meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ 15/12ουΑφουγκραζόμενοι τις επιταγές των καιρών, τη δυσεπικοινωνία στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς και την επιτακτική εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνήσει με το Ανώτερο Άγνωστο, αλλά και επιδιώκοντας να  ταξιδέψουμε τη ματιά πέρα από τονορίζοντα μιας μουντής καθημερινότητας, παρακμης και κρίσης, ρίχνοντας φως στιςψυχές και αποκαλύπτοντας μια άλλη πραγματικότητα, με την αρωγή της τέχνης, οι μαθητές του Ειδικού Λυκείου Ιλίου, αυτή τη φορά πρωτοτυπούν και αποφασίζουν να εκφραστούν με τρόπο διαφορετικό από τον αναμενόμενο. 

 Για 3η συνεχή χρονιά συνεργάζονται με το σκηνοθέτη, χορογράφο, εικαστικό Τάκη Λουκάτο, σε μια θεματική διερεύνηση  και αλληλεπίδραση, με αφόρμηση το διεισδυτικό μονόλογο του κορυφαίου της Γαλλικής διανόησης Jean Cocteau «στο πανηγύρι » (“Je l' ai perdue”).


Σ’ ένα ονειρικό περιβάλλον με κούκλες και γλυπτές κατασκευές του κ. Λουκάτου, τα παιδιά αναζητούν στο υπαρκτό και στο υπερβατό,  την απάντηση σε καίρια υπαρξιακά ερωτήματα, όπως η αναζήτηση της συνάντησης με το ουτοπικό ιδεώδες, την ευτυχία, την επικοινωνία, την ολοκλήρωση, με συναισθήματα που στην πορεία της ζωής είναι σε μια διαρκή εξέλιξη με διακυμάνσεις. Επίσης, ένα από τα θέματα που θέτει η παράσταση είναι η διαφορετικότητα και η αποδοχή της, σε όλους τους τομείς. Ένα μάθημα σπουδαίο για νεαρούς μαθητές που δομούν προσωπικότητα, υπερβαίνοντας σωματικές δυσκολίες και εστιάζοντας σ΄αυτό που συνιστά την αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης, δηλ. τον έσω άνθρωπο.

Σ΄ αυτή την αναζήτηση, οι μαθητές του Ειδικού Λυκείου Ιλίου συνεργάζονται με τους μαθητές του  3ου Λυκείου Αγ. Αναργύρων.

Η παράσταση συνδυάζει κίνηση, λόγο, χορό και μουσική.
Έκθεση γλυπτών, σκηνοθεσία, διδασκαλία χορού, ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ.
Η μουσική επιμέλεια και εκτέλεση είναι της Φιλώς Κρεμμύδη.

Την εκδήλωση τιμούν με τη συμμετοχή τους η σοπράνο και ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αναστασία Μονογενή και Παντελής Ψύχας.

Η παράσταση εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Ειδικού Λυκείου Ιλίου «Ο αντίκτυπος του ήχου» , με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κρίνα Αναγνωστοπούλου(φιλόλογο) και συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς την κ. Ελένη Ντόβα (φιλόλογο)  και τον κ. Κωνσταντίνο Μπιμπή (θεολόγο).

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα, στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε στους μαθητές μας μια ποιοτική, εμπλουτιστική,  ενταξιακή Παιδεία, με ευκαιρίες και προοπτική ανάπτυξης, ευχαριστούμε για την στήριξη και ευγενική χορηγία: τη ΒΙΑΝΕΞ, το χορηγό επικοινωνίας ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ, και τον εκθεσιακό χώρο  Match Point  , για την παραχώρηση του χώρου.

Το δρώμενο θα παρουσιαστεί στο Match Point (Aινιάνος 1, πλ.Βικτωρίας), στις 15 Δεκεμβρίου, στις 8μμ.

Είσοδος ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου