meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ, ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

12/02/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να αποφυλακιστεί ο Γιώργος, θεραπευόμενος του 18 ΑΝΩ

Πριν λίγες μέρες ο Γιώργος, θεραπευόμενος του 18 ΑΝΩ στο κρίσιμο στάδιο της επανένταξης, οδηγήθηκε στη φυλακή μετά από «παράβαση» δικαστικής απόφασης να δίνει το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα, η οποία ελήφθη ερήμην και εν αγνοία του.

Ο Γιώργος είναι ένας από τους θαυμαστούς ανθρώπους που βρίσκουν το θάρρος και τη θέληση να αντιμετωπίσουν όσα τους στοιχειώνουν, να κόψουν ένα-ένα τα σχοινιά της εξάρτησης χτίζοντας σχέσεις και διεκδικώντας τα όνειρά τους. Το ότι ρίχνεται τώρα στη φυλακή, είναι μια μεγάλη δοκιμασία που απειλεί όλη τη μέχρι σήμερα προσπάθειά του, αλλά και την προσπάθεια των συνθεραπευομένων του και της θεραπευτικής ομάδας.

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι εκπρόσωποι της πολιτείας συνεχίζουν  με το ένα μάτι να αντικρίζουν «χρόνιους αρρώστους», με το άλλο «χρόνιους ποινικούς», περνώντας το διπλό αυτό μήνυμα και στην κοινωνία, υπονομεύοντας όλη τη δουλειά που γίνεται σε επίπεδο πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης.

Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος και οι συνθεραπευόμενοί του θα δώσουν και αυτή τη μάχη υπεύθυνα, αντλώντας δύναμη ο ένας απ’ τον άλλο για να προχωρήσουν «καθαροί» μέσα απ’ τη δοκιμασία.

Όσον αφορά εμάς, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στον Γιώργο, στους εργαζόμενους και τους θεραπευόμενους του 18 ΑΝΩ και τις οικογένειές τους.
Ζητούμε την άμεση αποφυλάκιση του Γιώργου, που τον θέλουμε μαζί μας, μες στην κοινωνία, να στύψει την πέτρα – και όχι πίσω απ’ τα κάθε είδους κάγκελα.  

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους συναδέλφους του 18 ΑΝΩ, ώστε να παύσουν τα «περιστατικά» ακρίβειας στα πίτουρα και φτήνιας στ’ αλεύρι όσον αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου της εξάρτησης, δηλαδή την πορεία  προς μια ζωή με νόημα.

Το Δ.Σ. του Σωματείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου