meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

2013 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ "ΙΛΙΑΧΤΙΔΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ


Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή γεμάτη χαμόγελα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 στο Δημαρχείο Ιλίου, για τα παιδιά του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Ιλιαχτίδα», όπου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασαν με μεράκι τα παιδιά και οι άνθρωποι του Κέντρου.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και προσφέρει σε παιδιά και εφήβους προγράμματα Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής, Ψυχολογικής Υποστήριξης, καθώς και Συμβουλευτική Οικογένειας, τα οποία καλύπτονται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, ενώ οι ανασφάλιστοι έφηβοι και παιδιά εξυπηρετούνται δωρεάν.

Την επιστημονική εποπτεία της όλης λειτουργίας του Κέντρου έχει η ΚΣΔΕΟ «Έδρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των αυξημένων αναγκών, ο Δήμος Ιλίου από τον Νοέμβριο του 2013 λειτουργεί παράρτημα του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Ιλιαχτίδα 2» στην οδό Ικάρου 28 και Κάλχου, εξυπηρετώντας καθημερινά δεκάδες παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Ιλιαχτίδα» του Δήμου Ιλίου, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νίκος Ζενέτος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο εθελοντής ιατρός και εμπνευστής του όλου εγχειρήματος κ. Ιωάννης Κουτσανδρέας, καθώς και ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΚΣΔΕΟ «Έδρα» κ. Αλέξανδρος Οικονόμου.Το Κέντρο που λειτουργεί από το 2008 υπό την αιγίδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, έχει εξυπηρετήσει έως σήμερα περισσότερα από 600 παιδιά και τις οικογένειες τους χωρίς καμία πρόσθετη γι’αυτούς επιβάρυνση, ενώ σ’αυτό έχουν διεξαχθεί περίπου 30.000 ώρες θεραπευτικών συνεδριών!

Εν όψει των εορτών, τα παιδιά τραγούδησαν τα Κάλαντα και άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, πήραν πολλά δώρα από τον Άγιο Βασίλη, διασκέδασαν με clown και face painting, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια με τους θεραπευτές τους, ενώ μέχρι το τέλος της γιορτής δεν μπόρεσαν με το γέλιο, τη χαρά, τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό τους να μην παρασύρουν στον όμορφο κόσμο τους όλους τους «μεγάλους» που βρίσκονταν στο χώρο!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου