meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ



Κατάμεστη ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ιλίου στην περιοχή της Ραδιοφωνίας το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, από πολίτες του Ιλίου ανταποκρινόμενους στο κάλεσμα αλληλεγγύης, για δεύτερη χρονιά, των γυναικών που συμμετέχουν σε 13 τοπικούς συλλόγους και φορείς της πόλης.

Όλοι μαζί μια αγκαλιά για δεύτερη χρονιά, μάζεψαν χρήματα για να καταπολεμήσουν τη γραφειοκρατία που κάνει τις ζωές απόρων συμπολιτών μας ακόμη χειρότερες.

Η δημοσιογράφος κα Πηνελόπη Γαβρά, η οποία παρουσίασε αφιλοκερδώς την εκδήλωση, ανέφερε απολογιστικά που πήγαν τα χρήματα της πρώτης εκδήλωσης αλληλεγγύης το 2013: "τα έσοδα της περσινής εκδήλωσης διατέθηκαν με σύνεση ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο πιο πολλές περιπτώσεις οικονομικά ανίσχυρων συνανθρώπων μας. Έτσι : Βοηθήσαμε έναν νέο σε ηλικία συμπολίτη μας στην περιπέτεια με την υγεία του στο εξωτερικό, έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση ήπατος,  με το ποσό των 1000 €.



Επανασυνδέσαμε , διακανονίσαμε και πληρώσαμε την πρώτη δόση 7 περιπτώσεων - οικογενειών  στη Δ.Ε.Η.  ύψους 807 €.

Επανασυνδέσαμε, διακανονίσαμε και πληρώσαμε την πρώτη δόση 4 περιπτώσεων - οικογενειών στην Ε.Υ.Δ.Α.Π ύψους 394 €.

Εκδώσαμε εισιτήρια αξίας 115 € για μεταφορά 2 οικογενειών στην επαρχία όπου ζουν πλέον με ασφάλεια σε μόνιμο και υγιές περιβάλλον με εργασία και στέγη. Αγοράσαμε συμπληρωματικά, σχολικά είδη για 120 παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών αξίας 134,90 €. Αγοράσαμε θερμαντικά σώματα και μπουκάλες υγραερίου αξίας 232 € στηρίζοντας απόρους συμπολίτες μας στις σφοδρές κακοκαιρίες στα τέλη του 2013. Χρηματοδοτήσαμε εργασίες ύψους 500 € για την μεταστέγαση των Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου , της Δομής Παροχής Συσσιτίων και της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Ιλίου, που βρίσκονται πλέον στις οδούς Ικάρου 28 & Κάλχου. Τέλος σε μια δύσκολη περίοδο (καλοκαίρι 2013) που εξαιτίας των αγκυλώσεων του Δημοσίου Λογιστικού συστήματος κινδύνευσε η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου , αγοράσαμε τρόφιμα ύψους 1335,14 € χωρίς να πληρώσουν όσοι συμπολίτες μας δε φταίνε τις συνέπειες της γραφειοκρατίας.

ΣΥΝΟΛΟ του ποσού που διατέθηκε για την ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ 4518,04€!

Την εκδήλωση έντυσαν με παραδοσιακά τραγούδια, μουσική και χορούς σχήματα από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου