meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΞΑΝΑ Η ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ.


Την Άννα Καραμανλή την παρακολουθούσα χρόνια στην Αθλητική Κυριακή, αλλά  τη γνώρισα από κοντά στις 5/10/2011 όταν, ως περιφερειακή σύμβουλος Αττικής τότε, είχε τιμήσει με την παρουσία της το Φιλικό match basket που διοργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου με σκοπό τα έσοδα του να στηρίξουν τον έρανο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου τότε, ήθελα αυτή η εκδήλωση να πάει καλά και για πολύ δικούς μου ευαίσθητους προσωπικούς λόγους. Και πήγε καλά παρά τις πολλές και ηχηρές απουσίες επισήμων, χάρη στις λίγες και καλές εξ ίσου ηχηρές παρουσίες όπως της Άννας! Και από τότε γίναμε φίλοι.

Με την Άννα Καραμανλή έχουμε πει πολλά, έχουμε συμφωνήσει σε πολλά και έχουμε διαφωνήσει σε ακόμη περισσότερα! Αυτή την καταχώρηση όμως της τη χρωστάω και της εύχομαι από καρδιάς καλή προσωπική επιτυχία στην προεκλογική μάχη της στη Β’ Αθηνών. Γιατί σ’αυτό το blog στηρίζουμε πρόσωπα όλων των χρωμάτων και όχι μονόχρωμα κόμματα!
   

(Β. Α.)

Ακολουθεί προσωπική ανοιχτή επιστολή της κας Άννας Καραμανλή προς τους συμπολίτες της:

«Φίλες και φίλοι,

Πριν δυόμισι χρόνια, με δική σας απόφαση και με την εμπιστοσύνη που εσείς μου δείξατε, εκπροσώπησα για πρώτη φορά την Β’ Αθηνών στη Βουλή, σε μια εποχή δύσκολη, σκληρή επώδυνη. Σαν νέα βουλευτής και με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου μου, προσπάθησα με συνέπεια και συνέχεια να εκφράζω τη δική σας άποψη, τις δικές σας προτεραιότητες, τα δικά σας δίκαια αιτήματα.

Με 132 καίριες ερωτήσεις και αδιάλειπτη παρουσία στη Βουλή, λειτούργησα, ως όφειλα, με κριτήριο το έργο κι όχι την εικόνα, την επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές και τα προβλήματα της Β Αθηνών και όχι στην εύκολη για εμένα τηλεπαρουσία ή προβολή.

Φίλες και φίλοι,

Υπάρχουν πολλά πράγματα που διακυβεύονται σε αυτές τις εκλογές. Μια λάθος στροφή στο τιμόνι της χώρας και μπορεί να βρεθούμε ξανά πίσω στο 2010. Μια λάθος απόφαση από αντίδραση, οργή, πίεση και μπορεί να ζήσουμε νέες επώδυνες μέρες. Μια λάθος εκτίμηση των κινδύνων και μπορεί να αποδειχτεί ότι παίξαμε τελικά με την Ελλάδα. Και με την Ελλάδα εμείς δεν παίζουμε!

Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές, ειλικρινά δεν ζητώ μόνο την ψήφο σας. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας, αν εσείς κρίνετε ότι την τίμησα και ότι σας εκπροσώπησα επάξια στην προηγούμενη θητεία μου.
Σας ευχαριστώ από ψυχής

Άννα Καραμανλή»


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Άννα Καραμανλή γεννήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ρίζες από τη Μικρά Ασία.

Είναι μητέρα 2 παιδιών του Στρατή και της Ελισάβετ. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό και κατάφερε να ξεχωρίσει στον ελληνικό στίβο κερδίζοντας διαδοχικά πρωταθλήματα στο Άλμα εις μήκος. Αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης ενώ υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου επί σειρά ετών και συμμετείχε με τα ελληνικά χρώματα σε Μεσογειακούς, Ευρωπαϊκά κύπελλα και διεθνείς διοργανώσεις. Όλα αυτά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 που την κερδίζει η αθλητική δημοσιογραφία και ο χώρος της τηλεόρασης. Είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας «Μπόνα». Μιλάει Αγγλικά και Ισπανικά. Σήμερα είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Σπάρτης πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο: «Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. στην καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα».

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική της καριέρα στην ΕΡΤ3 (1991) ως παρουσιάστρια της αθλητικής εκπομπής «Στο Στάδιο Κάποτε». Έχει διατελέσει Αρχισυντάκτρια Αθλητικού Δελτίου Ειδήσεων στην ΕΡΤ (1994-2009) και παρουσιάστρια του κεντρικού Δελτίου στην ΕΡΤ (1995-2012). Έχει υπάρξει η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» (2004-2009). Είναι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

Η πολιτική ήταν το επόμενο «στοίχημα» αφού την ενδιέφερε πάντα η ενασχόληση με τα κοινά. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 2007 και ήταν υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, με την παράταξη «Αττική Νέα Προοπτική» το 2010. Εξελέγη 2η Νομαρχιακή Σύμβουλος (2006-2010), με την παράταξη «Υπερνομαρχία Δράσης».

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Β΄ Αθηνών με τη Ν.Δ. Μέχρι σήμερα ασκεί με συνέπεια το κοινοβουλευτικό της έργο μέσα και έξω από τα έδρανα της Βουλής.

Συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς και στην Υποεπιτροπή για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία.

Τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο της τον αφιερώνει στα παιδιά της, τα βιβλία και τα ταξίδια, ενώ σημαντική θέση στην καρδιά της κρατάει μέχρι σήμερα ο αθλητισμός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου