meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 2004 ΣΕ TOP ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ




Το κοριτσάκι-σύμβολο, το οποίο έσβησε με ένα φύσημα τη Φλόγα στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, μεγάλωσε πια και έγινε μια πανέμορφη κοπέλα 23 χρόνων, με καταπράσινα μάτια και λαμπερό χαμόγελο.

Από την
Εύα Παπαδάτου

Μπροστά στη Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου διαγράφεται πια ένα λαμπρό επιστημονικό μέλλον, καθώς κέρδισε υποτροφία για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Μοριακής Βιολογίας Watson School of Biological Sciences των ΗΠΑ!

Μάλιστα, ήταν η μοναδική Ελληνίδα μεταξύ 20 φοιτητών και φοιτητριών, οι οποίοι επιλέχτηκαν από 800 υποψηφίους από ολόκληρο τον κόσμο, για να παρακολουθήσουν μαθήματα και σεμινάρια, και να κάνουν εργαστηριακή διατριβή σε καινοτόμα θέματα μοριακής βιολογίας υπό την επίβλεψη των καθηγητών του κορυφαίου ερευνητικού κέντρου στο Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL)!

Το Watson School είναι ένα κορυφαίο κέντρο Μοριακής Βιολογίας, παγκοσμίως πρωτοπόρο στην έρευνα αιχμής και την υψηλή εκπαίδευση που προσφέρει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε επιλεγμένους άριστους προπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι θέλουν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στις βιολογικές επιστήμες.

Τον Αύγουστο του 2004 η εικόνα της 10χρονης (τότε) Φωτεινής να σβήνει την Ολυμπιακή Φλόγα μέσα στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο είχε ταξιδέψει στα πέρατα της Γης. Τα καταπράσινα μάτια του μελαχρινού κοριτσιού με το ολόλευκο φόρεμα έχουν μείνει χαραγμένα στον νου όλων των Ελλήνων, όταν θυμούνται εκείνο το καλοκαίρι. Σε μια στιγμή που συγκίνησε τους πάντες, η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου έστειλε και ένα μήνυμα σε όλο τον πλανήτη, καθώς δεν ήταν ένα απλό κορίτσι που επιλέχθηκε γι' αυτό τον σημαντικό ρόλο. Ήταν ένα από τα παιδιά που μεγάλωσαν στα Παιδικά Χωριά SOS!
Πανέμορφη κοπέλα

Όμως τα χρόνια πέρασαν και το κοριτσάκι έγινε μια πανέμορφη κοπέλα, που ήθελε να σπουδάσει Ιατρική, αλλά δεν τα κατάφερε και πέρασε στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Σύμφωνα με τον καθηγητή της Γιάννη Ματσούκα, η Φωτεινή είναι ένα πολυτάλαντο άτομο και άριστη φοιτήτρια. Μιλά άπταιστα αγγλικά και γερμανικά, και ασχολείται με τον αθλητισμό.

«Ασχολείται με πολλά πράγματα και επιθυμία της είναι μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες της να μπορέσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Η Φωτεινή συνεχίζει να φωτίζει τις ζωές πολλών παιδιών» γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα Παιδικά Χωριά SOS.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου