meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


«Φίλες και φίλοι,

δεδομένου του ότι βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς, δεν μας επιτρέπεται να κοιτάζουμε μόνο το προσωπικό μας συμφέρον, αλλά υποχρεούμαστε να συνεισφέρουμε όλοι μας προς το συνολικό όφελος του δήμου μας.

Κάτι που, συγκεκριμένα στην Τρίπολη,  η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν κατάφερε και μάλιστα απέτυχε με τρόπο που εξέθετε συνεχώς την ίδια την πόλη αλλά κυρίως την «περιφέρεια» του δήμου (από την οποία και προέρχομαι προσωπικά) που είναι όπως όλοι γνωρίζουμε και ο οικονομικός «αιμοδότης» της Τρίπολης.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή, δυστυχώς στάθηκε ασυνεπής στο πρόγραμμά της, (όσο κι αν κάποιοι μεμονωμένα προσπάθησαν για το αντίθετο αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν) δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα από αυτά που είχε την υποχρέωση, αλλά και την δέσμευση απέναντι στους πολίτες, να λύσει.

Στους παραγωγικούς τομείς που διαθέτει ολόκληρος ο δήμος Τρίπολης (αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφική παραγωγή, τουρισμός, κ.α.) αλλά και στην κάλυψη καθημερινών αναγκών, (ύδρευση, αποκομιδή απορριμμάτων, ηλεκτροδότηση, κλπ.) που κατά κύριο λόγο αφορούν την ανάπτυξη του δήμου μας, δεν είχαμε δυστυχώς καμία απολύτως πρόοδο αν και θα μπορούσαμε. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Μόνο όπλο των δημοτικών ενοτήτων του δήμου μας, ήταν ο εθελοντισμός ακόμα και σε ζητήματα που αφορούσαν -και αφορούν- το σύνολο τοπικών κοινοτήτων, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι δημοτικοί άρχοντες, πράγμα που ήταν υποχρεωμένοι οι ίδιοι να είχαν πράξει.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως δεν ασχοληθήκατε με την περιφέρεια (δημοτικές ενότητες) γιατί ασχοληθήκατε με την Τρίπολη, την 4ετία που πέρασε και τώρα ήρθε η σειρά της επαρχίας μας.

Με ποιο σκεπτικό μπήκαν αυτά τα κριτήρια διαχωρισμού σε «ευγενείς» και «πληβείους» μεταξύ των δημοτών; Λόγω τόπου διαμονής; και κυρίως ΓΙΑΤΙ δεν είχαμε ενημερωθεί εξ αρχής;

Γι΄αυτούς τους λόγους, αλλά και για ακόμη περισσότερους, θέτω υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, για την συμμετοχή μου στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τρίπολης, με τον συνδυασμό «Τρίπολη – πρωτεύουσα του Μοριά» με επικεφαλής τον Δημήτρη Παυλή.

Ζητώ την εντολή των συνδημοτών μου, να μεταφέρω δυνατή την φωνή της επαρχίας στην Τρίπολη, προκειμένου, επιτέλους, να πάρουν τα χωριά μας αυτό που πραγματικά τους αναλογεί.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Με τιμή

Παπαχρόνης Παναγιώτης του Σπυρίδωνος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τρίπολης»


«Με τον Παναγιώτη εδώ και χρόνια, νιώθουμε εγώ, εκείνος, τα αδέλφια μας και οι γονείς μας, σαν μια οικογένεια! Είναι ο φίλος που γρήγορα έγινε αδελφός και που μεταξύ μας μπορούν να μηδενίζονται οι χιλιομετρικές αποστάσεις σε κάθε όμορφη ή δύσκολη στιγμή! Είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε να με βάζει να εξερευνήσω με την αφή, την ακοή, τη γεύση και την όσφρηση τις ομορφιές του μαγικού κόσμου της Αρκαδίας και κάθε φορά είναι τα δικά μου μάτια για να μου μεταφέρει τα χαμόγελα των Αρκάδων που συναντώ.

Επειδή με τον Παναγιώτη συζητούμε τέσσερα χρόνια τώρα τις ανησυχίες μας για το Αύριο, την αγωνία του και τα όνειρα του για τα χωριά της Τρίπολης που πρέπει να σωθούν από την ερημιά και την οικονομική και αγροτική καθίζηση, προτρέπω κάθε δημότη του Δήμου Τρίπολης, να τον έχει μες στις επιλογές του την 18η Μάιου.

Πάνο Καλή επιτυχία! Και όπως και να’χει εμείς στις 19 του μήνα μαζί θα είμαστε, με καλό κρασί, πατάτες στη χόβολη, λουκάνικο με γαρίφαλο στη σχάρα, καγιανά της κυρά- Πόπης και πολύ Δημοτικό τραγούδι»!

Βαγγέλης Αυγουλάς – Αντιδήμαρχος Ιλίου,
Αναπλ. Οργανωτικός Γραμματέας Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου