meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΒΛΑΚΕΙΑΣ


Υπάρχει στατιστική δικαιολογία  για όλα τα επίπεδα βλακείας
του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Όπου και να κοιτάξω, ότι κι αν διαβάσω, με όποιον κι αν συζητήσω, κάτι για το κοινό καλό δεν βρίσκω. Θεωρώ τον εαυτό μου υποχρεωμένο να επανέλθω  σ΄ αυτό που λέω συνεχώς και αδιαλείπτως:  Ας αναζητήσουμε το καλό μόνο μέσα μας. Κάπου υπάρχει. Μπορεί να κρύβεται πίσω από πολλά κακά αλλά υπάρχει. Κι αν ψάξουμε, θα το βρούμε.

Προσέξτε κάτι: Πόσες χοντράδες, πόσες βλακείες ακούτε και διαβάζετε, κυρίως τα τελευταία χρόνια, τα «Χρόνια της Ελληνικής Χολέρας» ;  Για παράδειγμα, ιδού η  τελευταία μεγάλη βλακεία : « Οι γονείς του κυρίου Σαμαρά δεν θα είναι πολύ περήφανοι για τα λεφτά που ξόδεψαν στο Χάρβαρντ και στα κολέγια» . Η περίφημη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για τους νεκρούς γονείς του πρωθυπουργού.

Φαντάζομαι ότι ύστερα από το θόρυβο και τον μηντιακό  σχολιασμό,  θα  έχει ήδη μάθει ο κ. Σκουρλέτης ότι οι γονείς του κ. Σαμαρά δεν ζουν πλέον. Αυτό ήταν το εύκολο. Το δύσκολο θα ήταν να είχαμε την απαίτηση από τον κ. Σκουρλέτη κι όλους τους άλλους , ανάλογους, επιπόλαιους  μυαλοπώληδες, που κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι ανάμεσά μας να έχει κοσμιότητα και ευαισθησία.

Άλλη μια μεγάλη βλακεία που  ακούσατε κι εσείς, μάθατε, διαβάσατε, την είπε – περήφανα μάλιστα- προχτές ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης : «Αν γίνουν απολύσεις, ΕΓΩ θα τις έχω κάνει. Όχι η τρόικα. Δική μου είναι η απόφαση. Σας παρακαλώ, μη μου κλέβετε τη δόξα «.

Δυσεξήγητες δηλώσεις. Και ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Γεωργιάδης είναι έξυπνοι, κατηρτισμένοι, έμπειροι πολιτικά άνθρωποι που καλύπτουν σημαντικά πόστα. Πως τα είπαν αυτά; Τι τους έκανε να τα πουν; Και πως αισθάνονται σήμερα;  Πως  παρεισφρύει τόση επιπολαιότητα σε δηλώσεις πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής μας;

 Τις προάλλες, είδα μια είδηση για μια έρευνα που έκαναν Αμερικανοί  ψυχολόγοι  σε 190 χώρες – μια έρευνα on line που δυστυχώς δεν ξέρω  τη μέθοδο-   με αντικείμενο την …Παγκόσμια Εξυπνάδα.

Βέβαια  οι Αμερικανοί ψυχολόγοι «έβγαλαν» τους Αμερικανούς μέσα στους 5 εξυπνότερους λαούς του κόσμου. Μια μεγάλη βλακεία σε μια έρευνα για την εξυπνάδα.  Στη συνέχεια,  σχετικά φτωχοί, ευρωπαικοί λαοί όπως οι Σέρβοι και οι Νοτιοσλάβοι των Σκοπίων βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις εξυπνάδας μαζί με Τούρκους,  Τσέχους,  Βούλγαρους,  Πολωνούς.  Ως πιο έξυπνοι  παρουσιάζονται  Ελβετοί,  Γάλλοι,  Αμερικάνοι,  Νορβηγοί και Άγγλοι. Οι Έλληνες δεν εμφανίζονται ούτε ψηλά, ούτε χαμηλά. Δηλαδή ακόμα και στατιστικά, υπάρχει δικαιολογία και ιδιομορφία για όλα τα επίπεδα βλακείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου