, ενώ ο τίτλος στην κατηγορία BC3 κατέληξε στον Άγιο Χριστόφορο.

Αυτή τη χρονιά παρακολουθήσαμε πολλά ματς τα οποία κρίθηκαν κυριολεκτικά στην τελευταία μπαλιά! Έσπασαν καρδιές και αποδείχθηκε έτσι, ότι σε μερικές διοργανώσεις, όλοι είναι πρωταθλητές!

Αξίζει να σημειωθεί η φετινή παρουσία του Νομαρχιακού Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Τυρταίος» με έδρα του το Δήμο Ιλίου και το φετινό πάρτι μεταλλίων του Συλλόγου!

Ο Τυρταίος συμμετείχε στους φετινούς αγώνες με συνολικά 23 αθλητές, περισσότερους από κάθε άλλη φορά, αποδεικνύοντας έτσι ότι το  Σωματείο έχει έρθει για να μείνει και να εδραιωθεί στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι των ΑμεΑ!

Ο Γιώργος Φουντουλάκης δίνει το κύπελλο στον ΤυρταίοΟ Βαγγέλης με την ομάδα του τυρταίου με το κύπελλο


Οι τελικές κατατάξεις:

Ατομικά

BC1: 1. Δημήτρης Κυριακίδης (Τυρταίος), 2. Παναγιώτης Σουλάνης (Άγιος Χριστόφορος), 3. Γεώργιος Μαρούγκας (Τριπτόλεμος).
BC2: 1. Χρήστος Κυπριώτης (Τυρταίος), 2. Αλέξανδρος Παπαδάκης (Άγιος Χριστόφορος), 3. Σόνια Τσακίρη (Τυρταίος) 
BC3: 1. Γρηγόρης Πολυχρονίδης (Αετοί Αθήνας / S.A. Κατερίνα Πατρώνη), 2. Άννα Ντέντα (Άγιος Χριστόφορος / S.A. Χριστίνα Ντέντα), 3. Κωνσταντίνος Μασούρας (Άγιος Χριστόφορος / S.A. Σωτήρης Χρονόπουλος). 
BC4: 1. Νίκο Βασίλη (Τυρταίος), 2. Άρτι Τσουκάλι (Τυρταίος), 3. Χρύση Μόρφη Μέτζου (Άγιος Χριστόφορος).

Ομαδικά
BC1/2: 1. Τυρταίος, 2. Άγιος Χριστόφορος, 3. Δρομέας
BC3: 1. Άγιος Χριστόφορος, 2. Αρίων, 3. Θερμαϊκός
BC4: 1. Τυρταίος, 2. Άγιος Χριστόφορος, 3. Μεγαλόνησος

Κόσμος και αθλητές στο στάδιοΚατά τη διάρκεια ομαδικού αγώνα boccia

Διαπιστώνουμε ότι πανελλαδικά το Boccia έχει πλέον ανέβει πολύ σε συμμετοχές και ποιότητα, με αναπόσπαστα μέρη βέβαια κάθε επιτυχίας τους προπονητές, τους βοηθούς, αλλά και τα μέλη των οικογενειών των αθλητών με αναπηρία που όλοι μαζί γίνονται ένα σώμα με στόχο κάθε συμμετοχή και κάθε νίκη!

Το μπότσια (Boccia) είναι άθλημα για αθλητές με αναπηρία. Είναι διασκευασμένη μορφή του ιταλικού αθλήματος μπότσε και έχει σχεδιαστεί ώστε να παίζεται από άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο. Αποτελεί Παραολυμπιακό άθλημα, και παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων μπήκε για πρώτη φορά το 1984 στην Παραολυμπιάδα της Νέας Υόρκης. Είναι ένα από τα τρία αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων που δεν έχουν αντίστοιχο Ολυμπιακό άθλημα.

Ο αριθμός των γύρων και οι μπάλες που έχει στη διάθεσή της κάθε ομάδα εξαρτώνται από των αριθμό των συμμετεχόντων. Στο ατομικό παιχνίδι υπάρχουν 4 γύροι, και ο κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του 6 μπάλες. Στο παιχνίδι με ζευγάρια, οι γύροι παραμένουν τέσσερις ενώ ο κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του 3 μπάλες ανά γύρο. Όταν αγωνίζονται ομάδες των τριών, το παιχνίδι αποτελείται από έξι γύρους, ενώ κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του 2 μπάλες.

Οι αθλητές του Μπότσια κατατάσσονται σε μία από τις παρακάτων τέσσερις κατηγορίες:

BC1 - Οι παίκτες αυτής της τάξης ρίχνουν τη μπάλα με το χέρι ή το πόδι. Ένας βοηθός είναι δυνατό να μετακινεί και να σταθεροποιεί το αμαξίδιο ή να τους δίνει τη μπάλα.
BC2 - Οι παίκτες αυτής της τάξης ρίχνουν τη μπάλα με το χέρι. Δεν έχουν βοηθό.
BC3 - Οι παίκτες αυτής της τάξης έχουν σημαντική φυσική αναπηρία. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν μία βοηθητική συσκευή για να ρίξουν τη μπάλα. Μπορούν να έχουν βοηθό. Ο βοηθός πρέπει να έχει την πλάτη στραμμένη στο γήπεδο, ενώ απαγορεύεται η οπτική του επαφή με το παιχνίδι.
BC4 - Οι παίκτες αυτής της τάξης έχουν άλλες σημαντικές φυσικές αναπηρίες. Δεν έχουν βοηθό.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με το Μιχάλη ΝικόπουλοΟ Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Κώστα Σιάχο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου