meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Γ.ΔΗΜΑΡΑΣ ΣΤΟ THIS IS RADIO: "ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ"


Κάθε Τρίτη 6-8 το απόγευμα, ζωντανά στην εκπομπή «Πρόσωπα» με τους Μπάμπη Καρπούζο και Βαγγέλη Αυγουλά, γίνεται σχολιασμός της πολιτικής επικαιρότητας από εκπροσώπους και βουλευτές όλων των κομμάτων. 

«Έχουν εκλείψει οι ποιοτικές αντιπαραθέσεις στη Βουλή, βασισμένες σε τεκμηριωμένες απόψεις και επιχειρήματα. Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές Εκλογές τον Μάη του 2014 θα στείλουν σίγουρα σαφή πολιτικά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Δημαράς βουλευτής Β’ Αθήνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων την περασμένη Τρίτη στο www.thisisradio.gr, ενώ σχολιάζοντας το αίσθημα υποβάθμισης που έχουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας σχολίασε: «Έχετε απόλυτο δίκιο. Εγώ δημοσιογραφικά, στις εκπομπές που έκανα, μιλούσα πάντα για τους «πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης». Αυτό ας το συνυπολογίσει ο καθένας και ας αναλάβει τις ευθύνες του. Γι’αυτό πρέπει επιτέλους να σπάσει σε μικρότερες περιφέρειες και η Β’ Εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας, για να εκπροσωπείται και να εκφράζεται καλύτερα στη Βουλή κάθε Δήμος, κάθε περιοχή και κάθε γειτονιά με τις ιδιαιτερότητες τους».

Επίσης, ο κ. Δήμαράς δήλωσε «απερίφραστα υπέρ της απλής αναλογικής», ενώ χαρακτήρισε ως «Αντιδημοκρατικό» και «Αντισυνταγματικό» το κάθε μπόνους πολλών εδρών στον πρώτο εκλεγέντα συνδυασμό. Κλείνοντας καυτηρίασε την παράνομη χορήγηση συχνοτήτων εκ μέρους της πολιτείας στα ιδιωτικά Κανάλια, την  ίδια στιγμή που η μόνη νόμιμη συχνότητα, αυτή της ΕΡΤ, έσβησε μονοκοντυλιά με μαύρο.

Φιλοξενούμενος της τελευταίας εκπομπής στο www.thisisradio.gr ήταν και ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μπορμπότης, ο οποίος μίλησε για «ταυτόσημες πολιτικές επιλογές Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ δε θα γίνει ποτέ κομμάτι του πολιτικού παιχνιδιού εντυπωσιασμού που παίζεται στη Βουλή τον τελευταίο καιρό και θα τοποθετείται πάντα επί της ουσίας. «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται ποιός θα γίνει διαχειριστής αυτού του πολιτικού συστήματος της κοινωνικής αδικίας, ενώ το ΚΚΕ ζητά από τον λαό να αποφασίσει να περάσει από την αντιπολίτευση στην εξουσία», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Μπορμπότης.

Η συζήτηση έκλεισε με την παρέμβαση της νεότερης Βουλευτού σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, της κας Ειρήνης Αγαθοπούλου, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, σε ηλικία 28 ετών.

Η κα Αγαθοπούλου δήλωσε ότι τα περί εσωκομματικών εντάσεων και προβλημάτων στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν βάση στην πραγματικότητα, ενώ ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Μένουμε και παλεύουμε μέσα στην Ευρωζώνη, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και καταστροφικό για τη χώρα να λειτουργήσουμε εκτός Ευρωζώνης, αν όμως δεχτούμε αντιδράσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους μας και δεν υπολογίσουν και τους όρους του Ελληνικού λαού στη διαπραγμάτευση, ως έσχατη λύση θα μείνει και η έξοδος μας από την Ευρωζώνη, άλλωστε καταστροφικό είναι και το μνημόνιο».

Η κα Αγαθοπούλου εξέφρασε τον θαυμασμό της για τον κ. Μανώλη Γλέζο, δήλωσε πως όλοι οι νέοι βουλευτές σήμερα από όλα τα κόμματα θα πρέπει να πιέσουν για να εφαρμοστεί επιτέλους η απλή αναλογική στις εκλογές, ενώ ερωτηθείσα για το φαινόμενο της αύξησης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής σχολίασε ότι «Σε ένα κράτος που η παιδεία του απαξιώνεται όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, είναι δύσκολο να επικρατήσουν η ανωτερότητα, ο πολιτισμός και η διαφορετικότητα. Μέσα στην κρίση κάποιοι εκμεταλλεύονται τη δυσχέρεια του κόσμου και του προσφέρουν πρόσκαιρες διεξόδους στη βία, δυστυχώς. Από την άλλη πλευρά, η Αριστερά δεν προτείνει ξεσπάσματα αλλά έχει πολιτικές προτάσεις, γι’αυτό και πολύς κόσμος μες στην οργή του ενισχύει τέτοια μορφώματα».

Αυτή την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 6-8 το απόγευμα, συντονιστείτε στο www.thisisradio.gr και ακούστε ζωντανά την εκπομπή μας «Πρόσωπα», με τους:

-Κώστα Τριαντάφυλλο – Βουλευτή Χίου του Πα.Σο.Κ.

-Λευτέρη Αυγενάκη – βουλευτή της Ν.Δ. στο Ηράκλειο Κρήτης

-Βιβή Δάγκα – Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε.

-1 βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου