meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ "ΤΙΠΟΤΟΛΟΓΙΑ"



Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν περιοδικά και εφημερίδες αλλά και διαδικτυακά ΜΜΕ που γράφουν ανοησίες και σαχλαμάρες. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν – και πολλοί μάλιστα- άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες, που θέλουν να τις διαβάσουν και τις ψάχνουν κι όλας. Γι αυτό άλλωστε και εξακολουθούν να υπάρχουν και τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ που μας …ενημερώνουν και μάλιστα και οι τηλεοπτικές εκπομπές που κάνουν επιπόλαια «αναπαραγωγή βλακείας » με τη δικαιολογία του «Έλα μωρέ… ας πούμε και καμιά σαχλαμάρα να περάσει η ώρα» ή « Θέλουμε και ελαφρά, διασκεδαστικά θέματα, να… σπάει η δυσάρεστη καθημερινότητα». Έτσι λοιπόν, μέσα στην καταστροφική κρίση που έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα, έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτο, έχει φέρει την ανεργία – κυρίως στους νέους- σε δυσθεώρατα ύψη και έχει υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας και του λαού οδηγώντας σε τρομακτική πτώση πωλήσεων και διαφημίσεων και τα ΜΜΕ και τους επαγγελματίες δημοσιογράφους σε «βύθιση», η …απάντηση στα αναπάντητα ερωτήματα της ίδιας μας της ύπαρξης έρχεται από προβληματισμούς του τύπου:

- Που έκανε τις πρώτες της βουτιές για το καλοκαίρι η Ράνια Θρασκιά;
- Θέλετε να δείτε πως είναι 11 χρόνια μετά ο Γιώργος Χρήστου από το Fame Story;
- Με πόσες κοπέλες έχει κάνει έρωτα ο «πασίγνωστος Έλληνας» Γιάννης Σπαλιάρας και ποιο είναι το πιο τρελό σημείο;
- Πόσο σεξ κάνουν σήμερα οι έφηβοι; Μην βιαστείτε να απαντήσετε γιατί μπορεί να... εκτεθείτε.
- Τι είναι οι μυστηριώδεις ήχοι από τα βάθη του Ειρηνικού; Ξυπνούν οι φόβοι για αρχαία θαλάσσια τέρατα.
- Ποια είναι η φωτογραφία που ΔΕΝ θα ήθελε να δει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου;
- Μα τι συμβαίνει επιτέλους με τη Beyoncé; H εμφάνισή της που προβλημάτισε.

Δεν είμαι «παλαιομοδίτης», συντηρητικός, ούτε … «στόκος» που δεν ανέχεται αλλαγές, νεωτερισμούς, εξέλιξη, νέες τάσεις, αλλαγές. Το αντίθετο. Ούτε και πιστεύω ότι πρέπει , στα ΜΜΕ που έτσι κι αλλιώς έχουν πάρει την κάτω βόλτα ΚΑΙ με δική τους ευθύνη, πρέπει να αναπαράγουμε και να μεταφέρουμε μόνο κατήφεια, κινδυνολογία, θλίψη και καταστροφολογία.

Αλλά κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο στην «τιποτολογία» , την επιπεδογραφία και την αναπαραγωγή του τι είπε και τι έκανε και τι έγραψε κάποιος άλλος. Κι αν υπάρχουν ακόμα αναγνώστες και τηλεθεατές που θέλουν να «εισπράττουν» αυτό το απόλυτο τίποτα και το πιστεύουν κι όλας , φταίμε κι εμείς που τον συνηθίσαμε και τώρα πια, του το δίνουμε απλόχερα.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Πηγή: Περιοδικό «Crash”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου