meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Ο Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ


O Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποίησε στις 30/09 συνάντηση με το ΔΣ της ΚΕΔΕ, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης και οι δήμαρχοι-μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ ενημέρωσαν διεξοδικά την πολιτική ηγεσία για τα θέματα που ταλανίζουν τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας με το υπουργείο για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των χρόνιων προβλημάτων.

Ο Υπουργός επισήμανε ότι στόχος της σημερινής επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας στα γραφεία της ΚΕΔΕ είναι να ακούσει με ιδιαίτερη προσοχή τους εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να καθιερωθεί κλίμα ειλικρινούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Στόχος μας, ανέφερε, είναι να στηρίξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση και να σταματήσει με κάθε δυνατό τρόπο η διεύρυνση των ανισοτήτων.

Αναφερόμενος στον Καλλικράτη επισήμανε ότι την τωρινή περίοδο δεν υφίσταται θέμα αλλαγής του χωροταξικού σχεδιασμού, σημειώνοντας ότι ορισμένα προβλήματα που γέννησε η εφαρμογή του θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και άμεσα. Ανακοίνωσε δε, ότι την επόμενη εβδομάδα, θα συσταθεί ειδική Επιτροπή στο υπουργείο Εσωτερικών, έργο της οποίας θα είναι η επεξεργασία του νέου θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη, το οποίο θα συνδεθεί με τον Κώδικα των Δήμων.

Ο Υπουργός, τόνισε παράλληλα ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει κοινή συνάντηση του ίδιου, της ΚΕΔΕ και του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη ώστε να συζητηθεί το θέμα της παράτασης του ΕΣΠΑ καθώς και αυτό των παιδικών σταθμών.

Για το θέμα των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού στους δήμους, ο Υπουργός ζήτησε να δοθεί από την ΚΕΔΕ λίστα με τους 40-50 δήμους που παρουσιάζουν τις περισσότερες ελλείψεις ώστε σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, να διερευνηθεί με προσοχή το ζήτημα και πιθανοί τρόποι επίλυσής του.
Κλείνοντας, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε την άμεση σύσταση μικτής επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ η οποία σε καθημερινή βάση θα παρέχει ενδελεχή ενημέρωση προς την πολιτική ηγεσία ώστε να επιλύονται άμεσα οι όποιες εκκρεμότητες.

Στόχος, τόνισε, είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να αυτενεργήσει, μέσα από μια ειλικρινή και καλόπιστη συνεργασία και την προσπάθεια όλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου