meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΕΠΑΠ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

ΕΛΕΠΑΠ: Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρια. 

Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες παρουσίασε η ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων) την προηγούμενη εβδομάδα οι οποίες αφορούν στην εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες προσφέρουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης εξυπηρέτησης και ενημέρωσης πολιτών και συνεργαζόμενων προνοιακών φορέων, μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, με στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε υπηρεσίες αποκατάστασης, για παιδιά και οικογένειες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι καινοτόμες τεχνολογικές υποδομές και υπηρεσίες που ανέπτυξε η ΕΛΕΠΑΠ είναι:

  • Διαδικτυακή Πύλη, η οποία προσφέρει ενημερωτικό και επιστημονικό περιεχόμενο σχετικά με θέματα κινητικής αναπηρίας και αναπτυξιακών δυσκολιών, ενώ παράλληλα επιτρέπει την παροχή μιας σειράς προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών (υποβολή αιτημάτων στο εξειδικευμένο προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ, συμμετοχή σε προγράμματα τηλε-εκπαίδευσης, συμμετοχή σε ηλεκτρονικό forum κ.λπ.)
  • Πρότυπο Τηλεματικό Κέντρο, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν 24 ώρες την ημέρα / 7 μέρες την εβδομάδα να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε επιστημονικό και ενημερωτικο περιεχόμενο, καθώς και την δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων και αιτημάτων μέσω τηλεφώνου. 
  • Ηλεκτρονικά συστήματα Τηλε-εκπαίδευσης τα οποία σταδιακά θα επιτρέψουν την παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και τηλε-αποκατάστασης.
  •  Πληροφοριακό Σύστημα καταγραφής, αξιολόγησης και εκτίμησης της εξέλιξης των προγραμμάτων αποκατάστασης, το οποίο ενισχύει την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που υλοποιεί η ΕΛΕΠΑΠ

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, καλωσορίζοντας το Διοικητικό Συμβούλιο και τους φίλους της ΕΛΕΠΑΠ, καθώς και πλήθος κοινού και δημοσιογράφων που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

Η κυρία Μαριάννα Μόσχου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΕΠΑΠ, πραγματοποίησε μία σύντομη αναδρομή στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ από το 1937 μέχρι και σήμερα, εστιάζοντας στις υπηρεσίες αποκατάστασης που έχει προφέρει η ΕΛΕΠΑΠ στα 75 χρόνια δράσης της, σε χιλιάδες παιδιά.

Η Δρ.Χρισταλένα Κατάμμη, Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΕΛΕΠΑΠ και συντονίστρια του έργου, παρουσίασε τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, την επίδειξη των οποίων έκανε ο Δρ. Ηρακλής Αγιοβλασίτης, μέλος της αναδόχου Ένωσης Εταιριών SYSTEMA-MENTORING-MAGNUM OPUS.

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ, υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Επιχειρησιακών και Τεχνολογικών Υποδομών και Υπηρεσιών Τηλεματικής και Τηλεδιάσκεψης για την ενίσχυση της τεχνογνωσίας και των προγραμμάτων αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ.

 Πηγή: http://www.kerdos.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου