meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ



Τη Μεγάλη Πέμπτη στους χώρους παρασκευής των συσσιτίων στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ίλιον επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής της Πόλης κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των ιερέων του Ναού για τη στήιρξη του έργου τους.
 
Ο κ. Αυγουλάς ξεναγήθηκε στους χώρους από τον υπεύθυνο ιερέα πατήρ Δημήτριο Ζαχαρόπουλο και από εθελοντές που στηρίζουν το έργο του ναού, καθώς και ενημερώθηκε πλήρως για το πρόγραμμα και τη διαδικασία της σίτισης απόρων, αστέγων και εγκαταλελειμμένων συνανθρώπων μας επί επτά ημέρες την εβδομάδα από τον Ναό.
 
Ο Δήμος Ιλίου διά μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, έχει εδώ και δύο χρόνια στενή συνεργασία με τα επισιτιστικά προγράμματα της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως για την όσο το δυνατόν καλύτερη μέριμνα για ανήμπορους συνανθρώπους μας. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ιλίου ενισχύει τακτικά με τρόφιμα ναούς της περιοχής, ενώ κάποιες μερίδες για αστέγους και για ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» του Δήμου μαγειρεύονται από την εκκλησία της Παναγίας Παλατιανής και διανέμονται κατ’ οίκον στους συμπολίτες μας που τις χρειάζονται.
 
Σήμερα πάνω από 150 μερίδες ημερησίως διανέμει ο ναός σε συμπολίτες μας που εξ αιτίας αντικειμενικών προβλημάτων δε μπορούν να μαγειρέψουν μόνοι τους ή να αυτοσυντηρηθούν. Για το λόγο αυτό και ο Δήμος Ιλίου κάλυψε συμβολικά ένα εορταστικό γεύμα για όλους τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος του ναού.
 
 
Πρόκειται για μια συνεργασία πρότυπο μεταξύ Δήμου και Μητρόπολης με ευεργετικά αποτελέσματα καθημερινά για εκατοντάδες αδύναμους συμπολίτες μας, η οποία οφείλεται στην ευαισθησία, την αμοιβαία εκτίμηση και την πολύ καλή σχέση που διατηρούν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, με τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
 
Τέλος, ο κ. Αυγουλάς και συνεργάτες του, βοήθησαν τους εθελοντές της Ενοριακής Δράσεως του Ναού να βάψουν αυγά και να παρασκευάσουν ατομικά τσουρέκια, τα οποία διανεμήθηκαν στους σιτιζόμενους συμβολικά ανήμερα το Πάσχα.
 
«Τέτοιες δράσεις αλληλεγγύης και καθημερινής ανιδιοτελούς προσφοράς, αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα και την ουσία του μηνύματος της Ανάστασης του Θεανθρώπου», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.
 
«Ιερό, ανθρώπινο και καθημερινό μας καθήκον είναι σαν εκκλησία να ρωτάμε κάποιον όχι γιατί πεινάει, αλλά αν πεινάει και να λαμβάνουμε μέριμνα γι' αυτόν», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο συντονιστής του προγράμματος σίτισης του ναού Πατήρ Δημήτριος Ζαχαρόπουλος.
 
            .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου