meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΒΡΕΦΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS

Επίσκεψη της Ρένας Δούρου στα παιδικά χωριά SOS


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ κας ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΒΡΕΦΩΝ SOS

Η Περιφερειάρχης κα Ρένα Δούρου επισκέφθηκε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2016 τον Ξενώνα Βρεφών SOS, που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS στο Μαρούσι και είναι πρόγραμμα που αφορά αποκλειστικά τη φροντίδα και προστασία κακοποιημένων βρεφών και νηπίων ηλικίας 0 έως 5 ετών.

Η κα Δούρου στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της Περιφέρειας αλλά και του προσωπικού της ενδιαφέροντος επισκέφθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσω του οποίου στο άμεσο μέλλον πρόκειται να συνδεθεί η προσέλκυση οικογενειών φιλοξενίας-αναδόχων, που θα γίνει και με την συνεργασία της Παιδόπολης «Άγιος Ανδρέας».

Μαζί της ήταν και η κα Κ. Καντεράκη, εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών και η οποία για τρίτη συνεχόμενη φορά, μετά από ενέργειες της Περιφέρειας, προσέφερε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για τις ανάγκες των βρεφών και νηπίων του Ξενώνα Βρεφών SOS.

Την κα Δούρου και την κα Καντεράκη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS κ. Αναστάσιος Βρεττός, τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρης Βάττης και Αλεξάνδρα Κοντέλλη, ο Γεν. Διευθυντής κ. Γιώργος Πρωτόπαπας και ο Υπεύθυνος του Ξενώνα κ. Ανδρέας Μποζώνης.

Η κα Δούρου ξεναγήθηκε στα δύο κτίρια και στον χώρο όπου μεγαλώνουν και φιλοξενούνται τα μωρά και λίγο πριν αναχωρήσει δήλωσε για άλλη μια φορά την επιθυμία της και την διάθεσή της να συμβάλλει στις συνέργειες ιδιωτικών και δημόσιων φορέων παιδικής προστασίας, που λειτουργούν στην Περιφέρεια της Αττικής με γνώμονα το μεγαλύτερο όφελος των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Επίσης, ανανέωσε την επιθυμία της να υπάρχει συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία και να στηρίζουν όποτε μπορούν την προσπάθεια των Παιδικών Χωριών SOS.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Επιπρόσθετα, στα Παιδικά Χωριά SOS, μπροστά στην ολοένα αυξανόμενη κρίση, έχουν διευρύνει το έργο τους από το 2011, βοηθώντας παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση λόγω φτώχειας από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες και να παραμείνουν ενωμένες, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη, υλική βοήθεια, εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα παιδιά και καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής.

Τα έξοδα λειτουργίας όλων των παραπάνω προγραμμάτων καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των φίλων υποστηρικτών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου