meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥΠροληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Συλλόγου Γονέων και του Διευθυντή του σχολείου.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε αμέσως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου και εθελοντής οδοντίατρος στο Δήμο κ. Δημήτρης Κουκουβίνος και έτσι, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Οδοντιάτρων,  βρέθηκαν την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στο σχολείο, από κοινού με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλη Αυγουλά, για λεπτομερή εξέταση των παιδιών.

Την ομάδα πλαισίωσε και νοσηλεύτρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας και έτσι με υπομονή και συνεργασία περίπου 35 μαθητές έλαβαν λεπτομερή διάγνωση με συστάσεις στους γονείς όπου χρειάζεται για περαιτέρω ορθοδοντική και παιδοοδοντιατρική θεραπεία.


Παράλληλα οι κ. Κουκουβίνος και Αυγουλάς αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, από κοινού με τον Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου κ. Ι. Αθανασόπουλο, για περαιτέρω δωρεάν θεραπείες των παιδιών μέσω της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία και με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών και εξελίξεις στο θέμα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Αυγουλάς είχε παραβρεθεί στην αποκριάτικη γιορτή του Σχολείου την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Ζενέτο, όπου εκεί ανακοίνωσε τη λειτουργία για πρώτη χρονιά φέτος προγράμματος θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία, χρηματοδοτούμενου από το Δήμο Ιλίου!

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και ο Αντιδήμαρχος κ. Αυγουλάς, είχαν παραδώσει δωρεάν στο Ειδικό Δημοτικό παιδαγωγικό εξοπλισμό αξίας 3.500 ευρώ –έξοδα του Δήμου Ιλίου-, για να απολαμβάνουν τα παιδιά με αναπηρίες καλύτερη εκπαίδευση και να γίνει ποιοτικότερο το μάθημα τους!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου