meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η κα Ζωή ΓερουλάνουΟ Μενέλαος Τσαούσης και ο Βαγγέλης Αυγουλάς

Σκύλοι οδηγοί στην αίθουσα του ΚΕΑΤ


Το πρωί του Σαββάτου 1η Απριλίου 2017, το Αμφιθέατρο του ΚΕΑΤ γέμισε από τετράποδους οδηγούς τυφλών, αλλά και λάτρεις της ανεξάρτητης διαβίωσης κόντρα στα εμπόδια της οπτικής αναπηρίας!

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και η Νεολαία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, συνδιοργάνωσαν ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας με το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος», για τις  νέες και τους νέους με προβλήματα όρασης, καθώς και για τους γονείς παιδιών με προβλήματα όρασης, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οφέλη της χρήσης Σκύλου Οδηγού τυφλών.

Εκπαιδευτές παρουσίασαν όλη τη διαδικασία εκπαίδευσης και αντιστοίχισης Χειριστών με προβλήματα όρασης και σκύλων οδηγών, ο Χειριστής κ. Γαβριήλ Σαραντίδης με την Άλμα κατέθεσε τη βιωματική εμπειρία του, ενώ όλοι δέχτηκαν πολλές και εύστοχες ερωτήσεις από το κοινό.

Ανάδοχος περιγράφει την εμπειρία τηςΑνάδοχος περιγράφει την εμπειρία της
Οι εκπαιδευτές Γιάννης κονδράρος και η Αιμιλία Κλεφτογιάννηεκπαιδευτής με σκύλο οδηγό

Πιο συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν και μίλησαν οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΚΟΝΔΡΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ με τη ΦΡΙΝΤΑ, ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΙΜΙΛΙΑ με  τη ΡΕΑ, ΚΙΤΑΝΤΖΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ με την UNI, ο ΝΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΕ το ΡΟΞ, καθώς και οι ΑΝΑΔΟΧΟΙ εθελοντές ΡΑΡΡΗ ΑΣΠΑΣΙΑ  ΜΕ το ΔΙΑ, ΧΑΓΕΡ ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΕ τον ΕΡΜΗ ΚΑΙ την ΤΑΡΑ, Στράτος Λαδόπουλος με τον ROMEO, ΓΕΡΟΝΤΟΥΔΗ ΕΛΕΝΑ ΜΕ την ΚΑΡΜΕΝ και ΠΙΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΕ τη ΝΙΚΗ.
            
Επίσης, παρόντες ήταν και βοήθησαν η κα ΠΙΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΕ την ΙΡΙΣ -DEMO ΣΚΥΛΙ-, καθώς  και η κα Αννυ Κοντροκόη και ο κος Στέλιος Μοσχονάς με τον αγαπημένο μας, απόμαχο πλέον της δουλειάς ANGEL!

Την παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» συντόνισε η Πρόεδρος του Φορέα κα Ζωή Γερουλάνου, ενώ την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε με σύντομο χαιρετισμό του ο νέος Διοικητής του ΚΕΑΤ κ. Μενέλαος Τσαούσης.

Γενική κοινού στην αίθουσαΟ Παναγιώτης Μαρκοστάμος


Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν εκ των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης ο Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και εκπρόσωπος του φορέα στο Δ.Σ. του ΚΕΑΤ κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κ. Βασίλης Κουρμπέτης, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και εκπρόσωπος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών κ. Δημήτρης Σηφάκης, ο Αναπλ. Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Π.Σ.Τ. κ. Βαγγέλης Θεοδώρου και τα μέλη της επιτροπής κα Μαρία Κοτρώτσου, κ. Παναγιώτης Αλεξιάδης και κ. Κωνσταντίνος Ορλώφ.

Ο Νίκος Γεροσταθόπουλος με σκύλο οδηγό και εκπαιδευτήΟ Βαγγέλης θεοδώρου κάνει βιωματικό με σκύλο οδηγό


Στο τέλος της εκδήλωσης, όσοι παρευρισκόμενοι με πρόβλημα όρασης το επιθυμούσαν, είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν μια βόλτα με Σκύλο οδηγό σε πραγματικές συνθήκες εξωτερικού χώρου, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτή του Κέντρου!

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες και την προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης και  Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου