meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ



Το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου 2015, έλαβε χώρα η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με 3 Τέκνα Ελλάδος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Δεκάδες πρόεδροι συλλόγων τριτέκνων από όλη την Ελλάδα, κάλεσαν τους εκπροσώπους της Συγκυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουν τις τρίτεκνες οικογένειες από την οικονομική κρίση, αλλά και να τις ενισχύσουν ως το μόνο αντίμετρο στην υπογεννητικότητα.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας τα δύο Υπουργεία ενισχύουν ουσιαστικά τις κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ για να ωφεληθούν παραπάνω οι ασθενέστεροι που το δικαιούνται, ενώ όλες οι δυνάμεις στρέφονται και στη διατήρηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη φροντίδα της οικογένειας όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ κλπ.



Επίσης ο κ. Πουλάκης διευκρίνισε ότι επανέρχεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους δήμους τη μείωση δημοτικών τελών ή και την απαλλαγή τρίτεκνων οικογενειών και άλλων ευπαθών ομάδων, κάτι που θα μπορεί να ισχύει και στα κοινωνικά τιμολόγια ύδρευσης των δημοτικών επιχειρήσεων.

Αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας συνάντησε υπουργούς της Κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα, ενώ τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.



Η ατμόσφαιρα έχασε όμως το πολιτικό και κομματικό της χρώμα, όταν χαιρετισμό κλήθηκε να απευθύνει και ο νεαρός δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς, τ. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου, ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και μέλος της Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ:

«Με τιμά που μου ζητάτε να τοποθετηθώ από αυτό εδώ το βήμα, αν και ο κ. Πουλάκης αναφέρθηκε στα νομοτεχνικά και στις πολιτικές δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και ίσως δεν έχω κάτι να πω. Μα περισσότερο με τιμά που είμαι ανάμεσά σας. Ζήτησα μόνος μου να έρθω και να παρακολουθήσω τη σημερινή διαδικασία, ως ο πρωτότοκος γιος μιας τρίτεκνης οικογένειας. Μιας οικογένειας που εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια την έχει διασπάσει η οικονομική κρίση και την έχει χωρίσει η χιλιομετρική απόσταση και ο αγώνας της καθημερινής επιβίωσης. Μιας οικογένειας που επί 27 χρόνια, μην  έχοντας ποτέ πολλά χρήματα, στερείται πολλά για να μπορέσει να καλύψει, μεταξύ άλλων, την αδικαιολόγητη απουσία του κράτους σε υλικοτεχνικά θέματα ως προς το κενό της όρασης μου.

Είμαι εδώ για να καταθέσω και τις δικές μου δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα σας για την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους. Αγώνα που γνώρισα το 2011 επί Αντιδημαρχίας μου στο Ίλιον συμπορευόμενοι με το σύλλογο σας στη Δυτική Αττική και προσκρούσαμε στην άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει μείωση των δημοτικών τελών σε τρίτεκνους συμπολίτες μας. Αγώνα που συνεχίσαμε με προέδρους σας από όλη την Ελλάδα και όσο ήμουν στο Υπουργείο Υγείας δίπλα στον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος παραμένει σταθερός υπέρμαχος αυτής της εξομοίωσης εδώ και χρόνια», τοποθετήθηκε ο κ. Αυγουλάς, αλλά γυρνώντας προς το μέρος του μικρού του αδερφού που τον συνόδευε, δε μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του και με σπασμένη φωνή συμπλήρωσε:

«Είναι πιο εύκολο για μας τους νέους, μπροστά στα εμπόδια, να φύγουμε και να αναζητήσουμε τον εύκολο δρόμο. Από τα 18 μου και εγώ έχω ανοιχτή τέτοια πρόσκληση από το εξωτερικό και δεν την έχω δεχτεί.

Κοντά σας σήμερα με έφερε ο μικρός μου αδερφός. Αυτός που όταν ήταν παιδί δεν ήθελε να κάνει party για τα γενέθλια του για να μην κοροϊδεύουν οι φίλοι του τον αδερφό του που «δε δουλεύουν τα μάτια του».

Μπροστά λοιπόν στην ψυχολογική και βιοτική συμπίεση που υφίστανται σήμερα τα αδέρφια μας και τα παιδιά σας, τιμώντας το ηθικό ανάστημα που υψώνετε όλοι εσείς καθημερινά για να μας μεγαλώνετε αξιοπρεπώς κόντρα στα κύματα των δυσκολιών, οφείλουμε να μην το βάλουμε στα πόδια, αλλά να καταθέσουμε τις δυνάμεις μας για την εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης σ’ αυτόν τον τόπο. Κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη και που θα είναι ντροπή να λερωθεί από μικροκομματικούς αποπροσανατολισμούς. Μόλις λοιπόν και ο δικός μου αγώνας και η συμπόρευση μαζί σας φέρουν αποτέλεσμα, τότε ίσως να μπορώ να θεωρούμε ένας από σας και να ζητώ να τοποθετούμαι από αυτό εδώ το βήμα κυρίες και κύριοι».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αχλαδιανάκης χάρισε μια μαντινάδα στο Βαγγέλη Αυγουλά, ο οποίος εγκατέλειψε το βήμα φανερά συγκινημένος και «χάθηκε» στις αγκαλιές πολλών προέδρων από συλλόγους τρίτεκνων οικογενειών, οι οποίοι ομόφωνα ζήτησαν από όλα τα παρευρισκόμενα πολιτικά στελέχη να υπηρετήσουν εξαντλώντας τις δυνάμεις τους αυτή τη νεολαία.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν επί σχετικών αιτημάτων της Ομοσπονδίας ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, ο βουλευτής των Αν.Ελ. κ. Κατσίκης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπ.Εργασίας και εκπρόσωπος του Πα.Σο.Κ. κ. Κατριβάνος.

Την ίδια στιγμή που οι προβλέψεις λένε ότι το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είναι 7.500.000 άνθρωποι, ευχή όλων ήταν στην επόμενη Γενική Συνέλευση το 2016 να μη διαχωρίζουμε τρίτεκνους και πολύτεκνους, αλλά να μιλάμε για παιδιά πολυμελών οικογενειών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου