meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ


Η Αγγλία είναι μια χώρα που κυριολεκτικά προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους  και το αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, αφού πρόσφατα έδωσε την ευκαιρία σε έναν 19χρονο νέο με Εγκεφαλική Παράλυση να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, να γίνει Επίσημος Διαιτητής Ποδοσφαίρου, αν και για να κινηθεί χρειάζεται αναπηρικό αμαξίδιο! Πρόκειται για τον Νάθαν Ματίκ,  ο 19χρονος φοιτητής στο National Star  College, ο οποίος είναι επίσημος διαιτητής ποδοσφαίρου και διευθύνει  αγώνες και τουρνουά στην τοπική ένωση του Gloucestershire.

«Αγαπώ το ποδόσφαιρο και από την ηλικία των 7 ετών ήθελα να γίνω Διαιτητής» είπε ο Nathan, ο οποίος είναι και Πρόεδρος στην Φοιτητική Ένωση του Κολλεγίου που φοιτά και δηλώνει ότι το να έρθει να φοιτήσει στο National Star πραγματικά του άλλαξε τη ζωή!

O Steve Tanner, επικεφαλής του Γραφείου Ανάπτυξης Διαιτητών στην Gloucestershire Football Association, επαίνεσε τις ικανότητες του Nάθαν:«Η  Ένωση μας είναι υπερήφανη που μπόρεσε και έδωσε την ευκαιρία στον Νάθαν να πραγματοποιήσει το όνειρο του να διευθύνει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο Ματίκ είναι ο πρώτος χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου που διευθύνει αγώνες στο Gloucestershire και είναι προφανής η ανάπτυξη και των δικών του ικανοτήτων  μέσα από αυτό που κάνει».

Ο Νάθαν σπουδάζει Αθλητική Τεχνολογία είναι ένθερμος οπαδός της Τσέλσι, και μετά την αποφοίτησή του τον Ιούλιο, ελπίζει να βρει εργασία στον ευρύτερο χώρο της αθλητικής βιομηχανίας:

«Θέλω να δουλέψω με παιδιά στον χώρο του αθλητισμού. Θέλω να βρω μια δουλειά και να είμαι ανεξάρτητος. Το να γυρίσω πίσω στους γονείς μου θα  είναι πισωγύρισμα»

Για την εμπειρία του από τον χώρο της διαιτησίας, μας λέει ότι ο πρώτος του αγώνας ήταν και ο πιο δύσκολος: «Είχα τόσο πολύ άγχος..Πίστευα ότι παίκτες και προπονητές θα μου δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το έργο μου, επειδή ήμουν στο αμαξίδιο και θα αναρωτιούνταν γιατί με έβαλαν να διευθύνω έναν αγώνα με αρτιμελείς ποδοσφαιριστές. Αλλά ευτυχώς δεν είχα τέτοια προβλήματα. Τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν να κάνουν ότι και τα άτομα χωρίς αναπηρία. Απλά το κάνουμε με διαφορετικό τρόπο. Έχω Εγκεφαλική Παράλυση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ικανός να κάνω πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό να σέβεσαι οποιονδήποτε άνθρωπο, είτε έχει αναπηρία είτε όχι και πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε για αυτό τον σκοπό».

Το National Star College είναι εξειδικευμένο στην περαιτέρω εκπαίδευση. Έχει πάνω από 1600 φοιτητές ετησίως και επιπλέον έχει ειδικά κέντρα  πληροφόρησης και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου