meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΚΥΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ!

Αυτή την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 6-8 το απόγευμα, συντονιστείτε στο  www.thisisradio.gr και στην εκπομπή «Με Άλλα Μάτια» με τον Βαγγέλη αυγουλά, για να γνωρίσετε το πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα «Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος»!
 
 
Ο στόχος του κέντρου αυτού είναι να διαχειριστεί και να καλύψει την ανάγκη των ατόμων με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιήσουν για την κινητικότητα τους Σκύλο Οδηγό. Παράλληλα άτομα με αναπηρίες να καλύψουν την ανάγκη της μετακίνησής τους και εξυπηρέτησής τους με την χρήση΄Σκύλων Βοηθών. Είναι σημαντικό ότι στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν οι επίσημοι φορείς με πολυετή πείρα στα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες. Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος (Φ.Τ.Ε.), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Π.Σ.Τ.), η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α) και οι 2 (δύο) εξειδικευμένοι φορείς σε θέματα σκύλων, το Ελληνικό  Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων (Ε.Κ.Ε.Σ) και ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων και Περιβάλλοντος Νομού Αττικής "Δικαίωμα Ζωής".
 
Στο studio του this is radio θα βρίσκονται η κα Ζωή Γερουλάνου, πρόεδρος του Δ.Σ. του κέντρου "Σκύλοι οδηγοί Ελλάδος", ο κ. Στρατής Χατζηχαραλάμπους, Πρόεδρος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κέντρου "Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος" και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών και η κα Αριάδνη Χάγερ, Ανάδοχη εθελόντρια η οποία φιλοξενεί το κουτάβι Victoria του Κέντρου "Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος".
 
Τηλεφωνικά θα μας μιλήσουν ο Γενικός Γραμματέας του Κέντρου, κος Ηλίας Μαργιόλας και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και ο κος Χρήστος Ζώτος, χρήστης του σκύλου οδηγού Melitta.
 
Ποιοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν έναν σκύλο οδηγό; Πόσο δύσκολη είναι η εκπαίδευση του σκύλου; Ποιος ο ρόλος των βλεπόντων εθελοντών σε αυτήν την προσπάθεια; Είναι φιλική η χώρα μας στους τυφλούς χρήστες σκύλων οδηγών; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα σας απαντηθούν ζωντανά αυτή την Τετάρτη 6-8 το απόγευμα, μέσα από το ραδιόφωνο του www.thisisradio.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου