meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ 95000 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"Ζητούν 95.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ από το Χαμόγελο του Παιδιού!
Το θέμα πήρε δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα και παραμένει ανοιχτό, με τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά όσων το δημιούργησαν να προκαλούν εντύπωση συγκρινόμενα με τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, Σε απόγνωση δηλώνουν ότι είναι οι υπεύθυνοι του Χαμόγελου του Παιδιού αφού όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της οργάνωσης Κώστας Γιαννόπουλος καλείται να πληρώσει 94.996.52 ευρώ για ΕΝΦΙΑ.

Μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 στις 14/08/2014 είπε:
"Ήρθε στο Χαμόγελο να πληρώσει για τα διαμερίσματα στα οποία φιλοξενούμε όλα αυτά τα παιδιά, χαράτσι, ΕΝΦΙΑ, κανονικά. Το κράτος δίνει 80.000 ευρώ για όλα τα έξοδα μας όταν τα κόστη λειτουργίας μας είναι ένα εκατομμύριο τον μήνα. Δεν έχουμε να τα πληρώσουμε. Το πρώτο εξάμηνο του '14 στηρίξαμε 57.000 παιδιά. Μόνο για ένα παιδί που χρειάστηκε μεταμόσχευση στη Γαλλία, χρειαστήκαμε 200.000 ευρώ. Δεν μας βοήθησε κανένα κράτος. Υπάρχει ένα κράτος απρόσωπο που δεν στηρίζει τους θεσμούς. Οι κινητές μας μονάδες κοστίζουν 2.600.000 ευρώ το χρόνο και μαζί με τις μονάδες που μας δώρισαν ομογενείς, τις διαθέτουμε στο ΕΚΑΒ».

Πρόσθεσε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού είναι Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος.
«Μας παραχώρησαν ακίνητα, όπως το τελευταίο που μας κατασκεύασε η κα Αρβανίτη, πρώην διευθύντρια του Υγεία. Γιαγιάδες και παππούδες μας άφησαν διαμερίσματα που τα έχουμε κλειστά χωρίς ρεύμα και τα διαθέτουμε στα παιδιά μας που μεγαλώνουν. Τώρα, βγάζουμε 41 παιδιά στην κοινωνία, σε αυτά τα παιδιά δίνουμε τα διαμερίσματα που μας φορολογούνε τώρα με τον ΕΝΦΙΑ».

Ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς επικοινώνησε το πρωί της Τρίτης 19 Αυγούστου 2014 με τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Γιαννόπουλο για να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την κυβερνητική στάση και με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκε από τα πλέον επίσημα και αρμόδια χείλη ότι το θέμα παραμένει!

Χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε: «το θέμα δεν έχει κλείσει, αναμένουμε απάντηση και ίσως συνάντηση από υψηλόβαθμους παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι μας  είπαν ότι θα εξετάσουν το θέμα και θα μας ενημερώσουν». Δηλαδή, η απαλλαγή του μη κερδοσκοπικού αυτού φορέα από τον ΕΝΦΙΑ είναι ακόμη υπό εξέταση και καθόλου αυτονόητη!

Τι και αν το Χαμόγελο Του Παιδιού αγκαλιάζει αποτελεσματικά και με ποικίλους τρόπους καθημερινά δεκάδες παιδιά; Τι και αν παρόμοιες κρατικές δομές παιδικής προστασίας είναι ανύπαρκτες και το Ελληνικό κράτος βολεύεται με την πολύ καλή δουλειά του μη κερδοσκοπικού αυτού φορέα; Παρ’ όλα αυτά στην Ελλάδα του 2014, στη χώρα της «ανάκαμψης» και της «αλλαγής», όσοι κάνουν δουλειά πληρώνουν και τη νύφη...

Η ομάδα του «Με Άλλα Μάτια» σας διαβεβαιώνει ότι το θέμα δε θα φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας εάν δεν κλείσει κατά πώς το επιβάλλει η κοινωνική συνείδηση όλων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου