meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

"ΚΑΝΩ EXTREME SPORT, ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"

«Κάνω extreme sport, κινούμαι με αναπηρικό αμαξίδιο στην Αθήνα»

Διάλεξη του Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, δραστήριου ακτιβιστή σε θέματα προσβασιμότητας και ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και εξοικείωσης του ευρύτερου κοινού με την εικόνα της αναπηρίας, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, στις 7 και μισή το βράδυ στον «Έβδομο». Για δεύτερη συνεχή χρονιά η αρχιτεκτονική εταιρεία CFCOMPANY διοργανώνει σειρά ομιλιών με βασικό θεματικό άξονα την Πόλη και την Αρχιτεκτονική.

Στην επόμενη διάλεξη, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., φιλοξενούμε τον Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, δραστήριο ακτιβιστή σε θέματα  προσβασιμότητας και ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και εξοικείωσης του ευρύτερου κοινού με την εικόνα της αναπηρίας.

Η ομιλία του κ. Π. Πιτσίνιαγκα έρχεται έναν μήνα νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό και παίρνει την θέση του αρχιτέκτονα και αρχιτέκτονα τοπίου Θωμά Δοξιάδη ο οποίος θα είναι μαζί μας τον Μάρτιο.

Ο κ. Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας είναι εμψυχωτής, ομιλητής και συντονιστής βιωματικών παρεμβάσεων στο Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και  Νέους. Αποστολή του Σ.Κ.Ε.Π είναι να εξοικειώσει το ευρύτερο κοινό με την εικόνα της αναπηρίας, συνδέοντας νέους με κινητική, αισθητηριακή ή νοητική αναπηρία με μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην ομιλία του,  με τίτλο «Κάνω extreme sport, κινούμαι με αναπηρικό αμαξίδιο στην Αθήνα», θα μεταφέρει την εμπειρία του ως δραστήριος πολίτης, ως εκπαιδευτής αλλά και ως άνθρωπος που διεκδικεί το δικαίωμα να μετακινείται σε μια από τις λιγότερο φιλικές για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα πρωτεύουσες στην Ευρώπη. Όπως λέει ο ίδιος «για να κινηθείς πεζός, με κάποια ασφάλεια, στην Αθήνα πρέπει να προσέχεις πολύ που θα  πατήσεις, πως θα αποφύγεις την λακκούβα, από που θα σου πεταχτεί μηχανάκι, αυτοκίνητο, ο delivery που πηγαίνει ανάποδα στον μονόδρομο. Όταν κινείσαι με αναπηρικό αμαξίδιο είναι σαν να βρίσκεσαι σε video game και μάλιστα σε προχωρημένη πίστα. Πρέπει, κάθε στιγμή, να είσαι σε θέση να προβλέψεις την μεθεπόμενη κίνηση σου».

Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη για το κοινό με προκράτηση θέσης.

Κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά από τις 2 Φεβρουαρίου στο  τηλέφωνο 210 92 29 467, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Πληροφορίες:

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:30 μ.μ..

«Έβδομος», Καραγιώργη Σερβίας 4, Σύνταγμα (Είσοδος εντός τής στοάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου