meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΠΑΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ



Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει ανακηρύξει την 2η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Ειδικότερα, ο ΟΗΕ "καλεί τα Κράτη Μέλη με κάθε μέσο να φροντίσουν στις 2 Απριλίου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το πρόβλημα του Αυτισμού, σαν πρώτο βήμα για την υιοθέτηση θετικών δράσεων και πρακτικών για την κατάργηση των διακρίσεων και την διασφάλιση του δικαιώματος των ατόμων με Αυτισμό σε μία αξιοπρεπή διαβίωση στην κοινότητα".

Παγκόσμια ημέρα για τον Αυτισμό λοιπόν χθες και μια λαμπρή πνευματικά ημερίδα με την προσέλευση πλήθους κόσμου και πολλές αξιόλογες εισηγήσεις έγκριτων επιστημόνων με ποικίλα μα ουσιαστικά θέματα να αναπτύσσονται, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών υπό τη διοργάνωση της ΕΕΠΑΑ.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1992 αποκλειστικά από γονείς ατόμων με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος. Η ΕΕΠΑΑ είναι πανελλήνιος φορέας, έχει έδρα την Αθήνα και έχει παραρτήματα στον Πειραιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στον Βόλο, στην Λάρισα, στα Γιάννενα, στην Κοζάνη, στην Βέροια και στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του καταστατικού της, "σκοπός της εταιρίας είναι να εργαστεί για τα δικαιώματα των αυτιστικών ατόμων στη ζωή, δηλαδή ατόμων που εμφανίζουν το σύνδρομο του αυτισμού και άλλες συναφείς καταστάσεις στις οποίες τα αυτιστικά στοιχεία προέχουν και καθορίζουν τις ανάγκες της καθημερινής ζωής, εκπαίδευσης, θεραπείας και της δια βίου προστασίας τους".

Η ΕΕΠΑΑ μέχρι σήμερα, σταθερά δραστηριοποιείται προς κάθε κατεύθυνση ώστε να συμβάλλει στη προάσπιση των δικαιωμάτων των αυτιστικών ατόμων και των οικογενειών τους, στην προαγωγή της επιστήμης σε σχέση με την διαταραχή καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας.

Στην ημερίδα τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή εκπροσώπησε ο ειδικός του συνεργάτης Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος σημείωσε ότι ήδη από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του ο Υπουργός έχει συναντηθεί και ανοίξει διαρκή διάλογο με την ΕΕΠΑΑ και τα παραρτήματα της, με σκοπό την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειες τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου