meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΚΑΔΩΝ ΙΛΙΟΥ



Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας συλλόγου  ΑΡΚΑΔΩΝ ΙΛΙΟΥ

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου  2014  ο σύλλογος Αρκάδων Ιλίου πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Ιλίου.                                                                                                     

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή του κόσμου, ο  οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΔΣ του συλλόγου, ήταν πολύ μεγάλη.

Tην εκδήλωση άνοιξαν δυο μικροί Αρκάδες που με το κλαρίνο και το τουμπερλέκι μας ταξίδεψαν μουσικά για λίγο στην Αρκαδία και στην συνέχεια το χορευτικό    τμήμα των παιδιών του συλλόγου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Κατόπιν το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος  ο οποίος αφού μίλησε για την συμμετοχή του συλλόγου Αρκάδων  Ιλίου στα  ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας παρουσίασε σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο όλη τη δράση του συλλόγου στο ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Γενάρη με ένα αφιέρωμα στις αρχαίες κοιτίδες του Ελληνισμού που ακόμα μιλούν τη διάλεκτο  η οποία υπάρχει στην  Τσακωνιά της Αρκαδίας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
ο δήμαρχος της πόλης μας, κος Νίκος Ζενέτος,
ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κος Κώστας Παπαντωνίου,
ο αντιπεριφερειαρχης Πελοποννησου κος Βαγγελης Γιαννακουρας
ο δήμαρχος της Τρίπολης κος Γιάννης Σμυρνιώτης,
ο δήμαρχος Γορτυνίας, κος Γιάννης Γιαννόπουλος,
 ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κος Κώστας Καράμπελας,
 ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Αντώνης Κακούρης,
οι  περιφερειακοί σύμβουλοι κα Πανταλάκη –Ανδριανοπούλου Ιωάννα και ο κος Στέλιος Μαριδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ιλίου, εκπρόσωποι των εθνικοτοπικών συλλόγων Ιλίου, εκπρόσωποι των ΚΑΠΗ Ιλίου, ο πρώτος και επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων Ιλίου κος Γεώργιος Ξυνής, ο πρόεδρος του συλλόγου Ψαραίων Αρκαδίας κος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ιλίου, κα Γωγώ  Ανδρεάδη, ο εκπρόσωπος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κος Παντελής  Νικολαΐδης,  ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κος Βασίλειος Γιαννακάκος, ο πολιτευτης Αρκαδιας  κος Παναγιώτης Καρβέλας, ο υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας κος Κων/νος Βλάσσης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Πολιτισμού, κος Κώστας Σχίζας, από την πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο κος Μαρίνος Τσίρμπας, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ιλίου κος  Γιώργος Σχίζας, ο εκδότης της εφημερίδας “Γορτυνία” κος Κώστας Καλύβας ο εκδότης του περιοδικού “Δυτικές Διαδρομές”  κος Στέφανος Στεφανάκης.



Στην πορεία της εκδήλωσης το λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου κος Γιάννης Κουτσανδρέας  ο οποίος μίλησε για το σκοπό του συλλόγου και τις δραστηριότητές του ευχαριστώντας τον δήμαρχο, και γενικότερα το δήμο Ιλίου  για την πολύτιμη συμπαράστασή του.


Την πίτα του συλλόγου ευλόγησαν οι πατέρες Γεώργιος και Δημήτριος και όσοι από τους καλεσμένους έκοψαν την πίτα ευχήθηκαν στο σύλλογο και στον κόσμο καλή και δημιουργική χρονιά.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων το οποίο χόρεψε καλαματιανά και τσάμικα και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες του ΔΣ και του χορευτικού τμήματος, προς το δάσκαλο του τμήματος κ. Γιώργο Φραγκάκη, για την πολύτιμη προσφορά του στο σύλλογο, και με το κέρασμα όλων όσων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου