meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ



Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου στον αγώνα των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΔΑΦΝΙ)

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 25.09.2014, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΔΑΦΝΙ):

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΔΑΦΝΙ) και δηλώνει την κάθετη αντίδρασή του στην επιχειρούμενη αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την εναντίωσή του στην κατάργηση των ψυχιατρείων.
Η πληρότητα του ΨΝΑ είναι 130% και εισάγονται κάθε χρόνο 2.500 περιστατικά. Αυτή τη στιγμή έχει 1.200 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, από τους οποίους οι 800 περίπου διαβιούν σε στεγαστικές δομές (οικοτροφεία, ξενώνες και προστατευόμενα διαμερίσματα) σε όλη την Αττική και οι υπόλοιποι λαμβάνουν υπηρεσίες στις ψυχιατρικές κλινικές. Επιπλέον διαθέτει 2 κέντρα ψυχικής υγείας στους Αγίους Αναργύρους και στο Περιστέρι, όπου εξυπηρετούνται 26.000 περιστατικά το χρόνο.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο ή να οδηγηθούν σε ιδιώτες.

Για τους λόγους αυτούς, στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΨΝΑ που διεκδικούν:

•Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν ψυχική υγεία με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (Μ.Κ.Ο. – Ιδιώτες) και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
•Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. Καμιά μεταφορά κλινικών – υπηρεσιών (διοικητικών – τεχνικών). Καμιά διαθεσιμότητα, κινητικότητα ή απόλυση.
•Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των μονάδων και των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.
•Ο αγώνας αυτός γίνεται, όχι μόνο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, αλλά προπάντων για την πρόσβαση όλου του λαού σε σύγχρονες, ποιοτικές, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Τέλος, καλούμε τους πολίτες του Ιλίου, συγγενείς των χρηστών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, άνεργους, συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο και μεγάλο αυτό αγώνα με την ενεργή συμμετοχή τους.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου