meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ Ο Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



Στην εκδήλωση για τα δύο χρόνια λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Δήμου Χαλανδρίου παραβρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην αίθουσα εκδηλώσεων της πόλης το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2015.

Την εκδήλωση για τη βράβευση των εθελοντών και των χορηγών που στηρίζουν εδώ και δύο χρόνια τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Χαλανδρίου άνοιξε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σίμος Ρούσος λέγοντας ότι ναι μεν οι κοινωνικές δομές του Χαλανδρίου επιτελούν πολύ σημαντικό έργο καθημερινά υποστηρίζοντας εκατοντάδες συμπολίτες μας ανάλογα με τις ανάγκες τους, αλλά κανείς που θέλει να νιώθει άνθρωπος δε μπορεί να είναι υπερήφανος για δομές που υπάρχει ανάγκη να παρέχουν τρόφιμα και φάρμακα σε συνανθρώπους μας, αγαθά στα οποία το 2015 θα έπρεπε όλοι ανεξαιρέτως να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επιπλέον ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Κουράσης κατά τη θητεία του οποίου οι κοινωνικές δομές ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, καθώς και ο γνωστός ιατρός κ. Τούντας επικεφαλής της «Πορείας» που συμπράττει με το Δήμο Χαλανδρίου για τη λειτουργία των δομών.


Ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής τόνισε πως πρόσβαση στα φάρμακα θα έχουν σύντομα όλοι όσοι τα χρειάζονται χωρίς εισοδηματικά εμπόδια, ενώ παράλληλα επισήμανε τη σημασία της υλοποίησης κλινικών μελετών και της παραγωγής φαρμάκου στη χώρα μας μιας και έχουμε επαρκείς υποδομές και ακόμα πιο επαρκή επιστημονικά μυαλά και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό!
 
Επιπλέον κάλεσε την Πανελλήνια Φαρμακοβιομηχανία να συνεχίσει να έχει συναίσθηση της ανθρωπιστικής κρίσης που επικρατεί στη χώρα μας και να συμβάλλει τα μέγιστα στης ζωτικής σημασίας φαρμακευτικές ανάγκες των άπορων συμπολιτών μας.


Να σημειώσουμε ότι από το Κοινωνικό Φαρμακείο Χαλανδρίου δίνονται συσκευασμένα καινούρια φάρμακα χάρη στη συνεργασία που υπάρχει με τις φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ στα δύο αυτά χρόνια έχουν εξυπηρετηθεί και υποστηριχτεί 335 άτομα.

Επιπλέον 690 άτομα είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης και 215 στη Δομή Παροχής Συσσιτίου.

Περισσότερα από 2295 άτομα έχουν εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες του γραφείου διαμεσολάβησης.

Τα ως άνω στατιστικά καταδεικνύουν κατά κοινή ομολογία και των παρευρισκομένων στην εκδήλωση, το έντονο φαινόμενο και των νεόπτωχων το οποίο πρέπει να αναχαιτιστεί με στοχευμένες και συγκεκριμένες πολιτικές.


Η ιστοσελίδα των κοινωνικών δομών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου