meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Με Άλλα Μάτια» και του  Βαγγέλη αυγουλά, νέος διοικητής στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης  Τυφλών, αναλαμβάνει ο παλαιός γνώριμος του χώρου κ. Μενέλαος Τσαούσης!

Ο κ. Τσαούσης, εργαζόταν επί σειρά ετών στο ΚΕΑΤ (1999 – 2007) ως Εκπαιδευτής Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης, εκπαιδεύοντας ανθρώπους με προβλήματα όρασης για να διαβιούν ανεξάρτητοι και υποστηρίζοντας συμβουλευτικά τις οικογένειες τους, ενώ είναι Αναπληρωματικό μέλος στο ισχύον Δ.Σ. του Κέντρου.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων είναι Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου για την εκπαίδευση των Ατόμων με προβλήματα όρασης (I.C.E.V.I.), Μέλος της Διεθνούς Ένωσης για θέματα τυφλοκωφών (DbI), Μέλος της ομάδας εφαρμογής των στάνταρ ποιότητας Quality for Children, Διαιτητής στο Παραολυμπιακό άθλημα των Ατόμων με προβλήματα όρασης GOALBALL και Μέλος του Δικτύου Μ.Κ.Ο. που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συνηγόρου του πολίτη, τμήμα δικαιωμάτων των παιδιών, για την παρακολούθηση της εφαρμογής της διεθνούς σύμβασης για τα δικαιώματα των  παιδιών.

-

Έχει γεννηθεί στο Βόλο, μιλά Αγγλικά και Σερβοκροατικά, γνωρίζει τη γραφή Braille των τυφλών, ενώ από τον Απρίλιο του 2013 έως σήμερα διατελεί Διευθυντής του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αθηνών στα Παιδικά  Χωριά SOS Ελλάδος.

Έχει συντονίσει με επιτυχία πολλές επιστημονικές ομάδες και συνεργασίες, όπως με το Δημοτικό Βρεφοκομείο του Δήμου Αθηναίων και πολλές εθελοντικές ομάδες.

Ενδεικτικά, είναι Επικεφαλής 18μελούς Διεπιστημονικής ομάδας με έργο την υποστήριξη οικογενειών (Family Strengthening Program), που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Το σημαντικό για το χώρο της τυφλότητας και την πορεία του ΚΕΑΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι ότι ο κ. Τσαούσης ήταν επί 25 έτη στενός φίλος και συνεργάτης της πρώην Διοικήτριας του Φορέα, αείμνηστης Μπέττυς Λεωτσάκου.
Ως εκ τούτου, ο φερόμενος ως νέος διοικητής του ΚΕΑΤ είναι κοινωνός του προοδευτικού οράματος της φωτισμένης Προέδρου που στις 6 Γενάρη έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας, το οποίο και σκοπεύει να συνεχίσει και να εμπλουτίσει.

Επίσης, ο κ. Τσαούσης ήταν για ένα χρόνο Επιμορφωτής στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Πολιτισμός και Ειδική Αγωγή», Για δύο έτη ήταν συνεργάτης της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στα πλαίσια της εκπαίδευσης του προσωπικού για την υποδοχή και υποστήριξη επισκεπτών με προβλήματα όρασης και υλοποιούσε εργαστήρια χορού με μεικτές ομάδες τυφλών/βλεπόντων στα πλαίσια της δράσης «UNLIMITED ACCESS», ενώ για 5 έτη διετέλεσε Διευθυντής στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής με πολύτιμο και πρωτοπόρο έργο εκεί!

Επιπλέον, από το 2013 έως σήμερα, είναι συνεργάτης του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων (ΣΚΕΠ), για την εφαρμογή βιωματικών εργαστηρίων με στόχο τη συνύπαρξη μαθητών με και χωρίς αναπηρία.

Κατέχει Πτυχίο Α.Ε.Ι. από τη σχολή Κοινωνικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (τμήμα «Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών»), ενώ μεταξύ άλλων έχει υπάρξει επί μακρό συνεργάτης σε θέσεις ευθύνης του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, των κατασκηνωτικών προγραμμάτων της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, της VERY SPECIAL ARTS HELLAS, και έχει πιστοποιημένες γνώσεις επαγγελματικής δημοσιογραφίας, με πλούσια εθελοντική εργασία και περαιτέρω, μακροσκελές βιογραφικό προσφοράς στο χώρο των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Το ΦΕΚ διορισμού του νέου διοικητή και Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ αναμένεται να εκδοθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ η θητεία του θα είναι διετής.

«Ο κ. Τσαούσης δεν είναι παιδί κομματικού σωλήνα, στο Υπουργείο Εργασίας όμως έχουν εκτιμήσει πολύ, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω,  τα προσόντα του και την εργατικότητα του, στον πολύπαθο και απαιτητικό χώρο της παιδικής προστασίας.

Η ποιοτική και σύγχρονη πορεία του ΚΕΑΤ, όπως πρόσφατα μπήκε σε επιστημονική και εκπαιδευτική τροχιά διεθνούς επιτυχίας και εξωστρέφειας από την πολυτάλαντη, αδικοχαμένη Μπέττυ Λεωτσάκου, δεν αφήνει χρονικά περιθώρια για καθυστερήσεις.

Εύχομαι η αναμενόμενη υπουργική απόφαση να λέει το σωστό όνομα και έτσι, επιπλέον, εύχομαι καλή επιτυχία στον πάλαι ποτέ δάσκαλο μου και πλέον καλό φίλο και συνεργάτη μου σε ποικίλα κοινωνικά μετερίζια, κ. Μενέλαο Τσαούση! Οι δυνάμεις μου στη διάθεσή του», δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου