meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS!


 To 2008 στην AEGEAN προσθέσαμε ένα ακόμα προορισμό, τα Παιδικά Χωριά SOS. 

Κάθε µέρα, αρκετοί επιβάτες ανταποκρίνονται στο κάλεσµα της AEGEAN, επιλέγοντας να συνεισφέρουν 2 ευρώ σε κάθε συναλλαγή τους. Ακολούθως, η AEGEAN προσφέρει 2 ευρώ επιπλέον για κάθε συναλλαγή. Από το 2008, οπότε τα Παιδικά Χωριά SOS προστέθηκαν στους «προορισµούς» µας, έως και τον Νοέμβριο του 2013, 287.963 επιβάτες έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσµά µας και µε την κατάθεση των 2 ευρώ έχουν συνεισφέρει 575.926 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξήθηκε µε τη συνεισφορά της AEGEAN, φτάνοντας στα 1.106.335 ευρώ. Με τη δική σας βοήθεια έχουν µέχρι σήµερα επιτευχθεί τρεις σπουδαίοι στόχοι:

Ολοκληρώθηκε ο Ξενώνας SOS-ΕΛΙΖΑ, που στεγάζει κακοποιηµένα ή παραµεληµένα παιδιά ηλικίας από µηνών έως και 5 χρόνων. Αυτά τα χρόνια ο Ξενώνας SOS-ΕΛΙΖΑ δέχτηκε 76 αιτήσεις για υποστήριξη και φιλοξενία παιδιών και µέσα στο 2013 αποπερατώθηκε, στον ίδιο χώρο, ένα ακόµη κτίριο, έκτασης 350 τ.µ., για τη φιλοξενία επιπλέον 12 βρεφών και νηπίων. Μαζί χτίσαµε ένα καινούργιο σπίτι στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, που βρίσκεται στο Αρίστηνο της Αλεξανδρούπολης και σηµατοδότησε την επέκταση του θεσµού στις τοπικές κοινωνίες που αντιµετωπίζουν έντονα προβλήµατα.

Συγκεκριμένα, το Παιδικό Χωριό SOS αποτελείται από:
  •  Σπίτια Οικογενειών SOS, δυναµικότητας 40 παιδιών.
  • Ένα Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, το οποίο προσφέρει δωρεάν ψυχολογική, λογοθεραπευτική, µαθησιακή ενίσχυση, ποικίλες δραστηριότητες δηµιουργικής απασχόλησης, σίτιση καθώς επίσης και οικονοµική στήριξη σε 90 οικογένειες µε 170  παιδιά.
  • Ένα Κέντρο Ηµέρας για παιδιά µε ειδικές ανάγκες, που µπορεί να εξυπηρετεί καθηµερινά περίπου 30 από τους µικρούς µας φίλους.
Τα τελευταία δύο χρόνια ενισχύσαµε και συντηρήσαµε όχι µόνο αυτά τα δύο προγράµµατα, αλλά και τα άλλα προγράµµατα σε όλη την Ελλάδα. Αυτά τα γεγονότα µάς γέµισαν χαρά και µας ενθαρρύνουν να συνεχίσουµε.


Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης: ο νέος µας στόχος (προορισμός)
Ο νέος µας στόχος (προορισµός) είναι το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης στο Ηράκλειο. Είναι ένα ενδιαφέρον, πρωτοποριακό έργο, καθώς είναι τo πρώτο Παιδικό Χωριό SOS µέσα σε πόλη, όπου οι οικογένειες SOS θα ζουν σε ενοικιαζόµενα σπίτια. Κάθε οικογένεια SOS θα ζει ανεξάρτητα και θα ενσωµατώνεται στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης περιλαµβάνει επίσης ένα Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, όπου σήµερα υποστηρίζονται από οµάδα ειδικών εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και θεραπευτών 136 οικογένειες µε 280 παιδιά και σύντοµα και οι οικογένειες SOS. Στο άµεσο µέλλον, σε έκταση που έχει παραχωρηθεί στην περιοχή Φοινικιά Ηρακλείου, πρόκειται να ανεγερθούν νέα Σπίτια SOS.

Μέσω του site www.aegeanair.com και της ενότητας του e-ticket, ενεργοποιήσαµε τεχνικά τη δυνατότητα να προσφέρετε, εφόσον το επιθυµείτε, 2 ευρώ µε κάθε σας συναλλαγή κατά τη διάρκεια έκδοσης εισιτηρίων.

Συγκεκριµένα, στο Βήµα 3 της διαδικασίας αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket) και πριν από την εισαγωγή των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας, µπορείτε να επιλέξετε το ειδικό πεδίο αποδοχής της δωρεάς. Για κάθε δική σας συνεισφορά η AEGEAN θα προσφέρει το ίδιο ποσό (2 ευρώ) επιπλέον. Με τη βοήθειά σας θα συνεχίσουµε.

Σας ευχαριστούµε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου