meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ: ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ!


Ανοίγουν σήμερα ξανά, μετά τις διακοπές των εορτών, τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Ιλίου.

Η χρονιά κρίνεται ήδη επιτυχημένη, δεδομένων των καλών βαθμολογιών που ήδη πήραν στα χέρια τους πολλοί μαθητές Γυμνασίου και οι γονείς τους έσπευσαν να ευχαριστήσουν για τη δωρεάν πρόσθετη διδακτική στήριξη που δέχονται τα παιδιά τους χάρη στους εθελοντές καθηγητές και στον συντονισμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου.

Παράλληλα, πολλοί μαθητές Λυκείου έγραψαν «ανέλπιστα καλά» όπως μας λένε στα διαγωνίσματα τους που θα κρίνουν τη βαθμολογία τους του Τετραμήνου σε βασικά μαθήματα.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 35 τμήματα σε βασικά μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι εγγράφονται στα Κοινωνικά Φροντιστήρια χωρίς κανένα κριτήριο επιλογής, «όποιο παιδί θέλει έρχεται», διευκρινίζει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς! 23 εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι πρόσφατα βραβεύτηκαν για την προσφορά τους σε ειδική εκδήλωση από τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο, υποστηρίζουν σήμερα 173 παιδιά με τις εγγραφές να πληθαίνουν ακόμη και στα μέσα Γενάρη, ενώ ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον προσφοράς από καθηγητές ή νέους απόφοιτους ή επί πτυχίο για να ξεκινήσουν και νέα τμήματα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι μαθητές παρακολουθούν δύο ή και παραπάνω τμήματα σε βασικά μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Κάθε μάθημα διδάσκεται τουλάχιστον δύο ώρες την εβδομάδα, ενώ ο ζήλος των εθελοντών καθηγητών και η δίψα των παιδιών για μάθηση οδηγεί σε έξτρα δίωρα τα Σάββατα ή άλλα απογεύματα και σε συνεχείς αναπληρώσεις, ώστε όχι μόνο να μη χάνεται καμία διδακτική ώρα, αλλά να δυναμώνουν και περισσότερο οι μαθητές των τάξεων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου!

Παραμονές Χριστουγέννων, ο Αντιδήμαρχος κ. Αυγουλάς συνάντησε τους εθελοντές καθηγητές και κατέγραψε τις παρατηρήσεις και τις ιδέες τους για βελτίωση του θεσμού, ενώ φυσικά τους ευχήθηκε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής του Ιλίου να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία!

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι εθελοντές προσέρχονται και από άλλους δήμους για να διδάξουν στα Κοινωνικά Φροντιστήρια στο Ίλιον, συγχαίροντας έτσι έμπρακτα την οργάνωση και την Κοινωνική Πολιτική ουσίας που ασκεί ο Δήμος Ιλίου!

Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα καθημερινά 3-9 το απόγευμα στο 1ο Γενικό Λύκειο Ιλίου (Ιδομενέως & Αγίας Βαρβάρας) και τις πρόσθετες δαπάνες για τη χρήση του σχολείου, τα λειτουργικά έξοδα και την απαιτουμένη γραφική ύλη, καλύπτει με δικούς του πόρους ο Δήμος Ιλίου εξ ολοκλήρου!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου