meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ


            Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε το Σάββατο 1η Δεκέμβρη 2012 σε εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Novotel, όσους το Καλοκαίρι στο Λονδίνο μας έκαναν υπερήφανους τιμώντας τα Ελληνικά χρώματα και διακρίθηκαν παρά την αναπηρία τους.

            Την τελετή παρουσίασε ο κ. Χρήστος Φερεντίνος, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Γεώργιος Πατούλης Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Γιάννης Λυβαίος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ και εκπρόσωπος της Εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ, ο κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος εκπρόσωπος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών ως Οργανωτικός της Γραμματέας και ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου και επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.
            Την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της κ. Γιώργος Φουντουλάκης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ο Γενικός της Γραμματέας κ. Μανώλης Κατσιαμάκης, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Εκ μέρους της Βουλής παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Ευαγγελία Αμανατίδου και Πύρος Δήμας.

      Οι μεταλλιούχοι που βραβεύτηκαν ήταν  οι: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος
      Πανανός, Μαρία-Ελένη Κορδαλή (1η θέση Μπότσια), Πασχάλης Σταθελάκος (2η
      δίσκος, 3η θέση σφαίρα), Αριστείδης Μακροδημήτρης (2η θέση 50μ. ύπτιο, 3η
      θέση 100μ. ελεύθερο & 50μ. ελεύθερο), Χρήστος Ταμπαξής (2η θέση 50μ.
      ύπτιο), Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (3η θέση 100μ. ύπτιο), Αλεξάνδρα Δήμογλου
      (3η θέση 400μ.), Ανθή Καραγιάννη (3η θέση μήκος), Μανώλης Στεφανουδάκης
      (3η θέση ακόντιο), Παύλος Μάμαλος (3η θέση άρση βαρών σε πάγκο).

      Ακόμη βραβεύτηκαν οι αθλητές που κατετάγησαν από την 4η έως και την 8η
      θέση και συγκεκριμένα οι: Γιάννης Πρώτος, Μαρίνος Φυλαχτός, Ευστράτιος
      Νικολαίδης, Αντώνης Τσαπατάκης, Σεμίχα Ριζάογλου, Γεράσιμος Πυλαρινός,
      Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, Μαρία Σταματουλά, Γιώργος Καραμηνάς, Αδαμαντία
      Χαλκιαδάκη/Αργυρώ Μηλάκη, Χρήστος Στεφανάκης/Κωνταντίνος Τρουλινός, Σεζόν Φερνάντες, Στέλλα Σμαραγδή, Ηλίας Ναλμπάντης, Ευάγγελος Καναβός,Αλέξανδρος-Μιχάηλ Κωνσταντινίδης, Αθανάσιος Μπαράκας, Βασίλης Τσαγκάρης, Χρυσούλα Αντωνιάδου, Μαρία Καλπακίδου, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Γιώργος  Καπελλάκης, Ανδρέας Κατσαρός, Αναστάσιος Πετρόπουλος, Παντελής Καλόγερος, Παρασκευή Κάντζα, Πάνος Τριανταφύλλου, Δημήτρης Ζησίδης, Κωνσταντίνος Ντιμπίδης, Αναστάσιος Τσίου, Σταμάτης Κοτζιάς.

            «Όλοι οι Έλληνες νιώθουμε υπερήφανοι βλέποντας τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και αγκαλιάζοντας τους διακριθέντες εκπροσώπους του κατ’ εμέ κινήματος του αυτονόητου, δηλαδή του κινήματος που καθιστά σαφές ότι μια σωματική αδυναμία δε μπορεί να σταθεί αρκετή για να εξαντλήσει την αστείρευτη δύναμη ψυχής που έχουν αυτοί οι άνθρωποι», δήλωσε αποκλειστικά στο “meallamatia” ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

            «Ως παλιός αθλητής και εγώ και ας μην έφτασα σε τόσο υψηλό επίπεδο, καταλαβαίνω και συγχαίρω θερμά τον καθημερινό αγώνα όλων αυτών των αθλητών που μας έκαναν υπερήφανους», μας δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος και συμπλήρωσε: «Οι αθλητές με αναπηρία να έχετε υπόψη σας ότι κάνουν ίδια ή και καλύτερα ρεκόρ με τους αρτιμελείς, όμως αντιμετωπίζουν πολλαπλάσιες δυσκολίες με τις μηδενικές επιχορηγήσεις, τους ανύπαρκτους χώρους για προπόνηση, τις δυσπρόσιτες διαδρομές που πρέπει να διανύουν καθημερινά για να φτάνουν στα γήπεδα κλπ.».

            «Η στάση ζωής κάθε διακριθέντα ανθρώπου με αναπηρία μας δυναμώνει θέλουμε δε θέλουμε και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και οι προπονητές και οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Δημήτρης Λιανός σε συζήτηση του με τον κ. Πατούλη και τον κ. Αυγουλά.

            «Όσοι σεβόμαστε την ιατρική μας ιδιότητα πρέπει να συμπαραταχθούμε σε καθημερινό αγωνιστικό μέτωπο πλάι στα ΑμεΑ και τις οικογένειες τους, γιατί με τα νέα χαοτικά μέτρα που πλήττουν την υγεία, δεν κινδυνεύει πια μόνο η κοινωνική ένταξη αυτών των ανθρώπων αλλά κυριολεκτικά η ίδια τους η ζωή», δήλωσε αποκλειστικά στο “meallamatia” η ψυχή των Ιατρείων Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ Παιδίατρος κα Ελένη Δουλιανάκη.

            «Όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ τιμούμε αυτούς που το Καλοκαίρι στο Λονδίνο σήκωσαν ψηλά την Ελληνική σημαία και μας έκαναν υπερήφανους. Χειροκροτούμε για άλλη μια φορά τους άξιους παγκόσμιους εκπροσώπους μιας χώρας η οποία ανακάλυψε πριν χιλιάδες χρόνια τον Καιάδα και σήμερα η κεντρική της πολιτική εξουσία με τις αποφάσεις της μας τον υπενθυμίζει διαρκώς», δήλωσε τέλος ο Αντιδήμαρχος Ιλίου και Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

            Το νεαρό της ηλικίας του κ. Αυγουλά εντυπωσίασε τον Πρόεδρο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργο Φουντουλάκη, που του απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας. Ο κ. Φουντουλάκης στην κεντρική του ομιλία έκανε έκκληση προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων και προς τους θεσμικούς εκπροσώπους, να προστατεύσουν τον αθλητισμό των ΑμεΑ που ήδη στο χάραμα του 2013 οδηγείται στην κατάρρευση εξαιτίας της μη καταβολής των προεγκριθέντων επιχορηγήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου