meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε στις 30/09 με τον Γενικό Διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών του Υπουργείου κ. Θ. Οικονόμου καθώς και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το κρίσιμο ζήτημα της αναγραφής των διακριτικών αριθμών του κάθε πολίτη (όπως Αρ. Ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ), στην κάρτα του πολίτη, που θα διευκολύνει την καθημερινή του επαφή με το Κράτος, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του δημόσιου τομέα. Εκτός αυτού, θα σημάνει ένα θεαματικό βήμα προς την καταπολέμηση του μεγάλου προβλήματος της γραφειοκρατίας που ταλανίζει διαχρονικά το Ελληνικό Κράτος και που απορροφά το 6% του ΑΕΠ.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι σε άμεσο χρόνο θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων Υπουργείων και εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου στόχου, ο οποίος, συνιστά, την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τον εκσυγχρονισμό του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου