meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ" ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


Η κορύφωση των προετοιμασιών για το διεθνές συνέδριο με θέμα «Οριζόντια Προσβασιμότητα και Άτομα με Προβλήματα Όρασης» έλαβε χώρα χθες στους χώρους του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα.

Οι επιλεγμένοι εθελοντές της Glovo οι οποίοι θα υποστηρίξουν το event από την αρχή μέχρι το τέλος, εκπαιδεύτηκαν λεπτομερώς στις τεχνικές συνοδείας και εξυπηρέτησης ατόμων με προβλήματα όρασης παράλληλα με βιωματικές ασκήσεις, ενώ επιπλέον προετοίμασαν και όλο το υλικό το οποίο θα διατεθεί στους συνέδρους. Την προσβασιμότητα του event σε κάθε ΑμεΑ εγγυάται η Glovo4all!
Την εκπαίδευση διεξήγαγαν οι εκπαιδεύτριες κινητικότητας και προσανατολισμού κυρίες Μαρία Πλαστήρα και Γεωργία Κυριτσοπούλου, ενώ τις προετοιμασίες συντόνισαν η Πρόεδρος του ICVI κα Μπέττυ Λεωτσάκου και η ειδική σύμβουλος κα Χριστίνα Αλμπάνη.

Στη δράση παραβρέθηκε και ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους εθελοντές που για τρεις ημέρες θα στρέψουν στη χώρα μας το παγκόσμιο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον σε ότι αφορά την εκπαιδευτική εξέλιξη των ατόμων με προβλήματα όρασης!
Το εντυπωσιακό είναι ότι ανάμεσα στους εθελοντές συμμετέχει και ένας χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου, ο κ. Ανδρέας Στρατικόπουλος, ο οποίος δεν απέφυγε κανένα στάδιο της εκπαίδευσης και προετοιμάστηκε να συνοδεύσει με ασφάλεια όσους με πρόβλημα όρασης χρειαστεί κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου!


Το Διεθνές Συμβούλιο για την Εκπαίδευση και την  Αποκατάσταση Ατόμων με  Προβλήματα Όρασης της Ευρώπης σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οριζόντια Προσβασιμότητα και Άτομα με προβλήματα όρασης», από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2015 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο. Το International Council for Education and Rehabilitation of People with  Visual Impairment Europe (Διεθνές Συμβουλίου για την Εκπαίδευση και την Αποκατάσταση Ατόμων με Προβλήματα Όρασης της Ευρώπης) είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός επιστημονικού χαρακτήρα με έδρα την Ολλανδία, ο οποίος έχει ως σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και καλών πρακτικών στον τομέα της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουμε Διεθνές Συνέδριο με θέμα  «Οριζόντια Προσβασιμότητα και Άτομα με προβλήματα όρασης» (International Conference on Enabling Access for Persons with Visual Impairment). Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 12-14 Φεβρουαρίου 2015 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο.

Πρόκειται για μια επιστημονική εκδήλωση, όπου ερευνητές και επιστήμονες  από διάφορες χώρες οι οποίοι εργάζονται στον τομέα της Εκπαίδευσης, της Αποκατάστασης, των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνίας (ΤΠΕ), καθώς  και των Υποστηρικτικών Τεχνολογιών για άτομα με τύφλωση και χαμηλή όραση, συναντιούνται για να παρουσιάσουν και να ανταλλάξουν τις πρόσφατες ιδέες τους και τις νεότερες έρευνες σε αυτούς τους τομείς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου:




Πρόεδρος του συνεδρίου θα είναι ο καθηγητής κ. Γεώργιος Κουρουπέτρογλου, Διευθυντής του Τομέα Επικοινωνιών και Επεξεργασίας Σήματος στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου