meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ


Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τη Ρένα Δούρου

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε εχτές 29 Φλεβάρη, η λαϊκή συνέλευση για τα Πεπραγμένα της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα, μετά από πρόσκληση της Περιφερειάρχη Αττικής κας. Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Τζόκα.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη εισήγηση της η κυρία Δούρου, η οποία στάθηκε στη σπουδαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών λογοδοσίας και δημόσιας διαβούλευσης σαν τη χτεσινή και ανέφερε πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας σε θέματα που κυρίως αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κύριος Τζόκας, ο οποίος έκανε και την κυρίως εισήγηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας Α΄ και Β' βαθμού Αυτοδιοίκησης που έχει επιτευχθεί, στα τεχνικά έργα που έχουν ολοκληρωθεί, βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δημοπρατηθεί, στη συνεργασία των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη, στις πρωτοβουλίες του για την άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, και της διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα διεκδικούμενων εκτάσεων σε αυτή.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού καθώς και στην εξαιρετική συνεργασία της Αντιπεριφέρειας με τους Συλλόγους ΑμεΑ που λειτουργούν στη Δυτική Αθήνα. Τέλος, ο κύριος Τζόκας αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Περιφέρεια σε θέματα διαφάνειας και ελέγχου.

Το Πάνελ της εκδήλωσης


Αμέσως μετά, ο λόγος δόθηκε στους Δημάρχους του Δυτικού Τομέα, στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σχινά, στην Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων και Υποδομών κα. Λάσκαρη, στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ.Χρυσόστομο και σε αρκετούς εκπροσώπους φορέων, παρατάξεων, συνδικάτων και μεμονομένων πολιτών.

Αναπτύχθηκε ένας πλούσιος διάλογος τεσσάρων ωρών , οποίος και επιδοκίμαζε και διόρθωνε και συμπλήρωνε τις εφαρμοζόμενες από την Περιφέρεια πολιτικές.

Ο κύριος Τζόκας απάντησε στα ζητήματα που τέθηκαν σε θέματα του Τομέα που φέρει την ευθύνη.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε η Περιφερειάρχης κυρία Δούρου, απαντώντας στο σύνολο των ζητημάτων και αιτιάσεων που μπήκαν από τους ομιλητές και ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Περιστςερίου κ. Παχατουρίδης, Ιλίου κ. Ζενέτος, Αγίων Αναργύρων - Καματερού κ. Σαράντης, Πετρούπολης κ. Σίμος, Χαϊδαρίου κ. Σελέκος, Αγίας Βαρβάρας κ. Καπλάνης και η Αντιδήμαρχος Αιγάλεω κα. Χριστόγλου.

Επίσης όλοι οι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Γενικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές όλων των διευθύνσεων του Τομέα, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Αθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων, εκπρόσωποι νοσοκομείων και Σύλλογοι ΑμεΑ, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, εργαζόμενοι της Περιφέρειας, εκπρόσωποι του τοπικού τύπου και πλήθος κατοίκων της περιοχής.

Το κοινό της εκδήλωσηςΟι δήμαρχοι Σαράντης, Σελέκος, Ζενέτος, Παχατουρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου