meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

"ΦΡΕΝΟ" ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

«Φρένο» στο θέμα της επιστροφής των επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο έβαλε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, καθώς προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική διάταξη που θα ρυθμίζει το ζήτημα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.

Στο ερώτημα εάν είναι καλή η εικόνα που δημιουργήθηκε, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Χωρίς να θέλω να χρεώσω ευθύνες, αναδεικνύει την αδυναμία της διοίκησης να λειτουργήσει έγκυρα και έγκαιρα. Υπήρχε ένα χρονικό όριο που έπρεπε να γίνουν αυτές οι πειθαρχικές πράξεις, να ολοκληρωθούν. Δεν μπορούμε εδώ να μείνουμε έτσι. Έχω συνεννοηθεί με τον κ. Βερναδάκη και πρέπει αμέσως να περάσουμε μία διάταξη. Δεν πρέπει να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις δουλειές τους, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των πειθαρχικών ποινών».

«Δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι. Δεν το συζητάω. Χθες εγώ ήμουν σε μία τετράωρη συνεδρίαση με την ΚΕΔΕ και μου έθεσαν οι δήμαρχοι εκεί τέτοιες περιπτώσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε άλλη ερώτηση, πότε αναμένεται να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Μόλις ξεκινήσουμε στη Βουλή, θα καταθέσουμε σχετική διάταξη».

Τέλος, ερωτηθείς εάν πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες ότι οι επίορκοι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο, σημείωσε: «Δεν πρέπει να επιστρέψουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου