meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ, ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΙ "ΕΠΑΪΩΝ"!

Του Βαγγέλη Αυγουλά

Το διάβασα προ ημερών ότι υπάρχει «Ακραίο σενάριο των… δημοσκοπήσεων που «τρέμει» ο Τσίπρας» , με προκάλεσε αρκετά ο τίτλος και διάβασα ολόκληρο το άρθρο. Και φυσικά, σήμερα θέλω να το σχολιάσω αφού το άρθρο αυτό, με την κατρακύλα που έχουν πάρει τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ  δεν αποκλείεται να απηχεί και την αλήθεια γι αυτό και αναζήτησα περισσότερες πληροφορίες μήπως και καταλάβω κι εγώ τι γίνεται αλλά δυστυχώς, δεν κατάλαβα τίποτα. Ίσως γιατί δεν … λέει τίποτα. Ή το λέει με τρόπο που μόνο οι επαΐοντες μπορούν να καταλάβουν.

Δεν κάνω φυσικά κριτική στα ΜΜΕ που «προώθησαν» το δημοσίευμα, αναρωτιέμαι όμως: Πόσοι άλλοι σαν κι εμένα «προκλήθηκαν» από τον τίτλο, διάβασαν το κείμενο αλλά απάντηση ή πληροφορία δεν πήραν;

Ο τίτλος είναι και δυο υπότιτλους : «Γιατί ο Τσίπρας δεν «απάντησε» στον Μητσοτάκη στη Βουλή» και « Γνωρίζουν και «χαμογελούν» στο ΠΑΣΟΚ».

Ομολογώ ότι ο τίτλος έκανε καλά τη δουλειά του. Εμένα τουλάχιστον, με έκανε να διαβάσω όλο το δημοσίευμα. Το μόνο ουσιαστικό; Ένα «κλικ» στο  site -crashonline-  που το ανέβασε.

Προσέξτε λοιπόν τι διάβασα: «  Στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην δευτερολογία του, αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, κάνοντας «υποδείξεις» στον Αλέξη Τσίπρα να προσέχει όταν του μιλάει! Χαρακτηριστικά είπε τα εξής: «…Και μια φιλική παρότρυνση, κ. Τσίπρα, για όση αξία έχει, επειδή κάποιος προφανώς σας συμβούλευσε, στις τελευταίες εμφανίσεις, να μιλάτε για το πρόσωπο μου μάλλον με υποτιμητικά σχόλια και αρκετά ειρωνικά. Άλλο η πολιτική κριτική και άλλο η ειρωνεία. Όταν είστε 15 μονάδες πίσω, όταν κ. Τσίπρα υπολείπεστε 15 μονάδες, θα σας συνιστούσα να είστε λίγο πιο προσεκτικός όταν κάνετε υποδείξεις στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Καταλαβαίνω ότι έχετε περιέλθει σε μια δύσκολη θέση, αλλά η ειρωνεία σας δε θα σας βγάλει από το αδιέξοδο».

Και σχολιάζει το ηλεκτρονικό ΜΜΕ : «Η απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα δεν ήρθε ποτέ! Γιατί άραγε;».

Παρακάτω, αναφέρει σε μορφή ανάλυσης ότι « Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα πως η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ στις μετρήσεις συνεχίζεται. Μάλιστα,  δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ έγραψε πως το κυβερνών κόμμα κινδυνεύει να είναι… τρίτο σε λίγο καιρό! Η είδηση αυτή είναι γνωστή στο Μαξίμου, ωστόσο δεν υπάρχει – προς το παρόν – απάντηση, μόνο συσκέψεις γίνονται για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είναι τυχαίο πως πριν από μερικές ημέρες, ο Αλέκος Φλαμπουράρης απευθύνθηκε στο κόσμο να του «πουν» τα προβλήματα που έχουν».

Και τέλος το ηλεκτρονικό ΜΜΕ καταλήγει: « Την… τρίτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ την γνωρίζουν και στο ΠΑΣΟΚ! Αρκετά στελέχη, χωρίς να παρουσιάζουν στοιχεία, γράφουν στα social  media πως έρχεται κάτι καλό! Στις απαντήσεις του κόσμου και συγκεκριμένα εάν εννοούν  τις δημοσκοπήσεις, απαντούν με την εξής φράση «…Περιμένετε». Ίσως γνωρίζουν κάποια πράγματα παραπάνω…

Ποιο λοιπόν είναι το «ακραίο σενάριο» που «τρέμει» ο Τσίπρας;  Η «είδηση» περί «τρίτου κόμματος» που δεν είναι «είδηση» αλλά σχόλιο μας εφημερίδας ( ενδεχομένως σωστό αλλά όχι είδηση γιατί αν υπήρχε η είδηση, σίγουρα δεν θα έχαναν την ευκαιρία να τη δημοσιεύσουν) που την ξέρουν στο Μαξίμου αλλά απλώς ….κάνουν συσκέψεις; Ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν σχολίασε αυτά που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;  Τι απ΄αυτά πρέπει να είσαι «επαΐων» για να τα καταλάβεις;

Για όσους πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις, η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ γνωστή και αναμενόμενη εδώ και καιρό αφού η κυβέρνηση φόρους φέρνει ενώ ο κόσμος επιθυμεί πολλά παραπάνω κοινωνικά  αποτελέσματα.  Και προσπαθώντας να «αγγίξω» το επίπεδο του «επαΐοντος», θάπρεπε να φανταστώ ότι κάποια δημοσκόπηση που φέρνει το ΠΑΣΟΚ δεύτερη και το ΣΥΡΙΖΑ τρίτο ίσως ΕΧΕΙ γίνει αλλά τα αποτελέσματα παραμένουν κρυφά για όλους … εκτός από μερικούς.

Γιατί αν δεν είναι έτσι, θα λεγα ότι ο συντάκτης του δημοσιεύματος ή κάτι ξέχασε να βάλει στο κείμενό του ή κάποιος προϊστάμενος το αφαίρεσε γνωρίζοντας ότι υπάρχει συμφωνία να παραμείνει κρυφή η πληροφορία. Απλώς, «ξέχασε» να ενημερώσει τον συντάκτη ώστε ν αλλάξει και ο τίτλος. Όλα πιθανά τα θεωρώ πλέον. Και την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίτη θέση και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη και την «Ιερή Συμμαχία»  μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και  Δημοκρατικής Συμπαράταξης που κι αυτό ως είδηση «κυκλοφορεί» πολύ– έστω κι αν ο κ. Βενιζέλος  ούτε το δέχεται, ούτε το στηρίζει. Αλλά και την πλακίτσα που σταθερά πλέον θέλει πολύς κόσμος να κάνει εδώ και καιρό στους δημοσκόπους, παγκοσμίως!

Ναι… ναι… μόλις τώρα άρχισα να αισθάνομαι λίγο ως «επαΐων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου