meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΑΠΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Ζακύνθιο υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ούτε είχα ποτέ μελετήσει τις δραστηριότητές του πριν από την ανάμιξή του με την πολιτική. Δεν γνωρίζω επίσης τίποτα για την  πρωτοδίκη Χριστίνα Σαλάπα, σύζυγο - με σύμφωνο συμβίωσης - του υφυπουργού αθλητισμού. 

Αυτά που γνωρίζω είναι η –κατ άλλους θαρραλέα , κατ άλλους «κουτσαβάκικη» και «ψευτομάγκικη»- συμπεριφορά του υπουργού απέναντι σ αυτούς που θεωρεί ως υπεύθυνους για τη «διαφθορά και τη σήψη» στο χώρο του  επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Γνωρίζω ότι όποιος δημόσιος λειτουργός έχει αποφασίσει και τολμήσει να  «τα βάλει» με το κατεστημένο της διοίκησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, έχει αποκτήσει πολλούς και  ισχυρούς εχθρούς. Κι αυτό γιατί σε όποιο «μποστάνι»  δραστηριοτήτων ισχυρών οικονομικά παραγόντων και να έχει ψάξει αυτός – ή αυτοί- ο  λειτουργός,  έχει βρει «σαπρόφυτα». Αλλά ΔΕΝ τα έχει καθαρίσει. Κι αυτά που «καθαρίζονται», αντικαθίστανται αμέσως από νέα. Και δεν εννοώ μόνο το ποδόσφαιρο.

Έμαθα κι εγώ από δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ότι  η σύντροφος Κοντονή, του πολέμιου της διαφθοράς υφυπουργού, "αν και ανακρίτρια διαφθοράς, κατηγορείται από το 2005 για εκβίαση, ληστεία και σωματική βλάβη". Και επιπλέον, το λαλίστατο δημοσίευμα δεν διστάζει να προχωρήσει σε κατάσταση σοβαρής ρήξης  με το κυβερνητικό στέλεχος  αφού αναφέρει τη την ανακρίτρια διαφθοράς σύντροφό  του ότι  « κατηγορείται επί 11 χρόνια για εκβίαση κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία και απλή σωματική βλάβη με πρόθεση. Το εις βάρος της κατηγορητήριο συντάχθηκε το 2005, πριν από την είσοδο της στον δικαστικό κλάδο, ενώ από τις 9 Σεπτεμβρίου 2011 η υπόθεση της εκκρεμεί στον 4ο τακτικό ανακριτή στην Εισαγγελία Εφετών. Παρά ταύτα, η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάπα, σύζυγος - με σύμφωνο συμβίωσης - του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, όχι μόνον εξακολουθεί ανενόχλητη να ασκεί καθήκοντα, αλλά και ενίοτε συνδικαλίζεται στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων".

Η κατηγορία είναι σοβαρή. Πολύ σοβαρή. Αλλά το ίδιο σοβαρά είναι και τα καταγγελλόμενα από τον ίδιο τον υφυπουργό Κοντονή, σε απάντησή του, ότι  «οι χρηματοδότες του συστήματος διαφθοράς έχουν κάθε λόγο ν’ ανησυχούν, μπροστά στο διαφαινόμενο τέλος τους, γι’ αυτό και επιστρατεύουν τον κίτρινο τύπο με ψευδή, κατασκευασμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα, νομίζοντας ότι θα φοβηθώ και ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει στις πιέσεις τους. Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» εις βάρος της συντρόφου μου, το σύστημα της παράγκας στον ελληνικό αθλητισμό δείχνει την έκδηλη ανησυχία του για τις επερχόμενες εξελίξεις. Είναι απορίας άξιο ότι οι οργανωτές της διαφθοράς δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι όσες κακοήθεις και αν επιστρατεύσουν η διαδικασία της κάθαρσης θα ολοκληρωθεί σε όλα τα επίπεδα και οι χρηματοδότες του σάπιου συστήματος στο τέλος θα κλαίνε τα βρώμικα λεφτά που διοχετεύουν σε ανυπόληπτους τύπους».

Προσωπικά δεν θα μπω στην ουσία του σοβαρότατου ζητήματος. Κάποιος όμως πρέπει να μπει. Κάποιος να αντιδράσει. Οι καταγγελίες και των δυο πλευρών δεν νοείται να αφεθούν να «αρμενίζουν» στα Μ.Μ.Ε. Κάποιος είναι ένοχος, κάποιος είναι αθώος. Δεν είναι δική μου δουλειά, ούτε των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, ούτε των ανθρώπων άλλων κλάδων που θίγονται βαρύτατα απ΄ όσα καταγγέλλονται να αναζητήσω την αλήθεια. Αλλά έχω  και εγώ και όλοι οι άλλοι δικαίωμα σ αυτήν, όπως υποχρέωση σ αυτήν έχει και το Κράτος, η κυβέρνηση, η αστυνομία και η Δικαιοσύνη.
Όσοι  de jure και de facto «υπεύθυνοι» δεν κάνουν άμεσα το καθήκον τους «κάτι»  θα έχουν να κρύψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου