meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟ ΙΚΑ


Στη «μάχη» κατά των πλαστών γνωματεύσεων αναπηρίας το ΙΚΑ.

Στην ηλεκτρονική διάθεση των ιατρικών γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον φαινόμενα παραβατικότητας. Προχωρά στην ηλεκτρονική διάθεσή τους για να αποτραπούν φαινόμενα παραβατικότητας.

Στην ηλεκτρονική διάθεση των ιατρικών γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον φαινόμενα παραβατικότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης εντοπίστηκαν στον δήμο Πειραιά δεκαεπτά περιπτώσεις προσκόμισης πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με στόχο τη χορήγηση παροχών σε μη δικαιούχους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, με την εφαρμογή του μέτρου εξασφαλίζεται:

- Άμεση πρόσβαση στις ιατρικές γνωματεύσεις και ακολούθως μείωση της γραφειοκρατίας και της ανάγκης επισκεψιμότητας των ατόμων με αναπηρία τόσο στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όσο και στους φορείς - παρόχους αναπηρικών επιδομάτων και προνομίων.

- Εκμηδένιση των περιπτώσεων προσκόμισης πλαστών γνωματεύσεων και χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους.

- Δυνατότητα επανελέγχου όλων των ήδη προσκομισθεισών ιατρικών γνωματεύσεων.

Πηγή: Εφημερίδα «Η Καθημερινή»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου