meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ PUBLIC ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ


      Τα Public, εγκαινιάζουν σε συνεργασία με το «Φάρο Τυφλών» και τον δημοτικό
      σύμβουλο Αθηναίων Γιώργο Αμυρά μια νέα πρωτοβουλία πλήρους σήμανσης
      Braille στο κατάστημα του Συντάγματος.

      Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος τους είναι να βελτιώσουν
      την εμπειρία όλων των επισκεπτών τους όντας προσβάσιμα σε όλους, και
      ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν το κοινωνικό σύνολο σε σχέση με τα άτομα
      με προβλήματα όρασης και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους.

      Το σύστημα Braille είναι το πιο διαδεδομένο οπτικό σύστημα ανάγνωσης και
      γραφής για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, το οποίο αποτελείται από
      ανάγλυφες κουκκίδες που αντικαθιστούν τα γράμματα του αλφαβήτου.
      Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας και μετά από μελέτη σε συνεργασία με το
      «Φάρο Τυφλών» θα υπάρχουν ειδικές σημάνσεις ανά όροφο, δίπλα στο ασανσέρ,
      οι οποίες θα δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τις κατηγορίες και τα
      προϊόντα του εκάστοτε ορόφου. Επίσης, θα διαμορφωθεί ειδικός κατάλογος του
      Publicafé σε γλώσσα Braille, για να μπορούν όλοι οι πελάτες να
      εξυπηρετούνται εύκολα και άμεσα.

            Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20:00 σε ειδική εκδήλωση στην καφετέρια των PublicΣυντάγματος, ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς δικηγόρος και Αντιδήμαρχος Ιλίου, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός, θα αναφερθεί εκ μέρους του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στην αναγκαιότητα της προσβασιμότητας των εμπορικών κέντρων ώστε να μην αποκλείουν κανέναν καταναλωτή με αναπηρία, καθώς και στα νομοθετικά ευρωπαϊκά πρότυπα με τα οποία οφείλουμε να εναρμονίσουμε κάποια στιγμή και την Ελληνική επιχειρηματική νοοτροπία.
            Επίσης, εκπρόσωπος των Public θα παρουσιάσει όλα τα βήματα προσβασιμότητας που έχουν γίνει στο χώρο έως τώρα για τη διευκόλυνση των τυφλών πελατών, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων κ. Γιώργος Αμυράς θα αναφερθεί στο τι έχει κάνει ο Δήμος/ Επιμένουμε Αθήνα σχετικά με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ και τι σκοπεύει να κάνει.

Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

2 σχόλια:

  1. Μας δουλέυετε;;; Προσβάσιμη τα public για άτομα με προβλήματα όρασης; Στα Public του Συντάγματος (στο κέντρο του πολιτισμού μας), ένας σεκιουτιτας δεν με άφηνε να μπω με τον σκύλο οδηγο μου. Όταν του είπα πως θα φωνάξω την Αστυνομια μου είπε πως δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω!! Εγώ φυσικά του απάντησα πως φυσικά και έχω το δικαίωμα. Τελικά τρόμαξαν και με άφησαν να μπω με συνοδεία 2 υπαλλήλων, οι οποίοι μιλούσαν συνεχώς στα γουόκι τοκι λες και κουβαλούσα βόμβα. Λίγους μήνες μετά, η Αθανασια Τσίτου που εχει κι εκείνη σκύλο οδηγό, αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα στα public Θες/νίκης. Την άφησαν να μπει μετά απο μια ωρα διαπραγματεύσεων με συνοδεία σεκιουριτα. Της είπαν πως εφεξής θα μπαίνει στο κατάστημα μόνο με συνοδεία σεκιουριτά και μάλιστα την έβρισαν, επειδή όπως είπαν θα απασχολεί τον σεκιουριτά απο άλλες δουλειές!!!! Δηλαδή πως την ορίζουν την προσβασιμότητα; Πως τολμούν να μιλούν για προσβασιμότητα, να απαγορεύουν τους σκύλους οδηγούς και να ξεφτιλιζουν τους χειριστές τους; Επίσης τι νόημα εχει να υπάρχουν κατάλογοι και ταμπέλες στη γραφή μπραιγ, όταν ολα τα βιβλία ειναι στην γραφή των βλεπόντων. Τέλος γιατι τόσα έξοδα, όταν με μια προσβάσιμη ιστοσελίδα κι δωρεάν wifi, τα άτομα με απώλεια όρασης θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση απο τα smart phone τους. Ολο κινήσεις εντυπωσιασμού είμαστε στην Ελλάδα. Την επόμενη φορά λοιπόν θα πάω στα public μόνο για να τους πετάξω την δημοσίευση αυτή, στα μούτρα.
    https://www.facebook.com/ioannamaria/posts/143434259138573?comment_id=313741&notif_t=comment_mention

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα θέσω αμέσως το θέμα το βράδυ που θα πάω και αν οι εξηγήσεις δεν είναι πειστικές θα διακόψουμε κάθε συνεργασία που θα οδηγήσει σε εκμετάλλευση για επικοινωνιακούς λόγους. παρακαλώ να είμαστε σε επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή