meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΒΟΥΡΑ''!


Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Πολλοί τον λένε «προβληματικό». Άλλοι, «ψευτοδιανοούμενο». Και μια μερίδα παλιών συντρόφων του της αριστεράς που τον μισούν θανάσιμα, κάνουν ότι αγνοούν εντελώς την ύπαρξή του. Μερικοί απ΄ αυτούς τον έχουν αποκαλέσει μέχρι και… μεταλλαγμένο. Ανανήψαντα κομμουνιστή. Εγκέφαλο γεμάτο γιαπωνέζικα ανταλλακτικά. Σαχλαμάρες όλα. Ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι μια αυθύπαρκτη, ισχυρή προσωπικότητα, με το θάρρος της γνώμης του, με τις αναθεωρήσεις του, πρωταγωνιστής στις πολιτικές συγκρούσεις «εντός των τειχών», ένας περίφημος συγγραφέας, ένα βαθύς γνώστης των παγκόσμιων εξελίξεων και ένας γοητευτικός συνομιλητής που σε κρατάει ξύπνιο όταν όλα τριγύρω σου σε στέλνουν για… ύπνο.

Δεν βλεπόμαστε πολύ συχνά. Αλλά όταν βλεπόμαστε, μιλάμε «έξω καρδιά». Τον είδα τελευταία φορά πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων για μια συνέντευξη στο περιοδικό Crash με την ευκαιρία του «Κόκκινου Κάβουρα», του τελευταίου του βιβλίου. Μιλήσαμε πάνω από τέσσερις ώρες στην Αίγλη του Ζαππείου, σε μια βροχερή Αθήνα, σ΄ ένα Ζάππειο γεμάτο περίεργους τουρίστες που απ΄ τη μια ήθελαν να δουν εκείνη τη «γειτονιά» με τους Στύλους και την Πύλη του Αδριανού κάτω απ΄ την Ακρόπολη, με το Μουσείο, με το Παναθηναικό Στάδιο….

Κι απ΄ την άλλη, δεν ήθελαν να χάσουν το τραγανό μπέικον , τα λαχταριστά μάφφινς και τον αχνιστό καφέ της Αίγλης.

Χειμωνιάτικοι τουρίστες στην Αθήνα. Επικυρίαρχοι. Επιθεωρητές της καινούργιας τους αποικίας.

«Που θα τα βάλεις όλα αυτά που είπαμε;» με ρώτησε.

Είχε δίκιο. Η συνέντευξη θάβγαινε πολύ μεγάλη. «Αντιπαραγωγική» για τα σύγχρονα έντυπα. Έκοψα αρκετά. Και μερικά, σας τα παρουσιάζω:

Ερώτηση: Διάβαζα μερικές από τις τελευταίες σου ερωτήσεις στη Βουλή, γραμμένες σε δύσκολη και λόγια γλώσσα. Γίνονται κατανοητά; Παίρνεις απαντήσεις; Για την στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης λ.χ.

Απάντηση: Ε, από τους υπουργούς που απευθύνονται, θα έπρεπε να γίνονται κατανοητά. Κοίταξε, τα 9-10 χρόνια που είμαι στο Κοινοβούλιο προσπαθώ κάθε χρόνο, μ ένα βιβλίο, να παρεμβαίνω στις εξελίξεις. Μέχρι τώρα, με βιβλία που είχαν στο επίκεντρό τους την επερχόμενη κρίση, την καταστροφή, χτύπαγα καμπάνες από το 2003 για την επερχόμενη καταστροφή. Υπενθυμίζω το βιβλίο μου «Βαμπίρ και Καννίβαλοι – Το ρίσκο μιας νέας σύγκρουσης των γενεών» που προανήγγειλε την επερχόμενη χρεοκοπία πριν ακόμη έρθει η χρηματοπιστωτική κρίση, η κρίση του Δημοσίου χρέους. Ήταν ένας απόλυτα «προαναγγελθείς θάνατος». Έγραφα και για το πρόβλημα της ηγεσίας. Για παράδειγμα, το «Ζητούνται Αλχημιστές». Μετά το «Θηλυκό πόκερ» όπου προειδοποιούσα ότι η …φούσκα θα σκάσει σ΄όλο τον κόσμο. Έλεγα ότι αυτό θα συμπαρασύρει και τα κράτη, ότι θα υπάρξει κρίση των ομολόγων… Το 2009,πριν από τις εκλογές, κυκλοφόρησα το «Ε… πρόεδρε», για το πρόβλημα ηγεσίας σε εποχή κρίσης. Πριν από το «Λεφτά υπάρχουν» δηλαδή του Παπανδρέου.

Ερώτηση: Τι λέει στον «Κόκκινο Κάβουρα» για τον πράκτορα που πιάσατε «φυτεμένο» μέσα σ΄εσάς;

Απάντηση: Τη μέρα που πιάσαμε το δικό μας τον πράκτορα στο ΚΚΕ, πράκτορα της ΚΥΠ και της CIA τον Δεκέμβρη του ’82, αρχές του ’83, βγαίνει μια ανακοίνωση, μια δήλωση που παρουσιάστηκε ειδησεογραφικά που εγώ την κατάλαβα αμέσως. Τι έλεγε; Ότι το στρατιωτικό ARPA net, το αμερικάνικο ηλεκτρονικό σύστημα, μετατρεπόταν σε «δίκτυο». Αυτό που έμελλε να γίνει δίκτυο, διαδίκτυο, internet δηλαδή. Ήταν τότε που μπήκαμε στη νέα εποχή της «κυβερνοκατασκοπείας». Λίγες μέρες μετά, βγήκε μια άλλη είδηση. Ότι η ΝSA και η CIA , οι αμερικάνικες υπηρεσίες, έπιασαν κάτι πιτσιρικάδες στο Βερολίνο – πρόσεξε…1983 μιλάμε , ε; - οι οποίοι ήταν πράκτορες της KGB, φυτεμένοι στα κομπιούτερ. Αποτελούσαν δηλαδή τα «Αυγά του Κούκου», φυτεμένα μέσα στα κεντρικά κομπιούτερ του Βερολίνου. Και ξέρεις κάτι; Αυτό που έγινε αργότερα στην Ελλάδα, η παρακολούθηση του Καραμανλή από τους αμερικάνους ή των Ελλήνων πολιτικών με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρχε από τότε. Τις είχαμε τις ενδείξεις από τότε. Και όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου, 5-6 χρόνια αργότερα, αναρωτηθήκαμε: Μα είναι δυνατόν τώρα που έπεσε και το Τείχος να έχουμε κατασκοπεία σε τέτοιο επίπεδο;»

Ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη : Μου αποκαλύπτει λεπτομέρειες περί «Κόκκινης Προβιάς», περί του μυστικού «στρατού» της CIA, που διατηρούσαν οι Αμερικανοί σε ευρωπαικές χώρες για την περίπτωση που οι Σοβιετικοί θα επιχειρούσαν να «μπούνε» στη Δυτική Ευρώπη. Και μιλά για τον περίεργο τρόπο που ήρθε στην επιφάνεια το ζήτημα, μέσα από μια έφοδο της Νορβηγικής αστυνομίας σε μια εγκατάσταση που είχαν θεωρήσει παράνομο αποστακτήριο και τελικά αποδείχθηκε μια τεράστια, υπόγεια αποθήκη, σε παγωμένη περιοχή, με βαρύ οπλισμό, εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών, τρόφιμα συσκευασμένα αλλά και κούτες με… χρυσές λίρες. Το πιο εντυπωσιακό; Τέτοιες «κρύπτες» του μυστικού στρατού της CIA (Gladio αποκαλούνται στην Ιταλία όπου ανακαλύφθηκαν πολλές μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου) υπήρχαν σε όλες τις ευρωπαικές χώρες κατά χιλιάδες. Και στην Ελλάδα βρέθηκαν 1052 «κρύπτες» οι οποίες άδειασαν προοδευτικά από το 1986 μέχρι το 1992.

Και το περιεχόμενό τους;

Απαντά χαμογελώντας:

«Προφανώς καταγράφηκε και παραδόθηκε εκεί όπου έπρεπε. Για τις χρυσές λίρες υπάρχει μια ασάφεια για το τι έγιναν».

Ήταν συγκλονιστικά μερικά απ όσα μου είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης στη συνέντευξη που μού έδωσε και δημοσιεύεται στο CRASH που κυκλοφόρησε προ ημερών. Όπως επίσης συγκλονιστικά είναι και πολλά απ όσα γράφει στο τελευταίο του «μυθιστόρημα» που φέρει τον τίτλο «Ο Κόκκινος Κάβουρας» αλλά δεν είναι στην ουσία καθόλου μυθιστόρημα αφού βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Αυτά τα σημεία θέλω να τα θυμίσω και να τα τονίσω για όσους δεν διάβασαν ούτε το βιβλίο ,ούτε τη συνέντευξη. Δεν είναι μόνο θέσεις, σκέψεις και εκτιμήσεις ενός πολύπειρου στελέχους της Αριστεράς που βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για να αποστασιοποιηθεί λίγο αργότερο αηδιασμένος. Πολλά είναι πραγματικά γεγονότα και σχεδιασμοί που ίσως παίζουν ακόμα κάποιο ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτικού μας προσκηνίου.

Σημείο 1 : « Η Ελληνική πραγματικότητα έχει ένα χαρακτηριστικό: Πάνω σε μια ασθενή παραγωγική βάση, είναι δομημένη μια αντεστραμμένη πυραμίδα. Τώρα με τα Μνημόνια και τη λιτότητα, έχει μειωθεί μεν ο όγκος και το βάρος της υπερκείμενης παρασιτικής «υπερδομής» αλλά αντίστοιχα έχει μειωθεί και η «παραγωγική βάση». Επομένως βρισκόμαστε πάντα σε μια κατάσταση ασταθούς ισορροπίας. Καθόμαστε όλοι πάνω σε μια σεισμική δόνηση.»

Εν ολίγοις- σχολιάζω εγώ- , καθόμαστε σε μια μισο-σπασμένη καρέκλα στην άκρη της βεράντας και δεν αποκλείεται να βρεθούμε ξαφνικά – αλλά όχι απροειδοποίητα- στο κενό.

Σημείο 2 : « Όταν μίλησα κατ ιδίαν με το Στουρνάρα για Σχέδιο Ανάπτυξης, είχαμε συμφωνήσει για ένα Τεχνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ανάπτυξης και μ αυτό οδηγό μας, να συζητούσαμε με τους Ευρωπαίους. Μ αυτό θα απαιτούσαμε τη μείωση του χρέους μας. Μ αυτό θα διαπραγματευόμαστε . Δυστυχώς, για λόγους «άλλους», δεν το κάναμε. Γιατί; Είναι τόσο… αθώο αυτό; Έχω ειλικρινώς απελπιστεί».

Δηλαδή άλλη μια ακόμη απόδειξη ότι ο Γιάννης Στουρνάρας λέει ψέματα

Σημείο 3 : “ Ο Γιάννης Στουρνάρας του “Κοινωνικού Συνδέσμου” και του Σημιτικού εκσυγχρονισμού , ανακάλυψε με εφηβικό ενθουσιασμό ότι ήταν πάντα ερωτευμένος με τον Αντώνη Σαμαρά δίχως να το γνωρίζει. Δεν του ζητούμε εξηγήσεις. Τουλάχιστον να κάνει καλύτερα τη δουλειά του.»

Προσωπικά ουδόλως με ενδιαφέρουν οι έρωτες του Στουρνάρα, με απασχολεί όμως αν ΕΓΩ θα κληθώ να πληρώσω για την …έκτρωση

Σημείο 4 : « Πριν από τρία χρόνια, μια ανοιχτή χρεοκοπία της Ελλάδος θα δημιουργούσε ανατάραξη σ΄ όλη την Ευρώπη και κυρίως στις γερμανο-αμερικανικές αντιθέσεις. Από σπόντα, από καραμπόλα, εμπλέκεται η Ελλάδα. Οι Αμερικάνοι αρέσκονται στο να προεξοφλούν τις αντιδράσεις ενός ηγέτη. Αναλύουν τους ενδεχόμενους ηγέτες και την εικαζόμενη αντίδρασή του. Η Μοσάντ η Ισραηλινή έχει ένα κλάδο της, την Πολ που φτιάχνει τα προφίλ των ηγετών. Και ξέρει τις αντιδράσεις τους, τις πεποιθήσεις τους, τα προσωπικά τους, τα σεξουαλικά τους… τους τσεκάρουν απ΄ όλες τις μπάντες. Κι αν έχουν κενά, του στέλνουν καθηγητές και εμπειρογνώμονες να τον συμβουλεύουν.»

Ωχ !!! Από «καθηγητές και εμπειρογνώμονες» που «συμβουλεύουν τους Έλληνες πρωθυπουργούς» ξέρουμε όλοι.

Σημείο 5 : « Είμαστε η μοναδική χώρα όπου η παρακολούθηση των τηλεφώνων και του διαδικτύου από τους Αμερικάνους δεν προκάλεσε την παραμικρή ανατάραξη. Δεν μας εκπλήττει πλέον τίποτα. Παρακολουθήσεις , διαφθορά, εμπόριο όπλων. Και μίζες. Όπως λένε οι πηγές μου, δεν υπάρχει μεγάλη αγοραπωλησία όπλων χωρίς «αντισταθμιστικά». Όταν ακούς αυτή τη λέξη, «αντισταθμιστικά» εννοούμε μίζα. Μα συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ που να μην πέφτουν στην αντίληψη μιας, δυο, τριών μυστικών υπηρεσιών; ».

Σημείο 6 ( και τελευταίο): « Αφού έπεσε η δικτατορία και μέχρι το 1975-76 , μόνο για τα …ερωτικά καταφύγια του Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρχαν στην ΕΥΠ 130 σελίδες με λεπτομέρειες. Φαντάσου για εμάς, τους κομμουνιστές, τι υπήρχε επί δικτατορίας. Σήμερα έχουμε σύγκρουση Αμερικανών και Γερμανών για την προστασία του απορρήτου. Μα ανακοινώθηκε ότι η Google ετοιμάζεται να βγάλει στην κυκλοφορία τα λεγόμενα Google Glasses. Γυαλιά ηλίου δηλαδή ή γυαλιά οράσεως. Ο χρήστης που τα φοράει και κοιτάζει μια ωραία κοπέλα , μπορεί με το πάτημα ενός σχεδόν αόρατου κουμπιού να ζητήσει το… ιστορικό της. Το γυαλί θα κάνει αναγνώριση προσώπου και θα σου «κατεβάζει» όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν γι αυτήν. Θα μπορεί να μπαίνει μέχρι και στα προσωπικά της αρχεία.»

Κινηματογραφική ταινία;

Ο Μίμης Ανδρουλάκης έχει αρκετούς εχθρούς. Αλλά δεν έχει καμία σημασία. Είναι πολύπειρος και όταν μιλάει, ΞΕΡΕΙ τι λέει. Στον «Κόκκινο Κάβουρα» είναι σαφής: Η ευκολία με την οποία μιλά για το πόσο αθωράκιστη, διάτρητη από πράκτορες, κατασκόπους και χαφιέδες ήταν η Ελλάδα τις δεκαετίες του ΄60, του ΄70, του ΄80, του ΄90 είναι μεγάλη. «Τα ήξεραν, τα ξέρουν όλοι» λέει.

Αλλά ποιοι όλοι άραγε; Οι «εντός συστήματος». Διότι ο λαός δεν τα ήξερε. Ούτε υπήρχαν πουθενά γραμμένα. Όλα ήταν απόλυτα ελεγχόμενα.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου