meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ


Ο αγιασμός των νέων Κοινωνικών Δομών του προγράμματος Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας «ΙΛΙΟΝ – ΣΤΗΡΙΞΗ» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στο κτίριο επί των οδών Ικάρου 28 και Κάλχου στο Ίλιον, εγκαινιάζοντας, έτσι, την έναρξη λειτουργίας του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης το οποίο περιλαμβάνει:

Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, δομή παροχής συσσιτίων, Γραφείο Διαμεσολάβησης και Τράπεζα Χρόνου.

Στο κτίριο στεγάζεται, επιπρόσθετα, από τον Νοέμβριο, και το νέο παράρτημα του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου «Ιλιαχτίδα2», από όπου εξυπηρετούνται παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Τον αγιασμό των δομών τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιότατος κ. Αθηναγόρας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Κώστας Παπαντωνίου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλης Αυγουλάς και η πρόεδρος του Δ.Σ. Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» κα. Μαρία Κερασόγλου.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, πρόεδροι Εθνικοτοπικών, Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων, ΚΑΠΗ  και Σωματείων της πόλης, εκπρόσωποι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων καθώς και πλήθος κόσμου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις των νέων Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ιλίου.

Μετά το τέλος των εγκαινίων, ακολούθησε διανομή παιχνιδιών σε εκατοντάδες παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ενόψει των Χριστουγέννων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου