meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ


Νεφροπαθείς σε κίνδυνο: Καταγγέλλουν ως ακατάλληλα τα φίλτρα αιμοκάθαρσης SOS εκπέμπει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, η οποία σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, καταγγέλλει την προμήθεια φτηνών - λόγω οικονομικής στενότητας - και ακατάλληλων φίλτρων αιμοκάθαρσης, από τα νοσοκομεία, με τα οποία τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η ζωή των ασθενών.
SOS εκπέμπει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, η οποία σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, καταγγέλλει την προμήθεια φτηνών-λόγω οικονομικής στενότητας- και ακατάλληλων φίλτρων αιμοκάθαρσης, από τα νοσοκομεία, με τα οποία τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η ζωή των ασθενών.
 
Στην επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών αναφέρει: «Δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε με το ποιος και πόσο θα πουλήσει τα φίλτρα στα νοσοκομεία. Είμαστε όμως αποφασισμένοι και αμετακίνητοι να ασχοληθούμε με την ποιότητα των φίλτρων που έχει άμεση σχέση με την αιμοκάθαρση και το προσδόκιμο της επιβίωσής μας».
 
Οι ασθενείς δηλώνουν ότι τα φίλτρα είναι θεραπευτικά μέσα και η επιλογή τους για κάθε ένα ασθενή ανήκει και πρέπει να ανήκει στους ιατρούς και όχι στους διοικητικούς υπαλλήλους. «Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για όλους αυτούς τους σωτήρες της εθνικής οικονομίας που μη υπολογίζοντας την ανθρώπινη ζωή γεμίζουν τα νοσοκομεία με φίλτρα αμφιβόλου ποιότητος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: Ηλεκτρονικό περιοδικό «Health daily»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου