meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ: ΜΕ "ΑΣΠΡΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ" ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ!

Ο Δ. Κωνσταντάρας, ο Ν. Καρύδης, ο Μιχάλης Άνθης, ο Σ. Κανάκης και ο Β. ΑυγουλάςΟ Συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντάρας

«Κόντρα στο κρύο και τα πολλά ταυτόχρονα με εμάς ποδοσφαιρικά ματς, το τολμήσαμε και την κάναμε την παρουσίαση του «Άσπρο Πουκάμισο και Κόκκινα Παπούτσια»* στο υπέροχο θέατρο, στο Δημαρχείο του Περιστερίου! 

Εμείς το τολμήσαμε, εμείς περάσαμε καλά και οι φίλοι του βιβλίου, σαφώς λιγότεροι από τους φίλους της μπάλας - φυσιολογικό αυτό-, πέρασαν κι αυτοί καλά με τη συντροφιά των κ. κ. Μιχαήλ Άνθη, Ντίνου Καρύδη, Βαγγέλη Αυγουλά και Στέλιου Κανάκη», μας δήλωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας στο τέλος της βραδιάς.

Το νέο μυθιστόρημα του κ. Κωνσταντάρα «Άσπρο Πουκάμισο και Κόκκινα Παπούτσια», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2016 από τις Εκδόσεις «Εντύποις», στο Δημαρχείο Περιστερίου, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Περιστερίου κα Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου, ενώ αμέσως μετά το κοινό απόλαυσε το πηγαίο ταλέντο του καταπληκτικού συγγραφέα, ηθοποιού, standup comedian Μιχαήλ Άνθη που ντυμένος γιατρός  ζωντάνεψε το προβληματικό κομμάτι του χώρου της Υγείας στη χώρα μας και αργότερα, εξιστορώντας μια από τις 6-7 ιστορίες του μυθιστορήματος, τραγούδησε Beatles!

Έπειτα, Ο αγαπημένος μας ηθοποιός Ντίνος Καρύδης μίλησε για τον «από αρχαιοτάτων χρόνων» φίλο του Δημήτρη Κωνσταντάρα και διάβασε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Η Αντιδήμαρχος κα ΤσιώταΟ κος Καρύδης μιλάει για το βιβλίο


Ο νεαρός δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και στέλεχος του Αναπηρικού Κινήματος Βαγγέλης Αυγουλάς, πήρε τη σκυτάλη για να καταγράψει τις δικές του θέσεις που ξεπηδούν μέσα από την ιστορία του βιβλίου αλλά και τις κοινές του δραστηριότητες με τον φίλο του, συγγραφέα του βιβλίου, Δημήτρη Κωνσταντάρα.

Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Στέλιος Κανάκης, διασκέδασε με το χιούμορ του και προβλημάτισε με αναμνήσεις από παλαιότερες παρουσιάσεις βιβλίων συγκρινόμενες με τη σημερινή κατάσταση.

Και τέλος ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, αφού ξεκαθάρισε  ότι το βιβλίο του είναι ένα ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ που βασίζεται σε προσωπική του περιπέτεια υγείας, ευχαρίστησε τους πιστούς υπηρέτες της Ιατρικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο που τού έσωσαν τη ζωή.

* Τέσσερις – πέντε ανεξάρτητες «ανθρώπινες ιστορίες» που εξελίσσονται στην Ελλάδα των Μνημονίων, στην μεταμορφωμένη Αθήνα, αποδεικνύεται ότι συνδέονται άμεσα μεταξύ τους και αλληλο- επηρεάζονται.

Σε μια μεταλλαγμένη κοινωνία όπου κυριαρχεί το «κόλπο»,  η «μίζα» και η έλλειψη ποιοτικής επικοινωνίας, κάποια στιγμή όλα ισοπεδώνονται. Όλα μένουν «στον αέρα». Ο πιο καταφερτζής, επιβιώνει.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό βιβλίο του Δημήτρη Κωνσταντάρα με τίτλο  «Άσπρο Πουκάμισο και Κόκκινα Παπούτσια», από τις εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟΙΣ.

Δείτε το όμορφο video που επιμελήθηκαν τα παιδιά του Δημήτρη Κωνσταντάρα, Παυλίνα και Λάμπρος, το οποίο συνοδεύει το βιβλίο:
το εξώφυλλο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου