meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΜΙΑ ΜΕΡΑ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννη Παπαχατζή ο οποίος παίζει μουσική και τραγουδάνε μαζί με τα παιδιά

Με παιδικά τραγούδια και αστεία ήδη από το λιμάνι του Γαλατά, υποδέχθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Τροιζηνίας τον Βαγγέλη Αυγουλά, το απόγευμα της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο νεαρός δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου τυφλών, επισκέφθηκε το ΚΔΑΠ Τροιζηνίας προσκεκλημένος των εργαζομένων, για να συζητήσει με τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών γύρω από πτυχές της καθημερινής ζωής των τυφλών.

Τρεις ολόκληρες ώρες περίπου 50 παιδιά και οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ, συζητούσαν, έπαιζαν και τραγουδούσαν με τον κ. Αυγουλά, προσεγγίζοντας με διάφορους τρόπους την τυφλότητα και συνειδητοποιώντας ότι ένας νέος με πρόβλημα όρασης, μπορεί να έχει κοινά ενδιαφέροντα, χόμπι και όνειρα με αυτούς που βλέπουν!

Παιδιά με μάσκες ψηλαφίζουν αντικείμεναΠαιδιά με μάσκες ψηλαφίζουν αντικείμενα
Η ομιλία του κ. Αυγουλά μεταφραζόταν παράλληλα και στη νοηματική γλώσσα χάρη στη βοήθεια παιδιών και εκπαιδευτικών, ώστε στη δράση να μπορεί να συμμετέχει ισάξια και ένας βαρήκοος μαθητής του Κέντρου.

Τα παιδιά άγγιξαν την ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, έπαιξαν τυφλόμυγα, είδαν πώς χρησιμοποιεί ένας τυφλός το λευκό του μπαστούνι, μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους από τους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες και γνώρισαν το σωστό τρόπο συνοδείας ενός τυφλού από βλέποντα οδηγό.

Ο κ. Αυγουλάς, συνοδευόμενος από την επί χρόνια εθελόντρια συνεργάτιδά του κα Χρυσάνθη Γεωργαντά, πραγματοποίησε την επίσκεψη στο ΚΔΑΠ Τροιζηνίας με δικά του έξοδα, ενώ αφορμή του διαδραστικού αυτού απογεύματος στάθηκε η εντατική συνεργασία του με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων (ΠΑΣΕΚΔΑΠ) στα Δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ κ. Γιάννη Παπαχατζή, ο οποίος εργάζεται με σύμβαση ως μουσικός στο ΚΔΑΠ Τροιζηνίας.

Οι δύο άνδρες συνεργάζονται τον τελευταίο χρόνο συνεχώς μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία των δομών, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης του προσωπικού σε αυτές.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς δείχνει τεχνικές συνοδείας μαθήτριαΟ Βαγγέλης Αυγουλάς δείχνει στα παιδιά το λευκό μπαστούνι


«Συνάντησα περίπου 50 πανέξυπνα και εύστροφα παιδιά, ευαισθητοποιημένα και με ανοιχτή αγκαλιά στο Διαφορετικό! Παράλληλα διαπίστωσα ιδίοις όμασι την άκρως παιδαγωγική δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο ΚΔΑΠ και από όσο ξέρω και σε σχεδόν όλα τα ΚΔΑΠ της χώρας, δομές που διαδραματίζουν καθημερινά πολύ σημαντικό ρόλο στη διάπλαση της προσωπικότητας των παιδιών. Τα παιδικά τραγούδια που μου αφιέρωσαν οι νέοι μου φίλοι ηχούν ακόμη ευχάριστα στα αυτιά μου, ενώ χαίρομαι πολύ που τα παιδιά μου ζήτησαν να ξανάρθω»!

Δήλωσε ο κ. Αυγουλάς μετά το τέλος της επίσκεψης.

«Τέτοιες βιωματικές δράσεις συμπληρώνουν με σωστό τρόπο τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα των ΚΔΑΠ», σημείωσε εκ μέρους των εργαζομένων ο κ. Παπαχατζής και συμπλήρωσε: 
«Παράλληλα και λόγω της ιδιότητας του κ. Αυγουλά ως νομικού συμβούλου του κ. Υπουργού Εσωτερικών, εύχομαι κάποια στιγμή όσοι διοικούν τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ από οποιοδήποτε πόστο, είτε είναι πολιτικά είτε υπηρεσιακά στελέχη, να ζήσουν από κοντά την καθημερινότητα αυτών των δομών σε όλη τη χώρα και να πάρουν ακριβώς τα μηνύματα που ξεκάθαρα στέλνουμε εργαζόμενοι και παιδιά».

Τον κύριο Αυγουλά υποδέχτηκαν στο ΚΔΑΠ Τροιζηνίας οι εργαζόμενοι της Δομής:
Μαρία Λεβειδιώτη - Νηπιαγωγός και Υπεύθυνη του ΚΔΑΠ
Μαρία Κουλαρμάνη - Καθηγήτρια Εικαστικών
Κατερίνα Λαζάρου - Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Ευαγγελία Κρίκωνα - Βοηθητικό Προσωπικό
Γιάννης Παπαχατζής - Καθηγητής Μουσικής

Παιδιά κάνουν βιωματική βόλτα με μάσκαΠαιδιά κάνουν βιωματική βόλτα με μάσκα

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς συζητάει με τα παιδιάΠαιδιά περιμένουν να κάνουν ερωτήσεις στο Βαγγέλη

Ομαδική φωτογραφία με παιδιά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου