meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Νοσοκομείο-αποθήκη ψυχών

Οροθετικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς και άλλοι ασθενείς απευθύνουν δημόσια έκκληση για τη βελτίωση των συνθηκών παραμονής τους στο νοσοκομείου των φυλακών του Κορυδαλλού.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ


Ψηφίζεται μεθαύριο στη Βουλή τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για την αποφυλάκιση υπό όρους κρατουμένων που πάσχουν από βαριά νοσήματα, ενώ την ίδια στιγμή τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν ανατριχιαστικές φωτογραφίες από κρατουμένους-νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, που το χαρακτηρίζουν «κολαστήριο».

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου, δίνεται η δυνατότητα να αποφυλακιστούν όσοι έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη έως 10 ετών, εφόσον έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία, παραπληγία, καρκίνος, οροθετικοί ή έχουν υποστεί χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης καρδιάς, νεφρού κ.λπ.). Σχετική βεβαίωση για τα νοσήματά τους θα προέρχεται μόνο από δημόσια έγγραφα κρατικού νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αντίστοιχη ευεργετική ρύθμιση προβλέπεται και για τις μητέρες που μεγαλώνουν τα ανήλικα παιδιά τους στη φυλακή. Ωστόσο από την αποφυλάκιση εξαιρούνται καταδικασμένοι για τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα, παιδεραστία και οι καταχραστές του Δημοσίου.
  
Συγκέντρωση

Στο μεταξύ, έκκληση για βοήθεια αλλά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θεραπευτήριο-κολαστήριο (επρόκειτο να γίνει σήμερα το πρωί) απηύθυναν οι 180 κρατούμενοι και χρόνια πάσχοντες (οροθετικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.λπ.) αναρτώντας σε Twitter που δημιούργησαν, με τον χαρακτηριστικό τίτλο @kolastirio, φωτογραφίες ασθενών και των χώρων νοσηλείας-διαμονής τους, που προκαλούν αποτροπιασμό.

Το φωτογραφικό υλικό της ντροπής συνοδεύεται και από λεζάντες με εκκλήσεις για βοήθεια, με καταγγελίες για «αποθήκες-τρώγλες νοσηλείας του κολαστηρίου», για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία η «χωματερή ανθρώπων» που ονόμασαν νοσοκομείο. Ακόμα καταγγέλλουν ότι
εισαγγελέας που εποπτεύει τον χώρο αρνήθηκε να τους πλησιάσει, γιατί -όπως τους είπε- έχει οικογένεια, ενώ κάνουν λόγο για κίνδυνο εξάπλωσης φυματίωσης και ψώρας.

Στο ανατριχιαστικό φωτογραφικό υλικό υπάρχουν εικόνες-σοκ που μόνο νοσοκομείο δεν θυμίζουν, αλλά και κρατούμενοι με φριχτά νοσήματα και παραμορφώσεις, καθώς και ένας ασθενής «που περιμένει υπομονετικά -όπως γράφει η σχετική λεζάντα των κρατουμένων- την έλευση του θανάτου για να λυτρωθεί»...

Πηγή: Εφημερίδα «Έθνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου