meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ: "ΣΜΥΡΝΗ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΝΩ"!



Οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, παρουσίασαν  την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014, στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, την εργασία τους με θέμα: «Σμύρνη 92 χρόνια μετά. Δε σε ξεχνώ.»

Στην εκδήλωση αυτή οι μαθητές παρουσίασαν όλα όσα είδαν, άκουσαν και διάβασαν σχετικά με τη μικρασιατική καταστροφή. Μάλιστα, η όλη παρουσίαση έγινε με τη μορφή διαλόγου ανάμεσά τους, ώστε να είναι πιο βιωματική για τους ίδιους και ασφαλώς πολύ ενδιαφέρουσα για το ακροατήριό μας. Έτσι στο τέλος και αφού τραγούδησαν γνωστά παραδοσιακά σμυρνέικα τραγούδια, δίκαια εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρισταμένων.



Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιλίου κ. Δημήτρης Ρουκουτάκης, καθώς και μέλη του
Ποντιακού συλλόγου Ιλίου- Πετρούπολης «Μανουήλ Κομνηνός», τα οποία χόρεψαν και τραγούδησαν ποντιακά τραγούδια, ύστερα απ’ το αφιέρωμα των μαθητών στη γενοκτονία των Ποντίων. Το σχολείο ευχαρίστησε συμβολικά το Σύλλογο δια του Προέδρου του, Κου Νίκου Κουλαξουζίδη, με μια ανθοδέσμη και μια ευχαριστήρια επιστολή για τη συγκινητική συμμετοχή του στην εκδήλωσή με μέλη του παιδικού χορευτικού του τμήματος.



Επίσης, την εκδήλωσή τίμησε και αυτή τη φορά με την παρουσία του ο Κος  Αυγουλάς Ευάγγελος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου, ο οποίος παίρνοντας το λόγο, αφού μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Νίκου Ζενέτου  για τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες του σχολείου, εκθείασε με τη σειρά του τέτοιου είδους δραστηριότητες των μαθητών, με το μοναδικό τρόπο που διαθέτει να αγγίζει πάντα το ακροατήριό του με το λόγο του. Κε Αυγουλά, σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας και τα όμορφα λόγια στους μαθητές μας. 



Την εκδήλωσή αποφώνησε ο Διευθυντής μας, Κος Καραμήτος Δημήτριος, συγχαίροντας με το δικό του τρόπο τους μαθητές, γονείς και δασκάλους για την όμορφη αυτή τους προσπάθεια.
                                                                                      
Οι Δάσκαλοι της ΣΤ΄ Τάξης,

Λάμπρη-Ρουκουτάκη Βαρβάρα

Σκιαδάς Ιωάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου