meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ «ΜΑΧΟΝΤΑΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!

 
Άννα Μαΐλλη, Βαγγέλης Αυγουλάς, Μαριάντα Βρεττού μιλούν στο Πινάκιο για τις προσπάθειες τους να σταθούν στα πόδια τους οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Τρεις συνεντεύξεις που θα συζητηθούν φιλοξενεί το Πινάκιο.
 
Η Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Άννα Μαΐλλη τονίζει πως η εικόνα που συνάντησε το επιτελείο της οργάνωσης στην Κεφαλονιά ήταν η πιο τρομακτική τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα.
Όπως υπογράμμισε στο Πινάκιο οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι και η γύμνια της Πολιτείας φάνηκε, παρά τα επικοινωνιακά γρήγορα αντανακλαστικά της, αφού έδωσε σκηνές, οι οποίες δεν είχαν υπόστρωμα (πάτο) με αποτέλεσμα να είναι άχρηστες…αφού ο κόσμος δεν μπορούσε να κοιμηθεί σε αυτές.
 
 
Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε  ο Αντιδήμαρχος   Κοινωνικής Πολιτικής, Διά Βίου Μάθησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Ιλίου  Βαγγέλης Αυγουλάς ο οποίος όχι μόνο (σε συνεργασία με την δομή της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΈΔΡΑΣ»)  συγκεντρώνει προϊόντα πρώτης ανάγκης αλλά θα προσεγγίσει με ιδιαίτερο τρόπο τα Α.με.Α που ζουν στην Κεφαλονιά. Στην συνέντευξη που μας έδωσε εξηγεί με ποιον τρόπο θα το επιτύχει αυτό αλλά και γιατί δίνει βαρύτητα στην συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.
 

Τέλος, η  κα. Μαριάντα Βρεττού που είναι υπεύθυνη της Κοινωνικής Δομής Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου (μια δομή της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΈΔΡΑΣ»), μιλά για τον ορισμό της αλληλεγγύης...

 
Άννα Μαΐλλη, Πρόεδρος «Γιατρών του Κόσμου» : «Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές»

Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με το Π.Μ.Σ. Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας που βρίσκονται από την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο νησί της Κεφαλονιάς  και έχουν εγκαταστήσει προσωρινό ιατρείο στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ληξουρίου και προσφέρουν κατά τις πρωινές ώρες πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Σύμφωνα με τα reports τους οι περισσότεροι πληγέντες από το σεισμό δεν έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, μένουν όμως σε αυτοκίνητα και σε πρόχειρες κατασκευές (πχ γκαράζ). Ενώ, αποφεύγουν τη διαμονή τους στις σκηνές του καταυλισμού λόγω ακαταλληλότητας του χώρου, καθώς οι σκηνές έχουν στηθεί σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με γρασίδι στο έδαφος, χωρίς προστατευτικό υπόστρωμα για τη βροχή.
Η έλλειψη πόσιμου νερού παραμένει έντονη, καθώς ανεξάρτητα από την αποστολή μεγάλων ποσοτήτων εμφιαλωμένων νερών το δημόσιο σύστημα μεταφοράς νερού συνεχίζει να έχει μεγάλα προβλήματα. Έντονη είναι και η ανάγκη για παροχή ειδών προσωπικής υγιεινής και ανάλογων εγκαταστάσεων.
 
 
Η πρόεδρος της οργάνωσης κα. Άννα Μαΐλλη, σκιαγραφεί την κατάσταση που επικρατεί.
Συγκεκριμένα αναφέρει στο Πινάκιο: «Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι. Πολλά σπίτια είναι υπό κατεδάφιση και αυτά που δεν είναι πάλι έχουν πολλά προβλήματα, δηλαδή οι κεραμοσκεπές είναι σπασμένες και μπαίνει νερό με την βροχή μέσα γεγονός που τα θέτει ακατάλληλα. Οι άνθρωποι δεν έχουν που να μείνουνε. Είχαν σταλεί κάποιες σκηνές πριν πάμε εμείς (σ.σ Οι Γιατροί του Κόσμου) οι οποίες δεν είχανε πάτο από κάτω… οι άνθρωποι της έβαλαν αλλά δεν μπορούσαν να στήσουν σε αυτές...Οπότε εμείς τους πήγαμε καινούργιες σκηνές, στήσαμε ένα ιατρείο που λειτουργεί στου δημοτικό γυμναστήριο του Ληξουρίου. Η ομάδα μας πηγαίνει συνεχώς σε χωριά και δίνει φάρμακα στους χρόνια πάσχοντες».
Στην συνέχεια και απατώντας σε ερώτηση μας για το μέγεθος της καταστροφής επισημαίνει,  «Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουμε δει στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Να μου επιτρέψετε σε αυτό το σημείο να τονίσω πως εμείς ως οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» πάμε για να παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες, τις πρώτες φροντίδες στους κατοίκους της  Κεφαλονιάς. Θεωρώ ότι χρειάζονται να λειτουργήσει ορθά η Πολιτεία για να αποκατασταθεί η ζωή…όπως ήταν πριν τους σεισμούς».
 
Τι λέει στο Πινάκιο ο Αντιδήμαρχος Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς για την βοήθεια στην Κεφαλονιά αλλά και για την στήριξη των Α.με.Α του νησιού
 
Την στιγμή που αλλεπάλληλα σμήνη σεισμών «χορεύουν» την Κεφαλονιά,  ο  Δήμος  Ιλίου σε συνεργασία με το φορέα ψυχικής υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» διενεργεί αυτές τις μέρες μια προσπάθεια συλλογής ξηράς τροφής, νερού και υγειονομικού υλικού με απώτερο σκοπό την υποστήριξη και παράλληλα ανακούφιση των σεισμόπληκτων της Κεφαλλονιάς .
Η συγκέντρωση τροφίμων και υγειονομικού υλικού πραγματοποιείται από σήμερα Παρασκευή έως και Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ Ιλίου, Ικάρου 28 και Κάλχου 64 Ίλιον.
Μάλιστα αξιοσημείωτος είναι και ο τρόπος προσέγγισης των Α.με.Α που ζουν στην Κεφαλονιά.

 

Ο Αντιδήμαρχος   Κοινωνικής Πολιτικής, Διά Βίου Μάθησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Ιλίου  Βαγγέλης Αυγουλάς, μίλησε στο Πινάκιο για αυτήν την προσπάθεια.
«Έχω ιδιαίτερες σχέσεις με την Κεφαλονιά γιατί είχαμε κάνει το 2012 μια σειρά εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία. Από τότε κράτησα μια ιδιαίτερη επικοινωνία με το Δήμο, ιδίως με την Πρόνοια του νησιού. Εμείς θα δράσουμε εκεί που δεν πάνε οι κάμερες και οι πολιτικοί , στα χωριά έξω από το Ληξούρι» λέει χαρακτηριστικά στο Πινάκιο ο αντιδήμαρχος Ιλίου, ο οποίος στην συνέχεια απαντά στην ερώτηση μας, πως βιώνουν την κατάσταση τα άτομα με αναπηρία που ζουν -στο πολυδοκιμαζόμενο τα τελευταία 24ωρα-νησί της Κεφαλονιάς».
 
Χαρακτηριστικά αναφέρει,  «Τα άτομα με αναπηρία δοκιμάζονται παραπάνω όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος. Κάποια δε από αυτά είχαν φτιάξει με μεγάλο κόπο κάποιο δωμάτιο ή αν θέλετε κάποιο δικό τους  χώρο λειτουργικό, τώρα κάποια από αυτά είναι στο δρόμο. Η διατροφή τους πάλι που έπρεπε να είναι συγκεκριμένη λόγω της υγείας τους και κατά επέκταση η φαρμακευτική τους αγωγή, έχουν διαταραχτεί και αυτές με την σειρά τους. Γι’ αυτό τον λόγο μαζί στην αποστολή μας έρχονται και γιατροί και ψυχολόγοι αλλά και υπάλληλος της δημοτικής υπηρεσίας, ο Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Αμπατζής, με σκοπό η παρουσία του να εμψυχώσει τον κόσμο. Μια συμβολική αλλά και ουσιαστική παρουσία».
 
Μαριάντα Βρεττού : Η ουσιαστική σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης…
 
Η κα. Μαριάντα Βρεττού είναι υπεύθυνη της Κοινωνικής Δομής Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου (μια δομή της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΈΔΡΑΣ») μιλά στο Πινάκιο για την προσπάθεια που γίνεται με σκοπό την συγκέντρωση προϊόντων για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς. Στο μήνυμα που στέλνει υπογραμμίζει πως είναι ώρα να σκεφτούμε όλοι μας την ουσιαστική σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης…
 
Πείτε μας δύο λόγια για την προσπάθεια συγκέντρωσης προϊόντων για τους σεισμόπληκτους στην Κεφαλονιά;

 
«Τα προϊόντα τα συλλέγουμε στις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ δομές άμεσης αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δ. Ιλιου, Ικαρου 28 και Καλχου 64. Η διαδικασία ξεκίνησε από χθες Παρασκευή και αυτά που χρειαζόμαστε είναι ξηρά τροφή, νερό και υγειονομικό υλικό. Η συμβολή όλων σας είναι απαραίτητη.

Να επισημάνω πως πρόκειται για μια ενέργεια που γίνεται σε συνεργασία με το Δ. Ιλίου και τον φορέα ψυχικής υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο "ΈΔΡΑ" με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  Ευαγγελο Αυγούλα με απώτερο σκοπό και στόχο την ανακούφιση και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας , οι οποίοι επλήγησαν από τον Εγκέλαδο».
Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να κινήσετε αυτήν την ενέργεια;
 
 
«Όταν υπηρετείς ένα χώρο ο οποίος έχει άμεση συνάφεια με την προσφορά , την ανακούφιση και την υποστήριξη πως να μείνεις αμέτοχος σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία;»
Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα που στέλνετε στο δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλονιάς;
 
 
«Αυτές τις ώρες είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούμε όλοι μας είτε ατομικά είτε πιο συντονισμένα και να συνειδητοποιήσουμε την ουσιαστική σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου