meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ: ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ


Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί εφέτος τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη». Εκεί θα ανακηρυχθούν οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, ομάδες και αθλητές-αθλήτριες με αναπηρία, όπως αυτοί προέκυψαν μετά από ψηφοφορία μεταξύ των επαγγελματιών αθλητικών δημοσιογράφων-μελών του ΠΣΑΤ.

Η λαμπρή αυτή εκδήλωση, που διοργανώνεται εφέτος για 60η χρονιά, θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση της NOVA, με παρουσιαστές τον συνάδελφο Γρηγόρη Παπαβασιλείου και την πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης,
Ζωή Δημοσχάκη.
Ειδικές Βραβεύσεις

Το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. θα δοθεί στον Διονύση Χιώτη για την πρωτοβουλία του να βοηθήσει ένα μικρό κορίτσι, τη Μαρία, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, συγκεντρώνοντας χρήματα από το υστέρημα των Κυπρίων πολιτών.

Το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) θα δοθεί από κοινού στον ιππέα Κωνσταντίνο Παπαθανασίου για την απόφασή του να επιστρέψει στην ομοσπονδία το μετάλλιό του, αφού διαπίστωσε ότι οι κριτές είχαν υποπέσει σε σφάλμα και η κατάταξή του οφειλόταν σε αβλεψία τους και στον ποδοσφαιριστή του Τσικλητήρα Πύλου, Γιώργο Καλδή, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε χέρι στο γκολ που πέτυχε, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Α.Ε. Λογγά και στον Τσικλητήρα Πύλου, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να το ακυρώσει.

Το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» θα δοθεί στην οικογένεια Βασίλη Πλευρίτη, για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα της υδατοσφαίρισης και στην Κοινωνία γενικότερα.

Τα έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» θα δοθούν στην αθλήτρια του χάντμπολ Δωροθέα Γρούμπα , που συνδυάζει εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές (εισήχθη πρώτη στην Ελλάδα στο τμήμα Λογιστικής), στον αθλητή της κολύμβησης Απόστολο Χρήστου και στον αθλητή της ποδηλασίας Ζήση Σούλιο.

Επίσης, τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στον Σύλλογο «Γαλανόλευκος Φάρος» για τη δημιουργία του Μουσείου της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου «Πρωτέας» Βούλας, για την επιτυχία της ομάδας να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος στο Φάιναλ Φορ του Βόλου, αν και αγωνιζόταν στην Α2, στην Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για την πολυετή και πολυσήμαντη προσφορά της στον αθλητισμό, στον αθλητή του μοντέρνου πεντάθλου Άγγελο Βασιλείου, γιατί συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις εξαίσιες μαθητικές και σχολικές επιδόσεις, στον Γυμναστικό Σύλλογο των Χανίων «Ελευθέριος Βενιζέλος», δεύτερο στη γενική αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ, στην Εθνική Ομάδα Πιγκ Πογκ Ανδρών για την κατάκτηση για πρώτη φορά στην ιστορία της ασημένιου ευρωπαϊκού μεταλλίου στη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στο Σβεσάτ της Αυστρίας και στην ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Μουζάκι Καρδίτσας, για την πρώτη θέση που κατέκτησαν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Λυκείων όλης της χώρας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Χορηγός επικοινωνίας είναι η NOVA.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, οι τρεις επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή, είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος (Κολύμβηση), ΓΚΙΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πιγκ Πογκ), ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ Βασίλης (Μπάσκετ).

Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ Βάσω (Ξιφασκία), ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Κατερίνα (Κωπηλασία), ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ Μαρία (Πάλη).

Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ.

Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΜΟΡΦΕΣΗΣ Γιώργος (Πόλο), ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ Γιώργος (Μπάσκετ), ΣΑΝΤΟΣ Φερνάντο (Ποδόσφαιρο).
Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΒΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος (Στίβος), ΚΩΣΤΑΚΗΣ Γιάννης (Κολύμβηση), ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ Γρηγόρης (Μπότσια).

Επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΚΑΝΤΖΑ Παρασκευή (Στίβος), ΚΟΡΟΚΙΔΑ Δήμητρα (Στίβος), ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ Μαρία (Στίβος).

Επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ, ΟΜΑΔΑ ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ), ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΤΣΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ BC3.
Πηγή: http://www.newsit.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου