meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του ευυπόληπτου δημότη και κατοίκου Αιγάλεω, δικαστή κ. Ηλία Γιαρένη, ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ "Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ", ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ 5ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

Ήταν ευχάριστη έκπληξη οι «Εθελοντές Αιγάλεω». Πώς γεννήθηκε η ανάγκη για όλο αυτό. Ποιοι βρίσκονται πίσω από τους «Εθελοντές» και ποιοι είναι οι στόχοι σας; 
Συχνά και από πολλούς λέγεται ότι η χώρα μας διέρχεται τα τελευταία χρόνια σοβαρή κρίση. Κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά διαχεόμενη σε πολλά επίπεδα. Κατά συνέπεια, η επίκληση της κρίσης αυτής και από τη δική μας πλευρ
ά, την πλευρά της ομάδας μας, των Εθελοντών Αιγάλεω, στερείται οποιασδήποτε πρωτοτυπίας. Εν τούτοις, διακατεχόμαστε από βαθιά ανησυχία για την κρίση αυτή και τις συνέπειες που αυτή έχει, αλλά και αναμένεται να έχει στο άμεσο και απώτερο μέλλον, για την κοινωνία. Διαπιστώνουμε ότι η κρίση αυτή προξενεί βαριά τραύματα στον κοινωνικό ιστό, ο οποίος καταρρακώνεται με γοργούς ρυθμούς και σε μεγάλη έκταση, τραύματα που δύσκολα θα επουλωθούν. Ελπίζουμε ότι η βλάβη που προξενείται, δεν θα είναι τελικά ανήκεστος. Όπως γράφεται στην οιονεί «ιδρυτική διακήρυξη» της ομάδας μας, την οποία η εφημερίδας σας είχε την καλοσύνη να φιλοξενήσει στο φύλλο της 7ης Νοεμβρίου 2012, «αυτή τη βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση δεν θα την περάσουμε ο καθένας χωριστά, αλλά φιλοδοξούμε να την περάσουμε όλοι και όλες μαζί, στηρίζοντας τους συνδημότες μας με κάθε τρόπο και στηριζόμενοι σ’ αυτούς, όπως και όσο καθένας μπορεί, όσο καθένας χρειάζεται». Με τις σκέψεις αυτές, μια ομάδα φίλων αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε τους «Εθελοντές Αιγάλεω». Μια ανοικτή, ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών του Αιγάλεω. Μια κίνηση που διακατέχεται από την ταπεινή φιλοδοξία να αποτελέσει ένα εθελοντικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, μια νέα συλλογικότητα που εκπηγάζει από την κοινωνία και αναφέρεται σ’ αυτήν, μια συλλογικότητα που προέρχεται μέσα από την κοινωνία και δεν επιβάλλεται σ’ αυτήν. Μια συλλογικότητα που αποπειράται να διαπιστώσει τις προοπτικές ανάπτυξης ενός ανεξάρτητου, πολιτικά αυτόνομου εθελοντικού κινήματος στην πόλη του Αιγάλεω. Ενός κινήματος που έχει ως αποκλειστικό του στόχο την ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων, οι οποίες θα εμπεριέχουν τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας, της φιλοτιμίας, της αυτοοργάνωσης, της αυτενέργειας, της κοινωνικής δράσης και συμμετοχής.

Οι «Εθελοντές» έχουν ανάγκη κι από άλλους… εθελοντές; Θα κάνετε κάλεσμα στον κόσμο, για να ενισχύσουν την Κίνηση; 
Είχαμε την ευκαιρία να επισημάνουμε προηγουμένως ότι οι Εθελοντές Αιγάλεω αποτελούν μια ανοικτή ομάδα. Συνειδητά επιλέξαμε να μην αποκτήσουμε νομική προσωπικότητα, μέσω της σύστασης σωματείου, για παράδειγμα. Θα παραμείνουμε ως ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα, κατά τα πρότυπα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του Νομού Πιερίας, το εντυπωσιακό έργο της οποίας αποτελεί πηγή έμπνευσης για μας. Φιλοδοξούμε να συσπειρώσουμε στις τάξεις μας κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο συμπολίτη μας, ο οποίος είναι διατεθειμένος να μοιραστεί μαζί μας τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες προσδοκίες, τις ίδιες ευαισθησίες. Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα. Σ’ αυτό τον αγώνα της εθελοντικής δράσης, της ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ευαισθησίας για τον συνάνθρωπο, δεν περισσεύει κανένας. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Η πρόσκλησή μας είναι ανοικτή και ανυπόκριτη. Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε τη δυνατότητα και από τη θέση αυτή, μέσα από τις φιλόξενες στήλες της εφημερίδας σας, να επαναλάβουμε την πρόσκλησή μας σε όλες και σε όλους, τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας να συναντηθούν μαζί μας στο δρόμο της προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Όπως γράφουμε στη σελίδα της ομάδας μας στο Facebook (Εθελοντές Αιγάλεω) : Ένα όνειρο που το ονειρεύεσαι μόνος, είναι απλώς ένα όνειρο. Ένα όνειρο που το ονειρεύεσαι με άλλους, είναι πραγματικότητα. Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να μοιραστούν μαζί μας το όνειρο του εθελοντισμού, με την ελπίδα ότι θα το πραγματώσουμε, θα το μετατρέψουμε σε μια νέα πραγματικότητα για την πόλη.

Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας; 
Αυτή την περίοδο, σχεδόν το σύνολο των ενεργειών μας στοχεύει στην επιτυχία του εγχειρήματος που ελπίζουμε να φέρουμε εις πέρας, της διάθεσης αγροτικών προϊόντων στην πόλη μας χωρίς μεσάζοντες, την Κυριακή 16/12/2012, όπως στη συνέχεια θα εξηγήσουμε. Στη σημερινή, εξαιρετικά αντίξοη, οικονομική συγκυρία που πλήττει πρωτίστως και καίρια τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, θεωρήσαμε ότι αποτελεί ηθικό καθήκον μας να εκδηλώσουμε, έμπρακτα, την αλληλεγγύη μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, οργανώνουμε τη δράση της εθελοντικής μας ομάδας μεταξύ άλλων και με σκοπό να διαθέτουμε αγροτικά προϊόντα στους συνδημότες και φίλους μας υπό όρους αμοιβαία επωφελείς και ικανοποιητικούς, δηλαδή προϊόντα πολύ καλής ποιότητας, τα οποία θα προμηθεύονται οι καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς στην καλύτερη δυνατή τιμή, χωρίς μεσάζοντες. Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι, έστω και συμβολικά, ενθαρρύνεται και ενισχύεται η παραγωγή στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, ενώ παράλληλα αποστασιοποιούνται οι παραγωγοί από ενδιάμεσα επιχειρηματικά σχήματα που συχνά τους καταδυναστεύουν, αφετέρου, δε, διαφυλάσσεται η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή, χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα του διατιθέμενου προϊόντος. Δεν φιλοδοξούμε, ωστόσο, η δράση μας να εξαντληθεί σ’ αυτό, στη διάθεση αγροτικών προϊόντων στην πόλη, αν και πιστεύουμε ότι η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος αυτού στις 16/12/2012 θα αποτελέσει την αφετηρία για τη συστηματική διεξαγωγή του μέσα το χρόνο και για τον εμπλουτισμό του με άλλα προϊόντα, πέρα από εκείνα που θα διανεμηθούν τη μεταπροσεχή Κυριακή. Φιλοδοξούμε, ακόμη, να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς κοινωνικής δραστηριότητας. Ενισχύσαμε την εθελοντική αιμοδοσία του πολιτιστικού συλλόγου Αιγάλεω «Ιερά Οδός» που με μεγάλη επιτυχία, για μια ακόμη φορά, διεξήχθη στις 18 Νοεμβρίου 2012 στην πόλη μας και θα την ενισχύουμε όποτε αυτή διεξάγεται, δεδομένου άλλωστε ότι μέλη της ομάδας μας αποτελούν αρκετά από τα μέλη του συλλόγου «Ιερά Οδός» που μας φιλοξενεί, χωρίς αντάλλαγμα, στα γραφεία της στο Αιγάλεω (οδός Νικ. Πλαστήρα αριθ. 53 – έναντι του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αιγάλεω). Από τη θέση αυτή ευχαριστούμε και πάλι τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου για την ευγενική προσφορά των γραφείων του στην ομάδα μας. Επίσης, σκοπεύουμε να αναπτύξουμε δράσεις για τον καθαρισμό της πόλης μας, των κεντρικών οδικών της αξόνων, των πλατειών της και του Άλσους, για τη συλλογή και διάθεση τροφίμων, ειδών ένδυσης και άλλων χρειωδών, σε αναξιοπαθούντες, εμπερίστατους, συμπολίτες μας, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης κ.λπ., καθώς επίσης και να ενισχύσουμε δημοτικές δράσεις που θα εκδηλωθούν προς τις κατευθύνσεις αυτές, μεταξύ των οποίων το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο, την ίδρυση και λειτουργία των οποίων χαιρετίζουμε και θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις.

Η διοίκηση του Δήμου μας, θα έχει συμμετοχή σε ό,τι κάνετε;
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συμμετάσχει η διοίκηση του Δήμου και τα πρόσωπα που τη στελεχώνουν. Υπενθυμίζουμε ότι σε ανύποπτο χρόνο, με την ιδρυτική μας διακήρυξη είχαμε τονίσει πως φιλοδοξούμε η ομάδα μας να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη και τις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσονται σ’ αυτή, μαζί με το Δήμο και τους άλλους φορείς της πόλης (πολιτιστικά σωματεία κ.λπ.), στη συνδρομή των οποίων και προσβλέπουμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Ασφαλώς, ο βαθμός συμμετοχής καθενός φυσικού ή νομικού προσώπου και γενικότερα οποιουδήποτε φορέα της πόλης μας, καθώς επίσης και τα κίνητρα της ενασχόλησης οποιουδήποτε με το έργο της ομάδας μας, μένει να αποδειχθούν και στην πράξη, πέρα από τις όποιες διακηρύξεις. Εμείς τείνουμε χείρα συνεργασίας προς όλους, κοιτώντας τους όλους στα μάτια, με ανιδιοτέλεια, ανυστεροβουλία, χωρίς φιλοδοξίες για την προσωπική ανάδειξη ή προβολή μας μέσα από την ομάδα αυτή, περιμένουμε, δε, ανάλογης ανταπόκρισης να τύχουμε από όλους, το Δήμο, τη δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, πρωτίστως, δε, από τον ίδιο τον ευαισθητοποιημένο συνδημότη μας.

Γενικότερα, οι πολίτες του Αιγάλεω, θεωρείτε πως είναι ευαισθητοποιημένοι; 
Όπως αναφέρουμε προηγουμένως, ο βαθμός της ευαισθησίας καθενός από εμάς θα διαπιστωθεί έμπρακτα στον ίδιο το στίβο του αγώνα. Εκτίμησή μας είναι ότι οι συνδημότες μας διακρίνονται από υψηλό βαθμό ευαισθησίας, διάθεσης κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης, συμμετοχής. Ας σκεφθούμε πόσα προσέφεραν στην πόλη αυτή οι γονείς μας και οι γονείς των γονέων μας, ζώντας σε χαλεπούς καιρούς, λειτουργώντας υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές. Ελπίζουμε ότι το όραμα για την πόλη εκείνων των σπουδαίων ανθρώπων που σε μεγάλο βαθμό ενείχε και το στοιχείο της εθελοντικής δράσης και της κοινωνικής προσφοράς, θα συνεγείρει όλους εμάς, ώστε να φανούμε άξιοι διάδοχοί τους και όχι ανάξιοι επίγονοί τους.

Υπάρχουν χορηγοί, που θα συνδράμουν την προσπάθειά σας; 
Είναι προφανές ότι απευθυνόμαστε –μεταξύ άλλων και– στους ανθρώπους που έχουν χρήματα. Πρωτίστως, όμως, απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που είναι πλούσιοι. Πλούσιοι σε αξίες, σε ήθος, σε ποιότητα. Ζητάμε, παρακαλούμε θερμά να καταθέσει καθένας από τους συμπολίτες μας κάτι, από το υστέρημα του βαλαντίου του, κυρίως όμως από το περίσσευμα της καρδιάς του για την επίτευξη των στόχων της ομάδας μας. Τη δράση αυτή χρηματοδοτούν ορισμένοι φίλοι. Με τη βοήθειά τους δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα μας www.ethelontes-egaleo.gr και η σελίδα μας στο Facebook (Εθελοντές Αιγάλεω), με τη βοήθειά τους εμπλουτίζονται οι σελίδες αυτές, με τη βοήθειά τους τυπώθηκαν και διανέμονται τα έντυπα που αφορούν τη δράση της 16ης Δεκεμβρίου κ.λπ. Θα τους αποκαλύψουμε εν καιρώ, όταν θα έχουμε τη βεβαιότητα ότι η απόδοση σ’ αυτούς της επιβαλλόμενης τιμής για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην ομάδα μας δεν θα προσκρούσει στη φυσική σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη τους.

Οι «Εθελοντές Αιγάλεω» είναι μια πρωτοβουλία, που ήρθε να καλύψει τις αναγκαιότητες που έχουν προκύψει και μετά θα «εξαφανιστούν», ή ήρθαν για να μείνουν; 
Δεν νομίζουμε ότι είμαστε εμείς κατάλληλοι να απαντήσουμε στο ερώτημά σας αυτό. Προσωπικά θεωρούμε ότι η συγκρότηση της ομάδας μας δεν υπακούει στα κελεύσματα της «μόδας», αλλά ήλθε να καλύψει, λειτουργώντας συμπληρωματικά προς παραδοσιακές δημοτικές και κοινωνικές δομές και δράσεις, ένα κενό στο πεδίο του εθελοντισμού που εκτιμήσαμε ότι υφίστατο. Από εκεί και πέρα, την απάντηση σε σχέση με τη διάρκεια και την επιτυχία οποιουδήποτε εγχειρήματος, όπως και αυτού που αναλάβαμε να φέρουμε εις πέρας, θα τη δώσει η ίδια η δυναμική εξέλιξη των πραγμάτων, η ίδια η ζωή, η ίδια η κοινωνία.

Είθισται, όσοι πραγματοποιούν τέτοιου είδους Κινήσεις, να υποκινούνται είτε από πολιτικά κόμματα είτε από προσωπικές φιλοδοξίες. Τι ισχύει στην δική σας περίπτωση; 
Ευχαριστούμε για το ερώτημά σας αυτό, γιατί μας δίνετε τη δυνατότητα να απαντήσουμε σε μια εκτίμηση που βιαστικά, εάν όχι υποβολιμαία, διατυπώθηκε από ορισμένους. Σ’ εκείνους, λοιπόν, τους συμπολίτες μας που σκέπτονται και ενεργούν καλοπροαίρετα, επισημαίνουμε σε όλους τους τόνους ότι η ομάδα μας δεν εξαρτάται από κανέναν πολιτικό φορέα, από καμία δημοτική παράταξη και ότι απαρτίζεται από πρόσωπα που δεν διατηρούν καμία φιλοδοξία για την προσωπική ανάδειξη ή προβολή τους μέσα από την ένταξή τους στην ομάδα αυτή. Ήλθαμε όχι για να αφαιρέσουμε δυνάμεις από την κοινωνία, ούτε να τη διαιρέσουμε με αντιπαραθέσεις και διαγκωνισμούς. Ήλθαμε για να προσθέσουμε και τις δικές μας μικρές προσωπικές και λειτουργικές δυνάμεις, ως ομάδα, προς την κατεύθυνση της παραγωγής κοινωνικού έργου, της ανάπτυξης του εθελοντικού κινήματος, της προαγωγής της αλληλεγγύης και, λειτουργώντας συναινετικά, καλοπροαίρετα, χωρίς αντιπαλότητα και με διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης, να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμική της κοινωνίας. 

Θα ήθελα να κλείσουμε τη συνέντευξη, με κάποιες περισσότερες πληροφορίες για την δράση που ετοιμάζετε στις 16 Δεκεμβρίου, με την διάθεση αγροτικών προϊόντων στην πόλη μας. Τι θα διατεθεί και πώς μπορούν οι πολίτες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ; 
Όπως αναφέραμε προηγουμένως, επιθυμούμε να συμβάλλουμε, χωρίς έπαρση, με ταπεινότητα, αλλά και με θέρμη, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην πόλη μας με τις μικρές μας δυνάμεις. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, καταβάλαμε προσπάθεια να εξασφαλίσουμε άριστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα από την ελληνική γη, κατευθείαν από τους παραγωγούς, σε προσιτές τιμές. Τα προϊόντα, τα οποία έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί για την ποιότητά τους, είναι τα ακόλουθα :
Α) Αλεύρι σκληρό (κίτρινο – χωριάτικο Δομοκού) από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας (100% ελληνικού σκληρού σίτου, από παραγωγούς της περιοχής Δομοκού, με πιστοποίηση ολοκληρωμένης διαχείρισης και σύμφωνα με τα πρότυπα του συστήματος Agro 2-2 2008), σε χάρτινες συσκευασίες των 5 κιλών, με τιμή 3,50 ευρώ η συσκευασία, των 10 κιλών, με τιμή 6,50 ευρώ η συσκευασία και των 25 κιλών, με τιμή 14,00 ευρώ η συσκευασία.
Β) Φακές (μέτριες) από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων, εσοδείας Ιουνίου 2012 (καθαρισμένες σε ηλεκτρονικό καθαριστήριο και συνοδευόμενες από δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ και βεβαίωση παραγωγής από τον οικείο Δήμο), σε συσκευασία των 3 κιλών, με τιμή 5,00 ευρώ η συσκευασία.
Γ) Ρεβίθια (μέτρια) από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων, εσοδείας Αυγούστου 2012 (καθαρισμένα σε ηλεκτρονικό καθαριστήριο και συνοδευόμενα από δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ και βεβαίωση παραγωγής από τον οικείο Δήμο), σε συσκευασία των 2,50 κιλών, με τιμή 5,00 ευρώ η συσκευασία.
Δ) Μέλι (ανθόμελο – κωνοφόρων βουνού) από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων, εσοδείας Άνοιξης 2012, σε συσκευασία του ενός (1) κιλού, με τιμή 8,00 ευρώ η συσκευασία.
Ε) Ζάχαρη κρυσταλλική, Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, σε συσκευασία του ενός (1) κιλού, με τιμή ενενήντα έξι (0,96) λεπτά του ευρώ η συσκευασία.
Οι ενδιαφερόμενοι είναι σε θέση να βρίσκουν το έντυπο παραγγελίας στην ιστοσελίδα μας : www.ethelontes-egaleo.gr, σε μορφή αρχείων *.pdf και *.doc, αλλά και σε σελίδα της εφημερίδας σας που ευγενικά μας έχετε παραχωρήσει. Όποιος, λοιπόν, ενδιαφέρεται, μπορεί να αποκόψει τη σχετική σελίδα της εφημερίδας, να συμπληρώσει την παραγγελία και να την αποστείλει ή παραδώσει, όπως ορίζεται στη συνέχεια.
Η παραγγελία είναι δυνατό να αποσταλεί ή να παραδοθεί :
1.- με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου : info@ethelontes-egaleo.gr,
2.- με μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook : «Εθελοντές Αιγάλεω»,
3.- με τηλεομοιοτύπημα (fax) στον αριθμό τηλεφώνου : 210-5910157,
4.- τηλεφωνικά, με κλήση στον αριθμό τηλεφώνου : 210-5903518, από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ,
5.- με αποστολή γραπτού μηνύματος (SMS) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου : 6977-971010 και
6.- με παράδοση του εντύπου της παραγγελίας στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Αιγάλεω «Ιερά Οδός» (οδός Νικολάου Πλαστήρα αριθ. 53 – Αιγάλεω Αττικής, έναντι του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αιγάλεω), από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν ή παραδώσουν έγκαιρα την παραγγελία τους, μέχρι το τέλος της εβδομάδας (μέχρι την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, εάν αυτό είναι δυνατό), προκειμένου να ενημερώσουμε τους παραγωγούς αλεύρων, οσπρίων και μελιού, αλλά και τον τυποποιητή της ζάχαρης, για την ποσότητα που έχει παραγγελθεί από κάθε προϊόν, προκειμένου και εκείνος με τη σειρά του να εκτιμήσει την ποσότητα που θα μας φέρει τη μεταπροσεχή Κυριακή (16/12). Είναι βέβαιο ότι θα φέρει κάποια ποσότητα μεγαλύτερη από εκείνη που θα έχει παραγγελθεί, αλλά είναι εξίσου προφανές ότι αυτή η μεγαλύτερη, πρόσθετη, ποσότητα δεν θα είναι δυνατό να καλύψει πλήρως παραγγελίες που με χρονική καθυστέρηση θα φθάσουν στα χέρια μας. Για να αποτραπεί λοιπόν ο κίνδυνος να μην εξυπηρετηθούν κάποιοι από εκείνους που θα έχουν παραγγείλει, καλό θα ήταν οι παραγγελίες των ενδιαφερομένων να αποσταλούν σε μας έγκαιρα.
Η διανομή των προϊόντων αυτών θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (πάρκινγκ) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας που βρίσκεται στη δυτική του πλευρά (είσοδος από την οδό Δημητσάνης).
Οι συνδημότες και οι φίλοι μας που θα έχουν παραγγείλει κάποια από τα προαναφερόμενα προϊόντα, θα εισέρχονται στο χώρο της διανομής και κατά την παραλαβή των προϊόντων που θα έχουν παραγγείλει, θα καταβάλλουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό απευθείας στους παραγωγούς, χωρίς καμία δική μας ανάμιξη στην οικονομική αυτή συναλλαγή.
Παρακαλούμε θερμά για τη συνεργασία των συνδημοτών και φίλων μας, καθώς επίσης και για την παροχή σ’ εμάς συνδρομής σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να στεφθεί με επιτυχία το μεγάλο αυτό εγχείρημα.
Ελπίζουμε ότι σύντομα, τους αμέσως επόμενους μήνες, θα έχουμε τη δυνατότητα να προβούμε στη διανομή και άλλων αγροτικών προϊόντων, υψηλής ποιότητας σε πολύ ικανοποιητικές τιμές.
Ευχή μας είναι να αποδειχθεί στην πράξη ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης, να διαμορφώσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο κοινωνικής συνοχής στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου