meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ...ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ-VIDEO


Τα χρόνια στο λύκειο από μια… άλλη οπτική γωνιά (βίντεο)

Οι μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, προσπάθησαν να μεταδώσουν τη σημασία της διαφορετικότητας και τον σεβασμό στα άτομα με αναπηρία, μέσα από σχολικές και κυρίως εξωσχολικές τους δράσεις. «Πρωταγωνίστρια» μία νεαρή μαθήτρια με προβλήματα στην όραση που περιγράφει την δύσκολη καθημερινότητά της, τα εμπόδια στο εκπαιδευτικό μας σύστημα που «πάσχει» και την αξία της αλληλεγγύης που βιώνει μέσα από τους συμμαθητές της. Η συγκινητική συμμετοχή του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ιδιαίτερα ευαίσθητη και βαθιά ανθρώπινη μπορεί μόνον να χαρακτηριστεί η συμμετοχή του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (στις 3 Δεκεμβρίου).

Οι μαθητές του Πειραματικού, με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, προσπάθησαν να μεταδώσουν τη σημασία της διαφορετικότητας και τον σεβασμό στα άτομα με αναπηρία, μέσα από σχολικές και κυρίως εξωσχολικές τους δράσεις.

«Πρωταγωνίστρια» μία νεαρή μαθήτρια με προβλήματα στην όραση που περιγράφει την δύσκολη καθημερινότητά της, τα εμπόδια στο εκπαιδευτικό μας σύστημα που «πάσχει» και την αξία της αλληλεγγύης που βιώνει μέσα από τους συμμαθητές της.

Σε άλλο σημείο του συγκινητικού βίντεο που επιμελήθηκαν οι μαθητές, λαμβάνουν χώρα αθλητικές εκδηλώσεις καθαρά βιωματικές και διαδραστικές όπου οι νεαροί «πρωταγωνιστές» βιώνουν πώς είναι να ζει κανείς χωρίς την όρασή του.

Ενώ σε άλλο σημείο, όλοι μαζί τραγουδούν και παίζουν μουσικά όργανα ενώ το «τρίτο» μάτι αδυνατεί να αντιληφθεί ποιος αντιμετωπίζει την αναπηρία και ποιος όχι…

Ένα βίντεο που αξίζει να δει κανείς και κυρίως αξίζει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση στην καθημερινότητα όλων!

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας ακόμη παλεύει να αποφασίσει αν είναι νόμιμο τα επερχόμενα θέματα των πανελληνίων να τα αγγίξει και άλλο χέρι, εκτός από τα προβλεφθέντα του πάνσοφου νομοθέτη, ώστε να μπορέσει να τα  μεταγράψει σε Braille, για την Παρασκευή, που θέλει να μπει στο πανεπιστήμιο με την κανονική διαδικασία, και όχι ως ειδική περίπτωση με ενδοσχολικό απολυτήριο.

Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=YFksCzZg58k



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου